Kırklareli İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı toplantıları başladı ve ilk oturumu tamamlandı. Toplantı, Kırklareli İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleşti ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Sözcülerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama mesajlarıyla açıldı.
Oturum, açılış konuşmaları ve Nisan ayı 5. Birleşimine ait tutanak özetlerinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesi ve oylanmasına geçildi. İl Genel Meclisi Üyeleri arasından İl Özel İdaresi'ni temsil etmek üzere bir üyenin seçilmesi teklifi görüşüldü. CHP Grubu, Volkan Ertan'ı aday gösterirken AK Parti Gurubu ise Hicret Şamil Karasu'yu aday gösterdi. Yapılan açık oylama sonucunda Volkan Ertan, oy çokluğuyla seçildi.
Kırklareli İl Özel İdaresini temsilen, İl Genel Meclis kararıyla Kavaklı TDİOSB Müteşebbis Heyeti'ne üyelerin seçilmesi konusu da görüşüldü. CHP Grubu adına Gürkan Yeneler, Beyza Çam, Salih Akyüz, Şenol Atlı, Arif Akdoğan, Hakan Geriş, Tarık Sayılgan aday gösterirken, AK Parti adına Ziya Eser, Yasin Kahraman, Ferruh Küçükdemir, Hicret Şamil Karasu, Tunahan Sinan Gök, Recep Çotuk, Cihan Alkan aday gösterdi. Yapılan açık oylama sonucunda CHP adayları 7 asil üye, AK Parti adayları ve İYİ Parti adayı ise 7 yedek üye olarak seçildi.
Tarımsal Üretimin Depolanması ve Kırklareli'nin toplam Lisanslı Depoculuk kapasitesinin artırılmasına yönelik Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor da görüşüldü. Raporun uygun görülmesine rağmen deponun yapılacağı yerin belli olmaması nedeniyle AR-GE ve Hukuk komisyonuna havale edildi.
Diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 2. Oturumun 3 Mayıs 2024 saat 11.30’da yapılmasına karar verildi ve 1. oturum tamamlandı.
Kevser Çelik