Dünyanın en köklü spor organizasyonları arasında yer alan 665'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali için geri sayım sürerken, Edirne'de geleneksel festival heyecanı davul ve zurna sesleriyle başladı. Kentin dört bir yanında hissedilen Kırkpınar coşkusu, gerçekleştirilen protokol ziyaretleriyle birlikte resmen start aldı.

Asırlık Gelenek Bir Kez Daha Yaşatıldı
Kırkpınar'ın vazgeçilmez simgelerinden biri olan davul-zurna ekibi, bu yıl da geleneksel ziyaretlerini gerçekleştirdi. Bir şef, 20 davulcu ve 20 zurnacıdan oluşan 41 kişilik ekip, çaldıkları marşlar ve gösterileriyle festival atmosferini Edirne sokaklarına taşıdı. Coşkulu anlar, vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.
Davul-zurna ekibi, ilk olarak Edirne Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'a çiçek takdim etti. Gelenek gereği ekip şefine bahşiş veren Başkan Akın, Kırkpınar'a ev sahipliği yapmanın Edirne için büyük bir onur olduğunu ifade etti.

"Bu Yıl İlgi Çok Daha Yoğun"
Festival hazırlıklarının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Filiz Gencan Akın, Kırkpınar'ın yalnızca yağlı güreşlerden ibaret olmadığını söyledi. Organizasyonun arkasında binlerce kişinin emeğinin bulunduğunu vurgulayan Akın, davulcusundan zurnacısına, cazgırından hakemine kadar herkesin bu büyük kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sunduğunu ifade etti.
Bu yıl Kırkpınar'a yönelik ilginin önceki yıllara göre çok daha yüksek olduğunu belirten Akın, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından gelecek misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için hazırlıkların aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Festival Alanlarında Renkli Görüntüler Yaşanacak
Kırkpınar kapsamında düzenlenecek konserler, kültürel etkinlikler, kadın üretici stantları ve yerel esnafın katılımıyla Edirne'nin festival boyunca büyük bir hareketlilik yaşayacağını belirten Akın, tüm vatandaşları tarihi organizasyonun coşkusunu paylaşmaya davet etti.
Festival süresince kent merkezinde ve Sarayiçi bölgesinde çeşitli etkinliklerin düzenleneceği, ziyaretçilerin hem spor hem de kültürel etkinliklerle dolu bir programla karşılaşacağı ifade edildi.

Vali Sezer'den Kırkpınar Daveti
Davul ve zurna ekibi, belediye ziyaretinin ardından Edirne Valiliği'ne geçerek Edirne Valisi Yunus Sezer'i ziyaret etti. Geleneksel daveti kabul eden Vali Sezer de ekip şefine bahşiş vererek Kırkpınar heyecanına ortak oldu.
Vali Sezer, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın kesintisiz devam eden en köklü spor organizasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak, bu yıl organizasyona yoğun katılım beklendiğini ifade etti.
Sarayiçi Er Meydanı'nda 840 Pehlivan Mücadele Edecek
Bu yıl Sarayiçi Er Meydanı'nda toplam 840 pehlivanın kol bağlayacağını açıklayan Vali Sezer, başpehlivanlık kategorisinde ise 40 güreşçinin altın kemer için mücadele edeceğini söyledi. Lig sistemiyle gerçekleştirilecek müsabakaların, güreşseverlere yüksek seyir zevki sunmasının beklendiği belirtildi.
Türkiye'nin dört bir yanından gelecek güreş tutkunlarını Edirne'ye davet eden Sezer, devlet protokolüne de davetlerin ulaştırıldığını ve üst düzey katılımların önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını ifade etti.
Er Meydanı Bu Yıl da Tarihe Tanıklık Edecek
Yüzyıllardır mertliğin, cesaretin ve geleneğin sembolü olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu yıl da binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi Edirne'de buluşturacak. Davul ve zurna sesleriyle başlayan festival coşkusu, Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek kıyasıya mücadelelerle zirveye ulaşacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: