HABER MERKEZİ
Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, geçtiğimiz gün yağan yağmurun geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşların yüzünü güldürdüğünü ifade etti.
Çiftçiler tarafından yaklaşık olarak 45 gün yağmur beklendiğini vurgulayan Şaylan; Kuraklık nedeni ile endişeli olan çiftçilerin yağan son yağmur ile yüzünün güldüğünü dile getirdi.
Çiftçinin uzun bir süredir yağış beklediğini anlatan Şaylan; “Çiftçilerimiz tarafından uzun bir süre yağış beklendi. Beklenen yağış nihayetinde yağdı. Geç yağmur yağdı ancak bu yağışla çiftçimiz bir nebze olsun nefes aldı. Bu yağış geçen seneye göre aldığımız verimliliğe bizi ulaştırmayacak. Yağış buğdaylara ve ayçiçeği üreticisi için iyi oldu. Bir yandan da Ayçiçek ekimi devam ediyor. Kuraklık nedeni ile ara verilmişti. Ama yağan yağmurların ardından ekimler tamamlandı” diye konuştu. (Faruk Ceylan)
Gündem
Yayınlanma: 19 Mayıs 2018 - 08:06
"Yağan yağmurlar çiftçiye nefes aldırdı"
HABER MERKEZİ Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, geçtiğimiz gün yağan yağmurun geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşların yüzünü güldürdüğünü ifade etti
Gündem
19 Mayıs 2018 - 08:06
