• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. Balkanlar'dan Türkiye'ye Bilimsel Köprü! IBMSC 2025 Edirne'de Gerçekleşiyor
Edirne
Yayınlanma: 13 Nisan 2025 - 14:00

Balkanlar'dan Türkiye'ye Bilimsel Köprü! IBMSC 2025 Edirne'de Gerçekleşiyor

Edirne
13 Nisan 2025 - 14:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Balkanlar’dan Türkiye’ye Bilimsel Köprü! IBMSC 2025 Edirne’de Gerçekleşiyor

Trakya Üniversitesi, uluslararası düzeyde tıp öğrencilerini bir araya getiren önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Bu yıl 15’incisi düzenlenen Ulusal ve 5’incisi düzenlenen Uluslararası Balkan Tıp Öğrencileri Kongresi (IBMSC), “Tıpta Güncel Yaklaşımlar” temasıyla Edirne’de başladı. Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu’nun organize ettiği etkinlik, Balkan Kongre Merkezi'nde geniş katılımla gerçekleşti. Kongreye, Balkanlar ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen tıp öğrencileri ile birlikte çok sayıda akademisyen ve yerel yönetim temsilcisi katıldı.

Kongre Açılışında Bilim ve Sanat Buluştu

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisiyle başladı. Etkinliğin ilk konuşmasını Kongre Başkanı Stajyer Dr. Ömer Polat yaptı. Polat, kongre sürecinin yoğun bir hazırlık döneminden geçtiğini belirterek, bilimsel birikim ve dostluk ortamının iç içe geçtiği bu organizasyonu gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Açılışta, Trakya Üniversitesi’nin üst yönetimi, akademik kadrosu ve öğrenci temsilcileri de konuşmalar yaparak bilimsel çalışmalara verilen önemi vurguladı.

Bilimsel Araştırma Topluluğu 35 Yıllık Tecrübesiyle Öne Çıkıyor

Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu'nun köklü geçmişi ve bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetler de kongre kapsamında sıkça vurgulandı. Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Yence, topluluğun 2010 yılından bu yana pek çok etkinliğe imza attığını ifade ederken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Üstündağ ise topluluğun geçmişine dair bilgiler verdi. Üstündağ, ilk etkinliğin 1995 yılında “1. Öğrenci Bilimsel Günleri” adıyla yapıldığını, 2015’te ise ilk uluslararası kongreye imza atıldığını hatırlattı. Bu yıl ise 100’e yakın öğrencinin aktif rol aldığı organizasyon, akademik ve sosyal yönüyle dikkat çekiyor.

Edirne’de Bilimsel Sunumların Yanı Sıra Sosyal Etkinlikler de Yer Alıyor

Kongre, yalnızca bilimsel sunumlarla değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal etkinliklerle de zenginleştirildi. 14 Nisan’a kadar sürecek etkinlik boyunca 16 sözlü ve 5 poster sunumu yapılacak. Alanında uzman akademisyenlerin ve öğrenci araştırmacıların katkı sunduğu bu sunumlar, tıpta güncel yaklaşımlar üzerine bilgi paylaşımı ve tartışma imkânı sağlıyor. Kongrenin son gününde ise katılımcılar için Edirne’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtan özel bir şehir turu programı düzenlenecek.

Edirne’nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu prestijli kongre, genç tıpçıların bilimsel gelişimlerine katkı sağlarken, aynı zamanda Balkanlar ile Türkiye arasında akademik iş birliği ve dostluk köprüleri kurmayı da amaçlıyor.

HACER ZORTUL
# Edirne# poster sunumu# 1. Öğrenci Bilimsel Günleri# Trakya Üniversitesi# Bilimsel Araştırma Topluluğu
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Özgür Özel Edirne’de Halkla Buluşuyor
Özgür Özel Edirne’de Halkla Buluşuyor
Edirne'de 97 kilo skunk ve 9 kilo kokain ele geçirildi
Edirne'de 97 kilo skunk ve 9 kilo kokain ele geçirildi
Keşan'da hava kirliliği 'kötü' değerlere ulaştı
Keşan'da hava kirliliği 'kötü' değerlere ulaştı
Başkan Alparslan Cankaloğlu:
Başkan Alparslan Cankaloğlu: "Gazze'deki Mazlumların Yanındayız"
Son Haberler
Özgür Özel Edirne’de Halkla Buluşuyor
Özgür Özel Edirne’de Halkla Buluşuyor
Milli Piyango Bileti Alacaklara Başkan Şeker’den Önemli Uyarı
Milli Piyango Bileti Alacaklara Başkan Şeker’den Önemli Uyarı
Kavaklı Belediyesi'nden Beldede Kapsamlı Hizmet Atağı
Kavaklı Belediyesi'nden Beldede Kapsamlı Hizmet Atağı
Kaynarca Belediyesi Sosyal Alanı Hizmete Açıldı
Kaynarca Belediyesi Sosyal Alanı Hizmete Açıldı
İğneada’da Balıkçıların Rızık Mücadelesi: Denizde Nasip, Kıyıda Bereket
İğneada’da Balıkçıların Rızık Mücadelesi: Denizde Nasip, Kıyıda...
Havsa Belediyesi'nden Eğitimden Altyapıya Hizmet Atağı
Havsa Belediyesi'nden Eğitimden Altyapıya Hizmet Atağı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.