• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. Hakan Çalışkan: 'İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olmamalı!'
Edirne
Yayınlanma: 31 Ocak 2025 - 14:56

Hakan Çalışkan: 'İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olmamalı!'

Edirne
31 Ocak 2025 - 14:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Hakan Çalışkan: 'İnsan Hayatı Bu Kadar Ucuz Olmamalı!'

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Hakan Çalışkan, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kartalkaya'daki yangın faciası ve emeklilik sistemindeki adaletsizliklere değinen Çalışkan, iktidarın denetim eksikliğini sert sözlerle eleştirdi.

Kartalkaya Yangını: 'Büyük Bir İhmalkârlık!'

Geçtiğimiz hafta Bolu Kartalkaya’da meydana gelen yangında 78 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Çalışkan, olayın sorumlularının hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Yangın öncesinde otellerin yeterince denetlenmediğini ifade eden Çalışkan, “İleri teknoloji çağında insanların bu kadar kolay öldüğü bir ülke olmamalıydı" diyerek denetim eksikliğine dikkat çekti.

'Yetkililer Sorumluluğu Birbirine Atıyor'

Yangının ardından yetkililerin sorumluluk almaktan kaçındığını belirten Çalışkan, “Yangın çıkışları kapalı, merdivenler yetersiz, duman dedektörleri çalışmıyor. Oteller bölgesinde itfaiye bile yok! Otel sahipleri yalnızca kazançlarını düşünüyor, insan sağlığı hiçe sayılıyor" diyerek ihmal zincirine dikkat çekti.

'Bakanlık ve Belediye Sorumluluğu Üstlenmeli'

Çalışkan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yangına hazırlıksız olan otelleri denetlememesi nedeniyle asli kusurlu olduğunu belirtti. Bolu Belediyesi’nin de otelin eksikliklerini tespit ettiği halde gerekli adımları atmamasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

“78 insanın hayatını kaybetmesi mi gerekiyordu?" diye soran Çalışkan, Yeniden Refah Partisi olarak bu olayın takipçisi olacaklarını vurguladı.

'İstifa Eden Hiçbir Yetkili Yok!'

Partisinin Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın da yangın faciasının ardından yetkilileri istifaya çağırdığını belirten Çalışkan, “Bu felaketin sorumluluğunu üstlenip vicdanı sızlayan tek bir yetkili yok mu?" diyerek sert bir çıkış yaptı.

Emeklilik Sistemindeki Adaletsizliğe Sert Tepki!

Basın toplantısında emeklilik sistemindeki dengesizliklere de değinen Hakan Çalışkan, 2024’te emekli olanların, 2023’te emekli olanlara kıyasla %30 daha düşük maaş aldığını belirtti. "Bu, büyük bir haksızlık, emek ve mesai hırsızlığıdır!" diyen Çalışkan, iktidarın yanlış ekonomi politikalarının faturasının emeklilere kesildiğini söyledi.

'Çok Çalış, Geç Emekli Ol, Az Maaş Al'

Çalışkan, mevcut sistemin emekçiler için adil olmadığını vurgulayarak, “Çok prim ödeyen, geç emekli olan daha az maaş alıyor. Bu düzen bozulmuş, emeklinin hakkı gasp edilmiştir!" dedi.

TÜİK’in enflasyon oranlarının gerçekleri yansıtmadığını belirten Çalışkan, "SSK ve Bağ-Kur emeklisine %15,75, memur emeklisine %11,54 zam yapıldı. Ancak enflasyon Araştırma Grubu'na göre gerçek enflasyon %83,40. Ücretler ve maaşlar enflasyona ezdirildi" ifadelerini kullandı.

'Çözüm Milli Görüş ve Adil Düzen'de!'

Emeklinin hak kaybının önüne geçilmesi için köklü bir reforma ihtiyaç duyulduğunu belirten Çalışkan, Yeniden Refah Partisi'nin “Gerçeklerin karartılmasına, yöneticilerin yetersizliğine seyirci kalmayacağız" diyerek mücadelesini sürdüreceğini vurguladı.

Toplantının sonunda Çalışkan, “Türkiye’de hiç kimsenin hakkı gasp edilmeyecek, herkes hak ettiğini alacak. Yeniden Refah, Yeniden Erbakan iktidarında adil düzeni kuracağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Kevser Çelik
# Yeniden Refah Partisi# Hakan Çalışkan# Kartalkaya yangını# denetim eksikliği# Bolu Belediyesi# Kültür ve Turizm Bakanlığı# emeklilik maaşı# adil düzen
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Edirne'de jandarma komandoların gösterisi ilgiyle izlendi
Edirne'de jandarma komandoların gösterisi ilgiyle izlendi
Edirne’de Savaş Sanatlarına Yeni Soluk!
Edirne’de Savaş Sanatlarına Yeni Soluk!
CHP Edirne’de Yeni Üyelere Coşkulu Rozet Töreni! Katılım 200’ü Aştı
CHP Edirne’de Yeni Üyelere Coşkulu Rozet Töreni! Katılım 200’ü Aştı
BAŞKAN GENCAN AKIN’DAN KIRKPINAR ÖNCESİ SARAYİÇİ’NDE YOĞUN MESAİ
BAŞKAN GENCAN AKIN’DAN KIRKPINAR ÖNCESİ SARAYİÇİ’NDE YOĞUN MESAİ
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
İHALE İLANI
Son Haberler
Kırklareli Milletvekili Sarıçam: TMO Alım Randevuları Başlıyor
Kırklareli Milletvekili Sarıçam: TMO Alım Randevuları Başlıyor
Kırklareli'nde Bir Çocuk Daha Sevgi Dolu Bir Yuvaya Kavuştu
Kırklareli'nde Bir Çocuk Daha Sevgi Dolu Bir Yuvaya Kavuştu
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit'ten Alpullu ASM'ye Ziyaret
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit'ten Alpullu ASM'ye...
Zümre Toplantıları Daha Planlı ve Etkili Hale Getirilecek
Zümre Toplantıları Daha Planlı ve Etkili Hale Getirilecek
Kırklareli'nde Yaz Neşesi: Çocuklar Parkları Doldurdu
Kırklareli'nde Yaz Neşesi: Çocuklar Parkları Doldurdu
ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç'e Veda!
ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç'e Veda!

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.