Merhabalar,
Bu yazımı Cumhuriyetin 101. yılı anısına istinaden yazıyorum.Nice yeni asırlara ulaşmak temennisi ile …Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.
“Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” .
M.Kemal ATATÜRK
Bu yazımda bahsedeceğim araç bir EV (Electric Vehicle).Elektrikle çalışan tüm araçları temsil eden ingilizce kısaltması.Geçen yıl elektrikli araçlara pek sıcak bakmadığımı ve bu araçların belirli bir gelişim sürecinde olduğunu belirtmiştim.Buna rağmen sıradışı özellikleriyle ve Porsche’yi andıran dizaynı ile hem ekonomik hemde ergonomik olan Ionic 6 ile ilgili bir yazı da yazmıştım.Hatta ilk defa binmediğim ve yakından bile görmediğim bir otomobil ile ilgili yazmıştım.Otomobiller ile ilgili yazmış olduğum ilk dört yazım sistemde yüklü değil.İlk otomobil Mercedes ~ Benz ’in hikâyesi başlayan seride Otomobil teknolojileri, Porsche 911 ve McLaren F1 vardır.Yazı yazdığım bahse konu araçların hepsini gördüm bindim ve kullandım McLaren F1 hariç.Neyse ben yazıyı yazdıktan 4 ay sonra Edirne’de sağlam bir otomobilsever saygıdeğer hekim ağabeyimiz IONIC 6 almış.Daha sonra kendisi ile ortak hekim bir arkadaşım vasıtasıyla tanışıp IONIC 6’ya da binme fırsatım da oldu.EV araçlarla ilgili kendi fikrimi tekrarlıyorum hanede birden fazla araç varsa ekonomi anlamında mantıklı bir yaklaşım.Onun dışında bana uymaz.Motor sesi sevenlere pek hitap etmez ama teknoloji sevenler için pahalı oyuncak gibi birşey.Neyse gelelim konumuza;
MG4.
MG4 EV ile tatlı detaylar vereceğim ama en başta şunu söylemek isterim hakikaten parasının karşılığını fazlasıyla veren, sürüşü son derece eğlenceli, harika görünümlü bir hatchback. Ancak zahmetli bilgi-eğlence sisteminin kullanımı bazen can sıkıcı olabiliyor.Hadi ben ingilizce biliyorum problem yokta onlarca araba elimden araç geçmesine rağmen maalesef ara yüzünün ergonomik bir kullanımı olduğunu söyleyemeyeceğim.Bir çok araç kullanan biri olarak söylüyorum ki arayüzü kullanmak için biraz bu araçla başbaşa kalmak gerekiyor.
MG4 EV'nin keskin tasarımı, geniş iç mekanı ve etkileyici verimliliği, bu aracın piyasadaki en iyi elektrikli otomobillerden biri olduğu anlamına geliyor.
MG4, Kia, Nissan ve Volkswagen gibi büyük isimlerin rakipleriyle mücadele eden küçük bir elektrikli otomobil ve özellikle pratiklik, performans ve paranın karşılığı söz konusu olduğunda rakiplerine fark atarak olarak kazanıyor. Elektrikli otomobiller biraz pahalı olmalarıyla bilinir, ancak MG4 bir EV ile bile paranızın karşılığını alabileceğinizi kesinlikle kanıtlıyor.
İç mekanı Hyundai ve Kia 'nın rakiplerinde bulacağınız kaliteye sahip olmasa da ve bagajı biraz küçük olsa da, MG4 sadece ekonomik bir EV' den daha fazlasıdır. Sürüşü iyi, iyi bir elektrik menziline sahip ve aynı zamanda konforlu. Ultra düşük işletme maliyetlerine sahip şık bir küçük araba arıyorsanız bence bir göz atmaya değer.
Neden derseniz arkadan itişli,kullanımı zevkli ve yol tutuşu başarılı bir otomobil.Direksiyon tepkileri Audi seviyesine yakın diyebilirim.Geyik testine yakın bir zorlamada bile hiç bir güvenlik asistanının devreye girmemesi ve aşırı dengeli oluşu da beni şaşırttı.İşin ilginç tarafı basmama rağmen şarjı azalmıyor.
İlk bakışta MG4 çok heyecan verici bir otomobil gibi görünmüyor ancak paranın karşılığında ne yaptığını, birçok seviyede ne kadar yüksek puan aldığını araştırdığınızda, muhtemelen sınıfında tavsiye edilecek tek otomobil. Menzili, şarjı, donanımı, hızlı dinamikleri ve şimdi de biraz tarzı var.
Tamam, bu son kısım tamamen öznel, ancak elektrikli otomobillerin her zaman marjinal değer gibi hissettirdiği bir dünyada MG4 öyle değil. Bu, ana akım üreticiler için bir uyandırma çağrısı. Ve evet, diğer otomobiller piyasaya çıkıp geliştikçe MG4'ün satışı da zorlaşacak. Ancak önümüzdeki 18 ay boyunca MG, bu araçlardan fiziksel olarak ülkeye sokabildiği kadarını kaydıracak. Rekabet türü geliştirirse, hepimiz için daha değerli elektrikli araçların katalizör ne bakıyosunuz demektir.
Tekeriniz düz bassın emniyet kemeriniz takınız lütfen.Huzurla kalınız.