• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. "Vergi, ülkelerin büyüyüp gelişmesine doğrudan etki eden en önemli gelir kaynağıdır"
Ekonomi
Yayınlanma: 27 Şubat 2019 - 12:11

"Vergi, ülkelerin büyüyüp gelişmesine doğrudan etki eden en önemli gelir kaynağıdır"

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KTSO) Soner Ilık; “Vergi, ülkelerin büyüyüp gelişmesine doğrudan etki eden en önemli gelir kaynağıdır

Ekonomi
27 Şubat 2019 - 12:11
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
“Vergi, ülkelerin büyüyüp gelişmesine doğrudan etki eden en önemli gelir kaynağıdır”
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KTSO) Soner Ilık; “Vergi, ülkelerin büyüyüp gelişmesine doğrudan etki eden en önemli gelir kaynağıdır. Ülkemizin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin bir şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşaması ödenen vergiler ile sağlanmaktadır” dedi.

HABER MERKEZİ
Vergi Bilincinin oluşturulması için birçok faaliyetlerin yapılacağı, 25 Şubat-03 Mart tarihleri arasında kutlanan “Vergi Haftası” etkinlikleri kapsamında Kırklareli Defterdarlığı tarafından Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na ziyaret gerçekleştirildi.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KTSO) Soner Ilık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kanber Üzer ile Serkan Keser, Yönetim Kurulu Üyeleri Nihat Bıyıklı ve Hüsnü Güngör Akarca tarafında; Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy, Defterdar Yardımcısı Günay Polat, Vergi Dairesi Müdürü Birol Güçkan, Muhasebe Müdürü Mustafa Sarıçiçek, Personel Müdürü Muammer Akgül, Muhakemat Müdürü Nilgün Ülgen ve Gelir Müdür Vekili Rıdvan Kovankaya’yı misafir edildi.
Kırklareli Defterdarı Mehmet Durusoy “Vergi Haftası” dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (KTSO) Soner Ilık’a çiçek takdim etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ilık, Türkiye’nin kalkınması, kamu hizmetlerinin vatandaşa daha etkin şekilde ulaşması ve gelecek nesillerin daha müreffeh bir ortamda yaşamasının, ödenen vergiler ile sağlanacağını vurguladı.
Başkan Ilık yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Kamu hizmetlerinin, seri ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri çok büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımız kazandıklarının bir kısmını vergi olarak devlete ödemelidir. Bu ödemeler sayesinde vatandaşlarımıza yapılan hizmetlerde artacaktır. Devletimizin en büyük gelir kaynaklarından birisi olan vergi, kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. Herkes, mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir. Ödemiş olduğumuz vergiler sonuçta hizmet olarak bizlere geri dönmektedir. Çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmak istiyorsak vergilerimizi tam ve zamanında ödeme gayreti içerisinde olmalıyız. Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası “Vergi Haftası” olarak kutlanmaktadır. Köklü bir Vergi Bilincinin oluşmadığı ve vergide gönüllü katılımın sağlanamadığı bir toplumda yeterli seviyede vergi toplanamayacağı açıktır. Bu sebeple Vergi Haftası, halkımızda Vergi Bilincinin oluşturulması, idare ile mükellef arasında sağlıklı güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi yönünden büyük önem arz etmektedir.
Vergi Haftası vesilesiyle Defterdarlık bünyesinde görev yapan tam personelimizi özverili çalışmalarından dolayı tebrik eder, tüm vergi mükelleflerimize bol kazançlar dilerim.”
Aylin Ayaz

İlginizi Çekebilir
Türkiye Nüfus Sıralamasında 194 Ülke Arasında 18. Sırada Yer Aldı
Türkiye Nüfus Sıralamasında 194 Ülke Arasında 18. Sırada Yer Aldı
Türkiye'de Haziran 2025'te Devlet İç Borçlanma Senetleri Yıllık En Yüksek Reel Getiri Sağladı
Türkiye'de Haziran 2025'te Devlet İç Borçlanma Senetleri Yıllık En Yüksek Reel Getiri Sağladı
Türkiye'de 2024 Yılında Otomobil Üretimi Rekor Seviyede
Türkiye'de 2024 Yılında Otomobil Üretimi Rekor Seviyede
Türkiye Ekonomisinde Güven Endekslerinde Haziran 2025 Değerlendirmesi
Türkiye Ekonomisinde Güven Endekslerinde Haziran 2025 Değerlendirmesi
Son Haberler
Kırklareli'de
Kırklareli'de "Göz Acillerinde Yaklaşım İlkeleri" Başlıklı Eğitim...
REKTÖRÜMÜZE NEZAKET ZİYARETİ
REKTÖRÜMÜZE NEZAKET ZİYARETİ
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Dağtaş'tan
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Dağtaş'tan "Terörsüz Türkiye"...
Kırklareli Belediyesi Şehir Mezarlığında Yeni Parsel Çalışmalarına Başladı
Kırklareli Belediyesi Şehir Mezarlığında Yeni Parsel Çalışmalarına...
Süleymanpaşalı Genç Boksör Türkiye İkincisi Oldu
Süleymanpaşalı Genç Boksör Türkiye İkincisi Oldu
DKMP Kırklareli Şubesi yemleme çalışması yaptı
DKMP Kırklareli Şubesi yemleme çalışması yaptı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.