• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Köşe Yazarları
  2. Emrah ÖZBEKLİ
  3. AUDİ AG A3 S LİNE SPORTBACK R  -  S3
Yayınlanma: 27 Eylül 2023 - 13:27

AUDİ AG A3 S LİNE SPORTBACK R  -  S3

27 Eylül 2023 - 13:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Emrah ÖZBEKLİ
Emrah ÖZBEKLİ

Emrah ÖZBEKLİ

Guten Tag!

Meine autoliebenden Freund e=Otomobil sever arkadaşlarım;

Bir varmış bir yokmuş,

Sene 1910. “August Horch” isimli Alman mühendis 1899’da kendi kurduğu şirketle ters düşüp 11 yıl sonra şirketten genel kurul kararı ile atılır.İsim hakkını bile alamamıştır..“Dinle” anlamına gelen “Horch”un Latince karşılığı “Audi” ismini buluyor ve Audi hikayesi bir kırgınlığın, bir hırsın motivasyonuyla başlıyor..Azim,vazgeçmemek,yenilgilerden ders almak ve sıkı çalışmanın sonucu = Audi.Başarı kaçınılmaz bir şekilde geliyor.

İkinci dünya savaşında Hitler’in emri ile askeri araç üretimi yapmak zorunda kalıyorlar. Otomobil fabrikası savaş kaybedildikten sonra Ruslara büyük zararlar verdiği için Batı Almanya'da lokalize Audi fabrikası darmaduman edilmiştir.Daha önce yazdığım ‘’Klasik Bilinmeyen Otomobiller’’ yazımda bahsi geçen Trabant marka aracın Doğu Almanya'daki üreticisi aslında Audi’dir.Dikkat çekmemek için bir süre bu şekilde üretime devam ettikten sonra Audi AG' yi Almanya hükümetinin kalkınma projesi adı altında  dış kaynaktan  sağladığı maddi destek ile açıyorlar.

Audi A3;

VW Group çatısı altındaki Audi A3’ün Volkswagen Golf ile aynı platformu paylaşması herhalde sizin içinde şaşırtıcı değildir.A3 anlatılmaz yaşanır.VW Golf’ ü de severim.VW Beetle’ dan sonra VW’ nin lokomotif modelidir.2008 Model VW Golf GTI sahibi bir arkadaşım vardı şu an yurt dışında kendisi.Golf GTI’ı tam bir kaplana çevirdi.200 hp’lik orjinal halinden 480 hp ye dönüşen bir Golf GTR oldu sanki.O zamanlar Golf R yoktu,R32 vardı o da 250 hp idi.Audi’yi anlatırken niye VW'den bahsediyorsun diye soracak olursanız.Tosbağa ile Golf'ü anmadan olmaz.O modeller olmasaydı VW diye bir markada olmazdı.Dolayısı ile VW’den yazı yazacağım araç modelleri Klasik Scirocco ve Corrado olacaktır ilerleyen zamanlarda.Hep Japon ve Alman araçları üzerine yazı yazıyorum ama ilerleyen günlerde farklı menşeli araçlardan da bahsedeceğim.

 Audi A3’ün yeri bende ayrıdır.Hem geçmiş çalışma hayatımda kısa bir süre kullandığım bir şirket aracımdı A3, hemde kardeşim dediğim sevdiğim bir arkadaşımın (TTT) göz bebeğidir.

Ne zaman tatlı bir sürüş canım çekse gider alırım arabayı inmem bir iki saat.Yol tutuşu viraj kabiliyeti çok başarılıdır.2006 model arabada yağmur sensörü,bose müzik sistemi,üç kollu spor direksiyonu,orjinal deri koltukları,dijital kliması,yol bilgisayarı gibi ayırt edici daha sayamadığım bir çok özelliği var.Motor gücünü bir yere bırakın A3’ü kullanırken Porsche kullanır gibi zevk alırım.Yol tutuşu,direksiyonun verdiği tepki,motor sesi gayet iyidir.Dört halkanın verdiği ağırlıkla nerede olsanız farkedilirsiniz. Zaten son 25 yılda Audi AG evrim geçirdi. Premium sınıfının vazgeçilmezlerinden biri oldu.Yedi krallığın başına bile oturdu diyebilirim.Winter is coming!(GOT)

A3  ilk olarak 1996 yılında piyasaya çıkmıştı ve diğer lüks markalarında daha sonra katılacağı premium kompakt sınıfın öncülüğünü yapmıştır. 2002 yılında 2. nesli tanıtılıp 2003 yılında piyasaya sunulmuştur. 2005 yılında makyajlanıp 5 kapılı "Sportback" karoser seçeneğine kavuşmuştur. Daha sonra da  S3 isimli sportif versiyonu piyasaya sunulmuştur.S3 kullandım efsanedir.O dönemde sahip olduğu 1.8 Turbo 201–210-225 hp güç bandındaki motoru günümüzde yetermişsiz gibi gelsede gayet iyi bir performansa sahiptir.Daha sonradan 2.0 TFSI 265 hp lik quattro(4x4) versiyonu adamın aklını alırdı.Kontrolsüz güç güç değildir mantığına bakarsak S3 kontrollü ve ürkütücüydü.2012'de 3.nesil A3 satışa sunuldu.Sonra o da makyajlandı günümüze kadar geldi..Tabi bu zaman aralığında  Audi RS3’de piyasaya çıktı acayip bir makina,deneme fırsatım olmadı ama Audi TTS kullandığım için performansı ve sürüş kalitesini tahmin edebiliyorum.2024 model A3’de düğünden önce süslenen püslenen baldız gibi.Yani ben A3 alacağım, süslü Golf kılığına bürünme.Cem Yılmaz'ı andık yine.

Haticeye değil neticeye bakarsak çok iyi bir araba.Bana sorarsanız gelişim sürecindeki Hatice'de önemli.:-)Alman Mühendisliği….Bu arada Audi’nin R8,RS5,RS6,RS7 haricinde aklınıza gelen gelmeyen tüm segmentteki araçlarını kullandım.

Audi kullanırken kendinizi iyi hissediyorsunuz.Anı yaşamayı güzelleştiriyor.

Audi=Latince'de “Audi” kelimesi “Dinlemek” anlamındadır. August Horch'un adında yer alan Horch kelimesi Almanca'da “Duymak” anlamına gelmektedir. İşte bu Horch ve Audi kelimelerinin anlam yakınlığı nedeniyle de “Audi” kelimesi marka olarak seçilmiştir. Firma adında karar kılınmasının ardından, Audi 1910 yılında kurulmuştur.1980'de piyasaya sunulan ünlü "Quattro" modeli, İngiliz üretici Jensen'ın 1966 yılında ürettiği FF modelinden beri dünyada ilk kez üretilen 4 çeker binek araçtır. Adı Audi Quattro olarak lanse edilen bu model, 5 silindirli turbo motorlu, coupé karoserli bir spor otomobildi. Ayrıca bu modelle birlikte Audi rallilere katılarak yarışlarda 4 çeker sistemini kullanarak ralli tarihinde yeni bir çığır açtı. Üst üste yarışmalarda kazandığı başarılar yüzünden Audi yarışlardan çıkarıldı. Audi, bu atılımla teknolojide zirveye oturdu (Bu teknoloji daha sonra dünyanın hemen hemen bütün otomobil şirketleri tarafından kullanılmıştır).

Uzun lafın kısası Quattro teknolojisi sayesinde Audi Le Mans yarışlarında da elde ettiği başarılarla Dünya'ya da tanınır hale gelmiştir.

Porsche'den sonra Le Mans yarışını en çok kazanan ikinci markadır.

Kitap Önerisi: Beyaz Gemi(Cengiz Aytmatov)

Auf Wiedersehen = Hoşçakalın

Azimli ve kararlı olmak, başarının temel şartıdır. Hiçbir zafere, çiçekli yollardan gidilmez. Başarıya giden yolda, ter vardır, sıkıntı vardır, yorgunluk vardır, yüksek bir irade vardır. Başarısızlıklar güçlüleri yıldırmaz; başarı azmine daha da güç katar.

                                          M.Kemal ATATÜRK

2006 Audi A3 1.6 FSi Sportback

  • Model Yılı 2006.
  • Silindir Hacmi 1595 cc.
  • Beygir Gücü 115 Hp.
  • Maksimum Tork 155 Nm.
  • 0-100 Km Hızlanma 11.1 sn.
  • Maksimum Hız 196 Km/s.
  • Tüketim 6.9 lt.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x

Yazarın Diğer Yazıları

  • MG4 - 17 Kasım 2024
  • CUPRA FORMENTOR - 27 Ağustos 2024
  • SUZUKİ SWİFT HYBRİD - 26 Temmuz 2024
  • OTOMOBİL TUTKUSU MAZDA LANTiS 1.8GT(A) 5DR 16V - 08 Nisan 2024
  • HYUNDAİ ACCENT ERA - 15 Mart 2024
  • Nissan X-Trail - 08 Mart 2024
  • REKORTMEN OTOMOBİL VOLVO P1800S - 03 Şubat 2024
  • Audi Quattro Turbo - 02 Kasım 2023
  •   Honda NSX - 22 Ekim 2023
  • Hyundai IONIQ 6 - 13 Ekim 2023
  • Otomobil Tutkusu Mazda RX-7 - 04 Ekim 2023
  • Toyota Supra MK IV - 22 Eylül 2023
  • Toyota Corolla Legend - 17 Eylül 2023
  • Nissan Skyline R34 JDM - 13 Eylül 2023
  • ELEKTRİKLİ ARABALAR - 30 Ağustos 2023
  • Toyota Corolla GR - 22 Ağustos 2023
  • Püf Noktası 2 - 14 Ağustos 2023
  • OTOMOBİL TUTKUSU     - 04 Ağustos 2023
  • Citröen DS - 13 Temmuz 2023
  • Klasik Bilinmeyen Otomobiller - 20 Haziran 2023
  • 1
  • 2
Köşe Yazarları
Nizamettin Okutan
Nizamettin Okutan
"Türkiye Aşırı Derecede Değerli ve Önemli"
Özkan Başaran
Özkan Başaran
SEVGİ, SEVGİ VE YİNE DE SEVGİ
Emrah ÖZBEKLİ
Emrah ÖZBEKLİ
MG4
Rahmi Sağlık
Rahmi Sağlık
Marketler vatandaşı soyuyor (2)
Şenol Goncagül
Şenol Goncagül
AZ KALDI...
Ahmet Kemal Bakır
MEHMET YALÇIN ADINDA BİR ŞAİR
İlhan Bilgü
Terör karşısında sessiz kalmak
Çok Okunan Haberler
Tatarlar Köyü'nde Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri Binleri Buluşturdu
Tatarlar Köyü'nde Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri Binleri Buluşturdu
Edirne'de Park Projeleri Hız Kazandı: Başkan Akın Sahada İncelemelerde Bulundu
Edirne'de Park Projeleri Hız Kazandı: Başkan Akın Sahada İncelemelerde...
Edirne Belediye Başkanı Akın'dan Gölet ve Zübeyde Hanım Alanına Yeni Dokunuşlar
Edirne Belediye Başkanı Akın'dan Gölet ve Zübeyde Hanım Alanına...
Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.