• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. Çorlu Belediyesinden Çevre Dostu Adım: Güneş Enerji Santrali Açılıyor
Tekirdağ
Yayınlanma: 09 Nisan 2025 - 10:30

Çorlu Belediyesinden Çevre Dostu Adım: Güneş Enerji Santrali Açılıyor

Tekirdağ
09 Nisan 2025 - 10:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çorlu Belediyesinden Çevre Dostu Adım: Güneş Enerji Santrali Açılıyor

Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir enerji politikalarını hayata geçirme konusunda önemli çalışmalar yapan Çorlu Belediyesi, bu çalışmalarından birini daha tamamladı. Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen “Çorlu Belediyesinde Küçük Ölçekli Yenilenebilir Enerji Uygulaması ve Enerji Dönüşümü Hibe Projesi” kapsamında hayata geçirilen ve kurulum çalışmaları bitirilen Carport güneş enerjisi Santrali (GES) projesi, 9 Nisan 2025 Çarşamba günü saat 11.00’de düzenlenecek törenle açılacak.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Hürriyet Mahallesi Eski Bağlar Caddesi üzerinde yer alan Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzu otopark alanında Carport modeli ile kurulan GES projesi ile ilgili olarak bilgiler verdi.

Proje ile enerji tasarrufu Sağlanacak

Bu sistem, yalnızca güneş enerjisi üretmekle kalmıyor, aynı zamanda yüzme havuzu alanına estetik bir yapı da kazandırıyor diyen Başkan Sarıkurt, “Carport modeli sayesinde güneş panelleri hem enerji üretecek hem de araçlar için bir gölgelik işlevi görecek. Sistem entegrasyonu kapsamında ayrıca havuzdaki tüm aydınlatmalar LED sistemi ile değiştirildi ve enerji tasarrufu da sağlanacak.” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu Otoparkına Kuruldu

Yaklaşık 8 bin yüzücünün yararlandığı ve yılda ortalama 32 bin kişinin ziyaret ettiği Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda kurulan sistemle ilgili olarak teknik bilgiler de aktaran Başkan Sarıkurt, “88 kWp kapasiteli güneş enerji sistemiyle yılda 15 bin kWh elektrik enerjisi üretilmesi bekleniyor. Bu sistem tam kapasiteyle çalıştığında yılda toplam 115 MWh enerji üretilecek ve Çorlu’nun enerji tüketimine önemli bir katkı sağlanacak. Projenin çevresel etkileri de dikkate alındığında 107.2 ton karbon emisyonu azaltımı hedefleniyor. Bu oran, karbon ayak izinin küçültülmesi ve temiz enerji kullanımının artırılması açısından önemli bir başarı olarak öne çıkıyor.” diye konuştu.

“Geleceğe Temiz Bir Miras Bırakmak İçin Çalışıyoruz”

Çorlu Belediyesinin AB destekli hibe projesiyle yenilenebilir enerji alanındaki kararlılığını bir kez daha ortaya koyduğunun altını çizen Başkan Sarıkurt, “Çorlu Belediyesi olarak çevresel sürdürülebilirliğe öncelik veriyoruz. Bu proje sayesinde hem enerji maliyetlerimizi düşüreceğiz hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakacağız. Küçük ölçekli yenilenebilir enerji uygulamaları, çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomik kalkınma açısından büyük potansiyele sahip. 2023 yılında sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planını hayata geçirmiştik. 2030 yılına kadar şehrimizde oluşan karbon emisyonunu yüzde 40 azaltma taahhüdümüzü planımız doğrultusunda yapacağımız projelerle gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
# sürdürülebilir enerji# Çorlu Belediyesi# Avrupa Birliği# GES projesi# güneş enerjisi# enerji tasarrufu# AB destekli
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CANDAN BAŞKAN 59. KİRAZ FESTİVALİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI
CANDAN BAŞKAN 59. KİRAZ FESTİVALİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI
Süleymanpaşa’nın En Güzel Kirazları ve Kiraz Bahçeleri Belli Oldu
Süleymanpaşa’nın En Güzel Kirazları ve Kiraz Bahçeleri Belli Oldu
BÜYÜKŞEHİR'DEN KURBAN BAYRAMI'NDA ANLAMLI DESTEK
BÜYÜKŞEHİR'DEN KURBAN BAYRAMI'NDA ANLAMLI DESTEK
Çorlu Kaymakamı Murat Eren`den Çorlu Belediyesine Veda Ziyareti
Çorlu Kaymakamı Murat Eren`den Çorlu Belediyesine Veda Ziyareti
Son Haberler
Kırklareli'nde Babalar Günü Heyecanı Başladı
Kırklareli'nde Babalar Günü Heyecanı Başladı
Kırklareli'nde Sağlık Tesislerinin Kışlık Yakıt İhtiyaçları Belirlendi
Kırklareli'nde Sağlık Tesislerinin Kışlık Yakıt İhtiyaçları...
Evde E-Rapor Hizmeti Kırklareli Huzurevinde Tanıtıldı
Evde E-Rapor Hizmeti Kırklareli Huzurevinde Tanıtıldı
Babaeski Belediyesi'nden Sivrisinek ve Kene Seferberliği
Babaeski Belediyesi'nden Sivrisinek ve Kene Seferberliği
Kırklareli Valiliği Uyardı: Ormanı Korumak Vatanı Korumaktır
Kırklareli Valiliği Uyardı: Ormanı Korumak Vatanı Korumaktır
KARACİĞER KANSERİNDE TARE YÖNTEMİ UMUT OLUYOR!
KARACİĞER KANSERİNDE TARE YÖNTEMİ UMUT OLUYOR!

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.