* Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, 5-6-7 Mayıs’ta İstasyon Caddesi’nde, 9 Mayıs Salı günü Eski Sanayi Sitesi’nde, 16-17 Mayıs ve 20-21 Mayıs’ta Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Kan Bağış Kampanyaları düzenleyeceklerini ve tüm Kırklareli halkını bu kampanyalara davet ettiklerini belirterek; “Verilen 1 Ünite Kan ile 3 Kişi’nin hayatı kurtulabilir. Kan Bağışı, bağış yapan kişiler için de sağlık bakımından çok faydalı. Bütün Kırklareli halkını kampanyaya destek olmaya, 1 Ünite Kan bağışlayarak insan hayatı kurtarmaya davet ediyorum” dedi.
HABER MERKEZİ
Türk Kızılayı Kırklareli Şubesi ve Lüleburgaz Kan Merkezi tarafından İstasyon Caddesi’nde 3 gün sürecek Kan Bağışı Kampanyası bugün başlıyor.
Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, konu hakkında yaptığı açıklamada Kan Bağış Çadırı’nda Kan Bağışların bugün saat 11.00’dan itibaren kabul edildiğini söyledi. Altıntel, kapmayanın bugün başlayacağını ve Pazar günü saat 19.00’a kadar devam edeceğini söyledi.
* “Vatandaşlar Kan Bağışı’nda son derece duyarlı”
Vatandaşların Kan Bağışı konusunda son derece duyarlı olduğunu belirten Altıntel, Kan Bağışı’nın insan hayatı için önemli olduğunu belirtti. Kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Altıntel, Sağlıklı olan 18-65 yaş arasındaki herkesi Kan Bağışı’nda bulunmaya davet etti. Kadınların yılda 3, erkeklerinse 4 kez kan bağışında bulunabileceğini belirten Altıntel, Kan Bağışı’nda bulunmanın insan sağlığı açısından da önemli olduğunu söyledi. Altıntel; “Verilen 1 Ünite Kan ile 3 Kişi’nin hayatı kurtulabilir. Kan Bağışı, bağış yapan kişiler için de sağlık bakımından çok faydalı. Bütün Kırklareli halkını kampanyaya destek olmaya, 1 Ünite Kan bağışlayarak insan hayatı kurtarmaya davet ediyorum.”
* 16-17 Mayıs’ta Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’na
Türk Kızılayı Kırklareli Şube Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, İstasyon Caddesi’nde düzenlenen Kan Bağış Kampanyası’nın ardından ise 9 Mayıs 2017 Salı günü Kırklareli Eski Sanayi Sitesi’nde 1 gün sürecek bir kampanya düzenleyeceklerini söyledi. Daha sonra ise 16-17 Mayıs’ta Özgürlük ve Demokrasi Meydanı Kan Bağış TIR’ın geleceğini belirten Altıntel, Mayıs Ayında son olarak yine 20-21 Mayıs tarihleri arından Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda Kan Bağış Kampanyası düzenleyeceklerini söyledi. Altıntel, bu kampanyalara tüm Kırklareli halkını beklediklerini söyledi. (Kadir Sinici)