16 Aralık Salı günü Trakya genelinde puslu hava öne çıkıyor. Sabah saatlerinde etkisini artırması beklenen pus, özellikle görüş mesafesinde azalmaya neden olabilir. Gün içinde hava sakin seyrederken, pusun öğle saatlerine doğru kısmen dağılması öngörülüyor.
Kırklareli’nde Serin ve Puslu Bir Gün
Kırklareli güne 1 derece ile soğuk bir başlangıç yapacak. Gün içinde sıcaklık 12 dereceye kadar yükselirken, puslu hava gün boyunca etkisini sürdürecek. Sabah saatlerinde hissedilen serinlik, özellikle açık alanlarda daha belirgin olacak.
Edirne’de Don Sınırında Sabah
Edirne, Trakya’nın en soğuk sabahını yaşayacak. Günün en düşük sıcaklığı 0 derece olarak tahmin edilirken, özellikle erken saatlerde pusla birlikte soğuk hava daha keskin hissedilecek. Öğle saatlerinde sıcaklığın 11 dereceye ulaşması bekleniyor.
Tekirdağ’da Daha Ilık Bir Başlangıç
Tekirdağ’da sabah sıcaklığı 4 derece ölçülecek. Gün içinde termometrelerin 12 dereceyi göstermesi bekleniyor. Puslu hava il genelinde etkili olurken, deniz etkisi sayesinde sabah soğuğu iç kesimlere göre daha hafif hissedilecek.
Sıcaklık Farkları ve Trakya Genel Değerlendirme
Trakya genelinde en yüksek sıcaklık Kırklareli ve Tekirdağ’da 12 derece ile aynı seviyede gerçekleşirken, Edirne 11 dereceyle bir derece daha serin kalıyor. Sabah sıcaklıklarında ise Edirne 0 dereceyle en soğuk il olurken, Tekirdağ 4 dereceyle en ılık başlangıcı yapıyor. İller arasındaki bu farklar, deniz etkisinin Tekirdağ’da sıcaklığı yukarı çektiğini, iç kesimlerde ise soğuk havanın daha belirgin olduğunu gösteriyor.
Haber Merkezi








