Kırklareli merkezde vatandaşların en çok tükettiği ürünlerden biri olan limonun fiyatında düşüş yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda kilosu 70 TL’ye kadar yükselen limon, bugün itibarıyla 50 TL’den satışa sunuluyor. Bu gelişme, hem pazar esnafını hem de vatandaşları sevindirdi.
Esnaftan Fiyat Düşüşü Açıklaması
Pazar esnafı, limon fiyatlarındaki düşüşün yeni hasat sezonunun başlaması ve sevkiyatların artmasıyla gerçekleştiğini belirtti. Yaz aylarında üretim düşük olması sebebiyle fiyatların yükseldiğini söyleyen esnaflar, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da dengelenmesini bekliyor.
Vatandaşlar Memnuniyetini Dile Getirdi
Kırklareli merkezde alışveriş yapan vatandaşlar, mutfakların vazgeçilmezi olan limonu artık daha uygun fiyatla alabildiklerini ifade etti. Limonun özellikle salata, yemek ve içeceklerde sıkça kullanılması, fiyatların düşüşünü tüketiciler açısından sevindirici hale getirdi.
Fiyatların Daha da Gerilemesi Bekleniyor
Uzmanlar, önümüzdeki haftalarda limon fiyatlarının hasat bolluğu ve arzın artışıyla birlikte 50 TL’nin de altına inebileceğini öngörüyor. Bu durum, hem üretici hem de tüketici açısından pazarın daha hareketli ve canlı geçeceğine işaret ediyor.
HACER ZORTUL