• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3.  Usta Güven Tazeledi
Gündem
Yayınlanma: 27 Ocak 2023 - 09:18

 Usta Güven Tazeledi

Rakipsiz Başkan Halil Kahraman     Esnafın “KAHRAMAN”ı değişmedi *2016 yılında yapılan kongrede başkan seçilen Halil Kahraman, 60

Gündem
27 Ocak 2023 - 09:18
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
 Usta Güven Tazeledi
Rakipsiz Başkan Halil Kahraman

 

 

Esnafın “KAHRAMAN”ı değişmedi

*2016 yılında yapılan kongrede başkan seçilen Halil Kahraman, 60. Olağan Genel Kurulunda rakipsiz olarak girdiği kongrede esnafın çok büyük desteğini alarak tekrardan Kırklareli Esnaf Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçildi.

 

* solunu hınca hınç esnaf Halil Kahramanı bağrına bastı.  Burada konuşan Kahraman; “2022 yılını 2 Milyon 734 Bin TL net karla kapatmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan Kahraman, “2023 Yılı ocak ayı itibariyle 2444 esnaf ve sanatkar ortağımız bulunmaktadır. Ortaklarımıza 2023 yılı başı itibariyle devletimizin de desteği ile yıllık 7,5 faiz oranı ve 5 yıl gibi uzun bir vade ile işletmelerini büyütebilmeleri ve geliştirebilmeleri için Halkbank aracılığı ile yaklaşık 320 Milyon TL Kredi kullandırımı gerçekleştirdik” dedi

 

Kadir Sinici

 

Kırklareli Esnaf Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı 60. Olağan Genel Kurulunda Halil Kahraman yeniden başkanlığa seçildi.

Bir düğün salonunda gerçekleştirilen genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İpsala Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İlhan Dalkıran'ın divan başkanlığında yapılan genel kurulda, faaliyet, denetim ve mali raporlar okundu. Burada bir konuşma yapan g Başkan Kahraman kooperatiflerinin gücünü ortaklarından aldığını ifade etti. 2022 yılını 2 Milyon 734 Bin TL net karla kapatmanın haklı gururunu yaşadıklarını vurgulayan Kahraman, “2023 Yılı ocak ayı itibariyle 2444 esnaf ve sanatkar ortağımız bulunmaktadır. Ortaklarımıza 2023 yılı başı itibariyle devletimizin de desteği ile yıllık 7,5 faiz oranı ve 5 yıl gibi uzun bir vade ile işletmelerini büyütebilmeleri ve geliştirebilmeleri için Halkbank aracılığı ile yaklaşık 320 Milyon TL Kredi kullandırımı gerçekleştirdik. Sizlere önce biz kefil olduk. Özel bankalar küçük esnaf ve sanatkarlarımıza kredi verme konusunda ne kadar zorluk yaşatsa da biz ortaklarımız için kooperatifimiz personelleri ve Halkbank personelleri ile birlikte gece gündüz, hafta sonu demeden çalıştık ve kredilerin kullanımını gerçekleştirdik. Bugün itibariyle kooperatifimizin 11 Milyon 500 Bin TL vadeli mevduatı ve 7 Milyon TL’de fonlarda hiç dokunulmamış birikmiş mevduatı bulunmaktadır. 18 Milyon 500 Bin TL nakdi ve yüzde 6,5 takipte alacağı olan bir kooperatif daha olmadığına inancım tamdır.  Siz ortaklarımıza en iyi hizmeti verdiğimize inanıyoruz. Bu gücü sizi ortaklarımızdan alıyorum.

Hepimizin zor zamanlar geçirdiği günler oldu. Göreve geldiğimiz günden beri tüm ortaklarımızın yanında olduk. Borçları için çözümler ürettik. Tekrar kredi kullanmalarını sağladık. Hiçbir ortağımızın ne senedini protesto ettirdik ne de malını mülkünü sattırdık. Bu konuda da Türkiye’de tek kooperatif olmanın onur ve gururunu yaşamaktayız.  Yıllık kira gelirimiz olan 108.000 Bin TL’nin tamamını çok mağdur durumda olan ortaklarımızın çocuklarına burs ve okul yardımı olarak dağıttık.  Bu yapılan yardımların hepsi siz değerli ortaklarımızın sayesinde gerçekleşmiştir. “ dedi.

Sonrasında 2021-2022 yıllarına ait bilanço gelir ve gider kalemleri okundu. Devamında yönetim ve denetim kurulu oy birliği ile ibra edildi. Akabinde Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ana sözleşme oy birliği ile kabul edildi, TESKOMB Dış Denetçisi seçildi. Devamında 2023-2024 yılları tahmini bütçeler görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Sonrasında seçime geçildi. Açık oylama usulü ile yapılan seçim sonrasında mevcut başkan Halil Kahraman bir kez daha seçilerek güven tazeledi. Oldukça yoğun bir katılımla düzenlenen seçime; siyasi parti ve STK temsilcileri, kooperatif temsilcileri ve üyeler ile birçok vatandaş katıldı.

S.S Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Yönetim ve Denetim Kurulu Asil ve Yedek Üyeleri şu şekilde belirlendi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Halil Kahraman, Şaban Doğan, İsmail Kalınoğlu, Hikmet Ay ve Hakan Elmas.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Tahir Cenan Bora, Volkan Genç, Elmas Büyükdere, Osman Sungur, Faik Tezeren

Denetim Kurulu Asil Üyeler: Resul Yıldırım, Kemal Parapan

Denetim Kurulu Yedek Üyeler: İlkay Duran, Tuğçe Saatçi.

 

İlginizi Çekebilir
Kırklareli Pazarlarında Kabak Rüzgârı: Fiyatı 30-50 TL Arasında Değişiyor
Kırklareli Pazarlarında Kabak Rüzgârı: Fiyatı 30-50 TL Arasında Değişiyor
Kırklareli Eğitim Camiası, Haziran 2025 Mesleki Çalışma Programı'na Güçlü Katılım Gösterdi
Kırklareli Eğitim Camiası, Haziran 2025 Mesleki Çalışma Programı'na Güçlü Katılım Gösterdi
Kırklareli Halk Pazarının Neşesi: Caner Soykan Gönülleri Isıtıyor
Kırklareli Halk Pazarının Neşesi: Caner Soykan Gönülleri Isıtıyor
Kırklareli'nde Sağlık İçin Bir Adım Daha:
Kırklareli'nde Sağlık İçin Bir Adım Daha: "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" Etkinliği
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
NALBUR MALZEMESİ SATIN ALINACAKTIR
Son Haberler
Kırklareli Pazarlarında Kabak Rüzgârı: Fiyatı 30-50 TL Arasında Değişiyor
Kırklareli Pazarlarında Kabak Rüzgârı: Fiyatı 30-50 TL Arasında...
İTFAİYE 2025 YILININ İLK 6 AYINDA 5.889 OLAYA MÜDAHALE ETTİ
İTFAİYE 2025 YILININ İLK 6 AYINDA 5.889 OLAYA MÜDAHALE ETTİ
Kırklareli Eğitim Camiası, Haziran 2025 Mesleki Çalışma Programı'na Güçlü Katılım Gösterdi
Kırklareli Eğitim Camiası, Haziran 2025 Mesleki Çalışma Programı'na...
Kırklareli Halk Pazarının Neşesi: Caner Soykan Gönülleri Isıtıyor
Kırklareli Halk Pazarının Neşesi: Caner Soykan Gönülleri Isıtıyor
Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Mezuniyet Gösterisi Büyüledi
Süleymanpaşa Belediye Konservatuvarı Mezuniyet Gösterisi Büyüledi
2022 Yılı 1. Dönem Buzağı Destek Askı Listeleri Yayınlandı
2022 Yılı 1. Dönem Buzağı Destek Askı Listeleri Yayınlandı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.