• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kırklareli Yağmura Teslim Oldu
Gündem
Yayınlanma: 03 Şubat 2021 - 10:32

Kırklareli Yağmura Teslim Oldu

*Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle derelerin taşması sonucu, bazı evlerin bodrum ve birinci katlarını su bastı

Gündem
03 Şubat 2021 - 10:32
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Kırklareli Yağmura Teslim Oldu
*Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle derelerin taşması sonucu, bazı evlerin bodrum ve birinci katlarını su bastı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, kepçelerle kurtarılarak ilçedeki otellere yerleştirildi.  Alpullu beldesinde de  derelerin taşması sonucu ev ve sokaklarda mahsur kalan kedi ve köpekler belediye ekipleri ve vatandaşlarca kurtarıldı. Kaynarca Beldesi’nde de aşırı yağış nedeniyle bazı ev ve işyerinde su baskınları yaşandı.   

 

Haber Kadir Sinici

 

Kırklareli’nde Pazartesi günü aşırı yağış su baskınlarına neden oldu. Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle derelerin taşması sonucu, bazı evlerin bodrum ve birinci katlarını su bastı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, kepçelerle kurtarılarak ilçedeki otellere yerleştirildi.  Alpullu beldesinde de  derelerin taşması sonucu ev ve sokaklarda mahsur kalan kedi ve köpekler belediye ekipleri ve vatandaşlarca kurtarıldı. Kaynarca Beldesi’nde de aşırı yağış nedeniyle bazı ev ve işyerinde su baskınları yaşandı.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sağanak yağış ve sel baskınları uyarısında bulunduğu Babaeski’de sağanak yağış gün boyu etkili oldu. Kırklareli ‘deki yağışın ardından Babaeski ilçesinden geçen  Çöğürtlen dere taştı.

Babaeski’de su baskınlarının bulunduğu Kurtuluş Mahallesinde AFAD, UMKE, itfaiye, polis, Kızılay  ve sağlık ekipleri sevk edilerek, evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları başlatıldı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu da kurtarma çalışmalarını takip etti.

Kırklareli Valisi Osman BİLGİN 01 Şubat 2021 Pazartesi günü aşırı yağış sebebiyle meydana gelen su baskınından etkilenen Babaeski İlçemizde tahliye ve kurtarma çalışmalarını bizzat yöneterek, incelemelerde bulundu.

Vali Bilgin, su baskını meydana gelen mahallede yaptığı incelemeler sonrası en büyük tesellilerinin can kaybı yaşanması olduğunu vurgulayarak, devletimizin güçlü olduğunu her zaman olduğu gibi şimdide vatandaşlarımızın yanında olduğunu ifade etti. Su baskınından etkilenen ev ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları ivedilikle yapılarak tüm mağduriyetlerin giderileceğini belirterek, hasar tespit ve sonrasında devam eden çalışmaların titizlikle sürdürülmesi ve vatandaşların en kısa sürede normal hayatlarına dönmelerinin sağlanması için talimatlar verdi.

Vali Bilgin, su baskınından etkilenen tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerini ileterek, Allah ülkemizi ve tüm vatandaşlarımızı daha büyük afetlerden korusun dedi.

Vali Bilgin, Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu ve Kurtuluş Mahallesi Muhtarından bilgi aldı. Ayrıca Vali Bilgin Mahalle sakinleriyle görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Bilgin, konu ile ilgili yetkili tüm birimleri gerekenlerin yapılması için seferber etti. Kırklareli AFAD, Kırklareli UMKE, Kırklareli Türk Kızılay ekipleri tüm hizmetleri ile görevlerini gerçekleştirdi.

Kırklareli İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu’da taşkın mahalline gelerek incelemelerde bulundu.

Babaeskili hayırsever iş insanları Ahmet Okan Öztürk ve Arif Bayındır’da iş makinaları ve personelleri ile yetkililere destek verdiler.

Kurtuluş Mahallesinde evinde mahsur kalan anne ve 3 yaşındaki kız çocuğu da iş makinesi yardımı ile kurtarıldı.

Yaşlı adamı UMKE kurtardı

Babaeski ilçesine bağlı Nadırlı köyünde derenin taşması sonucu evinde mahsur kalarak rahatsızlanan 76 yaşında bir kişinin olduğu ihbarı üzerine bölgeye Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sevk edildi.

UMKE görevlilerinin iş makinesi ile ulaşıp evinden alarak 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim ettiği yaşlı adam, götürüldüğü Babaeski Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

 

Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı

 

Alpullu beldesinde derelerin taşması sonucu çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Bölgede etkili olan yağış nedeniyle dereler taştı. Taşkın nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. Bazı araçlar ise suya gömüldü.

Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, iş makineleri ile kurtarılarak okul binaları ile otellere yerleştirildi.

Bazı vatandaşlar ise kendi imkanları ile evlerinden çıktı. Evlerine giremeyen vatandaşlar ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

Belediye ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

 

Kaynarca da su baskınları yaşandı

Kırklareli’nin Kaynarca Beldesi’nde de aşırı yağış su baskınlarına neden oldu. Pazartesi Günü gün boyu yağan aşırı yağış nedeniyle bazı ev ve işyerine su bastı. Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker,  su baskını yaşanan yerlerine anında müdahale ettiklerini söyledi.

İlginizi Çekebilir
Babaeski Taşağıl’da Anız Yangını: Emniyet Trafiği Canla Başla Yönetti
Babaeski Taşağıl’da Anız Yangını: Emniyet Trafiği Canla Başla Yönetti
Babaeski Taşağıl'da Anız Yangını: Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor
Babaeski Taşağıl'da Anız Yangını: Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor
Kırklareli'nde Ayçiçeği Tarlaları Bu Yıl Bekleneni Vermedi
Kırklareli'nde Ayçiçeği Tarlaları Bu Yıl Bekleneni Vermedi
Kırklareli Sıcak Hava Dalgasının Etkisi Altında
Kırklareli Sıcak Hava Dalgasının Etkisi Altında
Son Haberler
Başkomutanlık Kanunu'nun 104. Yılında Atatürk'e Saygı: ADD Edirne Şubesi'nden Anlamlı Açıklama
Başkomutanlık Kanunu'nun 104. Yılında Atatürk'e Saygı: ADD Edirne...
Edirne Belediye Başkanı Akın Saha Çalışmalarında Hız Kesmiyor
Edirne Belediye Başkanı Akın Saha Çalışmalarında Hız Kesmiyor
"23 Yılda Yaratılan Uçurum: Halk Fakirleşti, Bir Avuç Azınlık Zenginleşti"
Babaeski Taşağıl’da Anız Yangını: Emniyet Trafiği Canla Başla Yönetti
Babaeski Taşağıl’da Anız Yangını: Emniyet Trafiği Canla Başla...
Babaeski Taşağıl'da Anız Yangını: Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor
Babaeski Taşağıl'da Anız Yangını: Söndürme Çalışmaları Devam...
Ödülünü Cumhurbaşkanından aldı
Ödülünü Cumhurbaşkanından aldı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.