* Kırklareli’de görevi süresince olumlu insan ilişkilerine öncelik gösterdiğini vurgulayan Vali Esengül Civelek; “Ben bu iyi duygu düşüncelere layık olmak için bundan sonra da var gücümle çalışacağım. Bu duygularla da şükranlarımı sunuyorum. 3 yıla yakın bir süre Kırklareli'de adaletli, eşitlikçi, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğünü gözeten ve bütün bunların yanı sıra yaşam felsefem açısından olumlu insan ilişkilerini öncelik gösteren bir yönetim tarzı, yönetim becerisi gerçekleştirmeye çalıştık. Kırklareli'ye hizmetten onur ve gurur duydum” dedi.
HABER MERKEZİ
21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan kararname sonrası Kırklareli Valisi Esengül Civelek Muğla Valisi, Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi Kırklareli Valisi olmuştu.
Kırklareli Ticaret Borsası’nda 23 Haziran 2017 Cuma günü düzenlenen 2017 Yılı’nın İlk Arpa Ürünü’nün Alım Töreni’ne katılan Kırklareli Valisi Esengül Civelek burada yaptığı veda niteliği taşıyan konuşmasında; Makam ve gönül kapılarının sonuna kadar Kırklarelililere açık olduğunu ifade etti.
Kırklareli’de görevi süresince olumlu insan ilişkilerine öncelik gösterdiğini vurgulayan Vali Esengül Civelek; “Ben bu iyi duygu düşüncelere layık olmak için bundan sonra da var gücümle çalışacağım. Bu duygularla da şükranlarımı sunuyorum. 3 yıla yakın bir süre Kırklareli'de adaletli, eşitlikçi, insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğünü gözeten ve bütün bunların yanı sıra yaşam felsefem açısından olumlu insan ilişkilerini öncelik gösteren bir yönetim tarzı, yönetim becerisi gerçekleştirmeye çalıştık. Kırklareli'ye hizmetten onur ve gurur duydum” diye konuştu.
Kırklareli halkından hakkını helal etmesini isteyen Vali Esengül Civelek; “Kırklareli'ye sunduğum hizmetler sürecinde, iş birliği güç birliği içerisinde bulunduğu özellikle kentin geleceğin planlanması noktasındaki ortak aklın tesisi sürecinde birlikte çalışmaktan gerçekten çok keyif aldığım ve sonucunda da çok başarılı çalışmalar çıkarttığım tüm meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerine, her zaman destek ve katkılarıyla bizlere destek veren Milletvekillerimize, üniversitemize ve en önemlisi de çalışkan, üretken, vefalı bir kadın valiyi çok büyük sevgi ve şefkatle bağrına basan Kırklareli halkına minnettarım, müteşekkirim. Makam ve gönül kapılarım sonuna kadar sizlere açık diyerekten. Evet, belki Kırklareli'ndeki makam kapım bir başka meslektaşıma devir olacak ama benim gönül kapım her zaman çok sevdiğim Kırklareli'ne çok sevdiğim Kırklarelililere sonuna kadar açık olacak. Bizimkisi fiziki bir ayrılık. Hiçbir zaman gönülden bir ayrılık olduğunu görmenizi arzu etmem. Siz arzu ettiğiniz sürece bundan sürece bizim birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz devam edecek. Türkçede çok güzel bir deyim vardır 'Bizim dostluğumuz pazara kadar değil mezara kadar. Nerede olursanız olun, bu makamlar bir gün sona eriyor. Ama ondan sonraki süreçtede sabit adresim Allah izin verirse Ankara olacaktır. Ankara'da da bir adresinizin, bir evinizin, bir ablanızın olduğunu unutmamanızı istiyorum. Sizlerin huzurunda Kırklareli halkından hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana da hakları varsa da gani gani gani helal ediyorum. Çok teşekkür ediyorum. Bana yaşattığınız 3 yıl içerisinde bana yaşatmış olduğunuz tüm güzelliklere” dedi.