HABER MERKEZİ
Kırklareli’de Çarşamba günleri Sungurbey Caddesi üzerinde kurulan halk pazarı bu hafta bir önceki haftaya nazaran hareketli geçti. Havanın bulutlu olmasından tedirgin olan esnafın, vatandaşın Çarşamba Pazarı’na gelmesiyle yüzü bir nebzede olsa güldü.
Sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar tezgahlarında beklediklerini vurgulayan pazarcı esnafı; “Vatandaşların kış aylarında pazar yerine süper marketlerin manav reyonlarını tercih etmesi pazarcı esnafı kış aylarında oldukça zor duruma sokmuştu. Pazarcı esnafın en büyük sıkıntısı Kapalı Pazaryeri istemeleri. Kapalı Pazar yeri bir türlü hayata geçemiyor. Bu durumda hem pazarcılar hem de Kırklareli halkı zor durumda kalıyor. Hem pazarcı esnafı hem de Kırklareli halkı kapalı Pazar yerinin biran önce hayata geçmesini bekliyor. Çarşamba Pazarı’nda bu haftada yağış bekliyorduk. Hava bulutlu sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşın pazara çıkmaması korkusu kaldı. Ama öğlen saatlerinde vatandaşlarımız tezgahlarımıza gelmeye başladık. Bir önceki haftalara göre daha hareketli bir gün yaşadık. Havaların biran önce ısınmasını beklemekten başka yapabileceğimiz başka bir şey yok. Havalar ısınınca vatandaşlar marketler yerine daha çok tezgahlarımıza geliyor” diye konuştular.
Pazaryerinde tezgâh açan esnaf sayısının her geçen hafta azaldığını söyleyen pazarcı esnafları; “Kapalı Pazar yerinin olmayışından dolayı soğuk havalarda vatandaş semt pazarlarını tercih etmiyor. Kış şartları ağır geçtiğinden dolayı birçok esnaf iş yapamaz hale geldi. Çarşamba Pazarı’nda tezgah açan birçok esnafta bu kış umduğunu bulamadı. Yağmurda, karda ve soğuk havalarda tezgah açan ve bunun üstüne birde para kazanamayan esnaf, pazarcılığı bırakmak noktasına geldi. Geçen senelere göre bu sene pazarcı esnafı ekonomisi darbe yedi. Çok zor duruma düştü. Ama inşallah İlkbahar mevsimi ile işler düzelecek. En azından öyle umut ediliyor” ifadelerini kullandılar.
Çarşamba Pazarı’nın olmazsa olmazlarından olan balıkçı esnafları ise gazetemize yaptıkları konuşmalarında; Zor bir kış geçirdiklerini, bundan sonra da hem havaların ısınması ile satışlarının artmasında umutlu oldukları söylediler.
Halkı pazarlara beklediklerini aktaran balıkçı esnafları; “Kışın soğuk ve uzun geçmesinden dolayı zor bir dönem geçirdik. İnsanlar soğuk olduğundan dolayı dışarı çıkmıyordu. Burada balık ürünün fiyatları ucuz. Market ve Pazar arasında çok fark var. İnşallah havaların ısınması ile birlikte işlerimiz açılacak. Böylelikle vatandaş daha çok tezgâhlarımıza yönelecek” cümlelerini kullandılar.
Çarşamba Pazarın da bu haftaki fiyatlar şu şekildeydi; Patlıcan 4-5 lira, kabak 4 lira, pırasa 2-2,5 lira, havuç1,5-2 lira, ıspanak 2,5-3 lira kıvırcık 2,5-3 lira, salatalık 4-6 lira, çeri 3-4 lira elma 1,5-2 lira, maydanoz 1 lira”
Çarşamba Pazarında bu hafta balık tezgahlarında ise fiyatlar; Hamsi 10 TL, Palamut 15 TL, Alabalık 20 TL, Somon 20 TL, İstavrit 10-15 TL, Kefal 25 TL, Mezgit 20 TL şeklindeydi.
Ekonomi
Yayınlanma: 02 Mart 2017 - 08:58
Pazarcı esnafı havaların ısınmasını bekliyor
HABER MERKEZİ Kırklareli’de Çarşamba günleri Sungurbey Caddesi üzerinde kurulan halk pazarı bu hafta bir önceki haftaya nazaran hareketli geçti
Ekonomi
02 Mart 2017 - 08:58
