Edirne’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla anlamlı bir buluşma gerçekleştirildi. Edirne’de görev yapan kadın gazeteciler, Edirne Gazeteciler Derneği’nde düzenlenen etkinlikte bir araya gelirken, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan da programa katılarak kadın basın emekçilerinin özel gününü kutladı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada dayanışma ve eşitlik mesajları ön plana çıktı.

Kadın Gazetecilerle Samimi Sohbet
Program boyunca kadın gazetecilerle sohbet eden Başkan Filiz Gencan, basın emekçilerinin toplum adına önemli bir sorumluluk üstlendiğini vurguladı. Gazetecilerin doğru ve tarafsız bilgiye ulaşma konusunda büyük bir emek verdiğini ifade eden Gencan, özellikle kadın gazetecilerin meslekteki mücadelesinin takdire değer olduğunu dile getirdi.
Kadın gazetecilerle aynı ortamda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Gencan, davet için teşekkür ederek basın mensuplarının toplumun gelişiminde kritik bir rol oynadığını söyledi.

Kadın Basın Emekçilerine Destek Mesajı
Konuşmasında kadınların çalışma hayatında hâlâ çeşitli zorluklarla karşılaştığını ifade eden Gencan, özellikle medya sektöründe çalışan kadınların yoğun bir mücadele verdiğine dikkat çekti. Kadın gazetecilerin hem sahada hem de masa başında önemli sorumluluklar üstlendiğini belirten Gencan, onların toplumun sesi olma görevini büyük bir özveriyle yerine getirdiğini söyledi.
Daha adil ve eşit bir çalışma hayatı için mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Gencan, kadınların ve gençlerin karşılaştığı sorunlara çözüm üretmek için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

“Kadınların Kalemi Gerçeği Daha Güçlü Yazar”
Etkinlikte konuşan Edirne Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Yeşim Dramalı ise Edirne’nin ilk kadın belediye başkanı olan Filiz Gencan’ı aralarında görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Gencan’ın göreve başladığı günden bu yana özellikle kadınlar ve çocuklara yönelik çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade eden Dramalı, bu çalışmaların devam etmesini temenni etti.
Kadın gazetecilerin mesleklerini büyük bir sorumluluk bilinciyle sürdürdüğünü dile getiren Dramalı, “Kadının kaleminin olduğu yerde gerçek daha güçlü yazılır” anlayışıyla gazetecilik yapmaya devam edeceklerini söyledi.
8 Mart Pastası Kesildi, Marteniçka Hediyesi Verildi
Program kapsamında 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anısına hazırlanan pasta kesildi. Etkinliğe katılan kadın gazetecilere ayrıca Balkan kültüründe baharın gelişini simgeleyen marteniçka bileklikleri hediye edildi. Kırmızı ipliğin sağlığı, beyaz ipliğin ise barışı temsil ettiğine inanılan bu geleneksel bileklikler, katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı.
Dayanışma Mesajlarıyla Sona Erdi
Kadın gazetecilerin dayanışma içinde bir araya geldiği etkinlik, samimi sohbetler ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi. Program, kadınların hem basın dünyasında hem de toplumun her alanında daha güçlü şekilde var olması gerektiği mesajının altının çizildiği anlamlı bir buluşma olarak hafızalarda yer aldı.
Haber Merkezi