HABER MERKEZİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” nedeniyle yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Cumhuriyetin kurucusu devrimci önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu harekete geçirerek, ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı büyük bir zafer kazanmış; askeri zaferini, kurduğu Cumhuriyet ve yaşama geçirdiği devrimlerle taçlandırmıştır.
Mustafa Kemal Atatürk, başarıları, eserleri ve geleceğe dönük yüksek öngörüleriyle Türk ulusunun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş ve insanlığın yetiştirdiği büyük kişilikler arasındaki unutulmaz yerini almıştır.
Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, aydınlık Türkiye'nin sembolü, büyük devrimci ve düşünce adamı Yüce Atatürk'ün yurttaşlarımızın gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek, değiştirilemeyecektir.
10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk’ü Anma Günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı ve azmi gösterme günüdür.
Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; aklın ve bilimin önderliğinden uzak iç ve dış düşmanlara rağmen Ulu Önder’in devrimleri doğrultusunda Cumhuriyeti daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığımız güçlenerek devam edecektir.
Bugün, Cumhuriyetimizin değerleri etrafında kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi koruma, Cumhuriyet‘in kazanımlarını, Atatürk ilke ve devrimlerini gelecek nesillere aktarma sorumluluğu ile büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü aramızdan ayrılışının 79. Yılı’nda saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.” (Savaş Eskici)