• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. ÜRETİCİ ŞENLİĞİ'NDE KADINLARA "CANDAN" DESTEK
Tekirdağ
Yayınlanma: 22 Ekim 2024 - 09:20

ÜRETİCİ ŞENLİĞİ'NDE KADINLARA "CANDAN" DESTEK

Tekirdağ
22 Ekim 2024 - 09:20
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ÜRETİCİ ŞENLİĞİ'NDE KADINLARA

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve 16 Ekim Dünya Gıda Günü kapsamında Çorlu Cumhuriyet Parkı’nda coşkulu bir Üretici Şenliği düzenledi. Etkinlik, çevre illerden de yoğun katılım ile gerçekleşirken, kadın üreticiler başta olmak üzere Tarım kooperatifleri ve Yerel üreticiler bir araya geldi.

Program kapsamında kurulan stantlarda, üreticiler yetiştirdikleri doğal ürünleri ve el emeği göz nuru eserlerini sergileme ve pazarlama fırsatı buldu. Yerel üretim ve kadın emeğinin teşvik edildiği şenlik, katılımcılara ürünlerini tanıtma ve doğrudan tüketiciyle buluşma imkânı sağladı.

CANDAN BAŞKAN ŞENLİK ALANINA TRAKTÖRLE GİRİŞ YAPTI VE TÜM STANTLARI ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, kadın bir çiftçi ile birlikte şenlik alanına traktörle giriş yaparak katılımcılarla buluştu. Tüm stantları tek tek ziyaret eden Candan Başkan, kadın üreticilerle sohbet edip ürünleri inceledi. Yerel üretimin desteklenmesi ve kadın emeğinin görünür kılınmasının önemini vurgulayan Başkan Yüceer, üreticilerden gelen talepleri de dinledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ulaş Ay gerçekleştirdi. Dr. Ay, konuşmasında Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak, kırsal kalkınma alanında yaptıkları çalışmaları anlattı ve düzenledikleri üretici şenliğinin hayırlı olması temennilerinde bulundu.

“BU ÜLKE GÜZELLEŞECEKSE, KADINLARIN EMEĞİYLE GÜZELLEŞECEK”

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Candan Başkan, tarımsal kalkınmada kadınların öncelikli bir rolü olduğunu vurgulayarak, “Tarladan fabrikalara, evlerden sokaklara her alanda üretmeye devam eden, değer yaratan, mücadele eden kadınlar, hepiniz üretici şenliğimize hoş geldiniz! Bugün burada sadece 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutlamak için değil, kadın emeğini görünür kılmak için de bir aradayız. Çünkü sizler emeksiniz, güçsünüz, ellerinizle ve yüreğinizle hayatı yoğuranlarsınız. Bu ülke güzelleşecekse, kadınların emeğiyle güzelleşecek” dedi.

“HEM ÜRETİCİYİ HEM DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZI DESTEKLEYECEĞİZ”

Hem üreticiyi hem de dar gelirli vatandaşları destekleyecek projeler üreteceklerinin altını çizen Candan Başkan, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Tekirdağ’ın bereketli topraklarına sahip çıkıyor, çiftçilerimizi yalnız bırakmıyoruz. Tarımsal kalkınmanın öncelikli hedefi kadın çiftçileri desteklemek. Göreve geldiğimiz günden bu yana fide desteğinden sulama projelerine, makinelerden coğrafi işaret çalışmalarına kadar, pek çok alanda kadın üreticilerimize destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. Ayrıca kadınların emeğine katma değer kazandırmak için kooperatifler aracılığıyla yöresel ürün pazarları kuracağız. Gastronomi okulu ve mutfak sanatı eğitim merkezimizi de açarak yerel lezzetlerimizi geleceğe taşıyacağız. Kreş projelerimiz, meslek edindirme kurslarımız ve istihdam ofislerimizle kadınların iş gücüne katılımını artıracağız. Tarımsal ekonomi kadınlarla var olacak. Kadın olmazsa üretim de uygarlık da olmaz. Bu yüzden Kadın çiftçiler ve aile işletmeleri ana hedef kitlemiz. Gıda ve Tarım A.Ş. ile Halk Et, Halk Ekmek ve Halk Süt projelerini hayata geçirerek hem üreticiyi hem dar gelirli vatandaşlarımızı destekleyeceğiz. Aşevi projemizi ve sabit kent lokantalarımızı da tamamlayarak dayanışmanın gücünü artıracağız. Kadınların azmiyle toprak yeşeriyor, yarınlarımız güvence altına alınıyor. Kadın kazanırsa sofra bereketlenir. Bu organizasyona emeği geçen tüm kadın kardeşlerime ve katılımcılara yürekten teşekkür ediyor, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyor, bereketli bir şenlik diliyorum.”

Program kapsamında, tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ve ünlü yemek yazarı Sahrap Soysal’ın katıldığı bir söyleşi düzenlendi. Prof. Dr. Halim Orta’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, tarımsal üretimin önemi, kadın emeğinin bu süreçteki vazgeçilmez rolü ve sürdürülebilir tarımın geleceğimiz için gerekliliği gibi konulara dikkat çekildi.

Candan Başkan, ayrıca ünlü yemek yazarı Sahrap Soysal ile birlikte bir yöresel bir lezzet olan mürdüklü mercimekli salata yaparak katılımcılarla mutfak kültürü üzerine keyifli bir deneyim paylaştı. Hazırlanan salata, katılımcılar tarafından da beğeniyle karşılandı.

Şenlik boyunca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Edirne Belediyesi kent orkestraları sahne alarak katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Çocuklar için panayır oyunları, fide ekme ve keçe çalışmaları gibi etkinliklerin yanı sıra yetişkinler için de saksı boyama gibi aktiviteler gerçekleştirildi.

Kadın kooperatiflerinin doğal ve yerel ürünleri stantlarda sergilenirken, etkinlik alanındaki coşku, üretici kadınların emeği ve dayanışma ruhuyla sona erdi.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
# Üretici Şenliği# Dünya Kadın Çiftçiler Günü# Dünya Gıda Günü# Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi# Kadın çiftçiler# Tarım kooperatifleri# Yerel üreticiler# Doğal ürünler# El emeği ürünler# Tarımda kadın emeği# Kırsal kalkınma projeleri# Candan Yüceer
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ÜNİVERSİTEDE YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ÜNİVERSİTEDE YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Gönül Elçileri İle Koruyucu Aile Farkındalık Toplantısı Düzenlendi
Gönül Elçileri İle Koruyucu Aile Farkındalık Toplantısı Düzenlendi
YÜZLERCE UÇURTMA HOŞKÖY SEMALARINI ŞENLİĞE ÇEVİRDİ
YÜZLERCE UÇURTMA HOŞKÖY SEMALARINI ŞENLİĞE ÇEVİRDİ
Çorlu Belediyesi ve REDİ Arasında İş Birliği Protokolü
Çorlu Belediyesi ve REDİ Arasında İş Birliği Protokolü
Son Haberler
Kırklareli'de Sıcak Hava Sokak Hayvanlarını Etkiliyor
Kırklareli'de Sıcak Hava Sokak Hayvanlarını Etkiliyor
Kırklareli'nde Sıcaklık Artıyor, Fareler Ortaya Çıkıyor
Kırklareli'nde Sıcaklık Artıyor, Fareler Ortaya Çıkıyor
Aşırı Sıcaklar Artıyor: Araçlar Güneş Altında Tehlike Saçıyor
Aşırı Sıcaklar Artıyor: Araçlar Güneş Altında Tehlike Saçıyor
Kırklareli Merkez'de Trafiğe Karşı Alternatif: Bisiklet Kullanımı Teşvik Edilmeli
Kırklareli Merkez'de Trafiğe Karşı Alternatif: Bisiklet Kullanımı...
Demirköy Kaymakamı Gizem Bayguş Resmen Görevine Başladı
Demirköy Kaymakamı Gizem Bayguş Resmen Görevine Başladı
SAĞLIKLI BİR MENOPOZ DÖNEMİ GEÇİRMEK MÜMKÜN!
SAĞLIKLI BİR MENOPOZ DÖNEMİ GEÇİRMEK MÜMKÜN!

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.