• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. "Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 717 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 847 TL"
Gündem
Yayınlanma: 12 Ekim 2017 - 08:12

"Türkiye'deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 717 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 847 TL"

* Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler; ““Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “Açlık-Yoksulluk” Araştırması’na göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir aileni

Gündem
12 Ekim 2017 - 08:12
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
“Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 717 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 847 TL”
* Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler; ““Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “Açlık-Yoksulluk” Araştırması’na göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 717 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 847 TL olarak belirlendi. Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Eylül Ayı’nda Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 717 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 847 TL olarak tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre Eylül Ayı’nda Ağustos Ayı’na göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,49’luk bir artış yaşandı” dedi.

 

HABER MERKEZİ

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Memur-Sen tarafından her ay düzenli olarak yapılan “Açlık-Yoksulluk” Araştırması’na göre, Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 717 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 847 TL olarak belirlendi. Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Eylül Ayı’nda Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 717 TL, yoksulluk sınırı ise 4 bin 847 TL olarak tespit edildi. Yapılan araştırmaya göre Eylül Ayı’nda Ağustos Ayı’na göre gıda madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,49’luk bir artış yaşandı. Eylül ayında göze çarpan en büyük artışlar yüzde 14,75 artışla yeşil soğan, yüzde 9,95 artışla karpuz, yüzde 9,41 artışla sivri biber, yüzde 9,02 artışla patlıcan; en çok göze çarpan düşüşler ise yüzde 14,60 azalışla elma, yüzde 13,42 azalışla balık, yüzde 13,15 azalışla üzüm, yüzde 8,80 azalışla şeftali, yüzde 8,78 azalışla erik madde fiyatlarında yaşandı.

Aydınlanma madde fiyatında ise Eylül Ayı’nda Ağustos Ayı’na göre herhangi bir değişim gözlemlenmedi.

* “Giyim ve ulaşım madde fiyatlarında artış yaşandı”

Eylül ayında Ağustos ayına göre giyim fiyatlarında ise ortalama yüzde 1,16’lık bir artış gözlendi. Giyim madde fiyatlarında Ağustos Ayı’na göre en göze çarpan değişimler yüzde 8,62 artışla çocuk sweatshirtü, yüzde 4,87 artışla kadın ceketi, yüzde 4,84 artışla kadın eşofmanı madde fiyatlarında oldu. Bununla birlikte giyim madde fiyatlarında Ağustos Ayı’na göre yüzde 5,49 azalışla kadın tişörtü, yüzde 5,39 azalışla erkek tişörtü, yüzde 4,96 azalışla terlik madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi. Eylül Ayı’nda Ağustos Ayı’na göre ısınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 1,23’lük bir artış gözlenirken; Eylül ayında Ağustos ayına göre barınma madde fiyatlarında ortalama yüzde 0,94’lük bir artış oldu. Eylül Ayı’nda Ağustos Ayı’na göre sağlık madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,65’lik bir artış olarak gözlenirken, en göze çarpan değişimin yüzde 3,04 artışla derece madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte sağlık madde fiyatlarında Ağustos ayına göre herhangi bir düşüş gözlemlenmedi. Ulaşım madde fiyatlarında yüzde 0,90’lık bir artış olduğu belirlendi. Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 9,6 artışla servis ücreti fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte ulaşım madde fiyatlarında yüzde 2,41 azalışla araba kiralama ücreti madde fiyatlarında düşüş gözlemlendi.

* “Haberleşme ve eğitim fiyatlarında artış yaşandı”
Eylül ayında Ağustos Ayı’na göre haberleşme madde fiyatlarında ortalama değişim yüzde 0,56’lık bir artış olarak yansıdı. Haberleşme madde fiyatlarında Ağustos ayına göre en göze çarpan değişimin yüzde 3,59 artışla cep telefonu görüşme ücreti madde fiyatında olduğu gözlendi. Bununla birlikte haberleşme madde fiyatlarında Ağustos ayına göre yüzde 0,48 azalışla telefon ekipmanları madde fiyatında düşüş gözlemlendi. Eğitim-Kültür Madde Fiyatları’nda yüzde 0,41’lik bir artış oldu. Eğitim-Kültür Madde Fiyatlarında Ağustos Ayı’na göre değişimin yüzde 11,12 artışla anaokulu ücreti, yüzde 5,36 artışla gazeteler madde fiyatlarında olduğu gözlendi. Bununla birlikte eğitim-kültür madde yüzde 27,46 azalışla yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 10,42 azalışla yurt dışı bir hafta ve daha fazla süreli turlar madde fiyatlarında düşüş olduğu tespit edildi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında yüzde 1,20’lik bir artış gözlendi. Kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Ağustos Ayı’na göre en göze çarpan değişimin yüzde 3,32 artışla Sabun Madde Fiyatları’nda olduğu tespit edildi. Bununla birlikte kişisel temizlik ve bakım madde fiyatlarında Ağustos Ayı’na göre yüzde 0,29 azalışla tıraş malzemeleri madde fiyatında düşüş gözlemlendi. Çevre ve su madde fiyatlarında yüzde 0,55’lik bir artış yaşandı. Çevre ve su madde fiyatlarında Ağustos Ayı’na göre en göze çarpan değişimlerin yüzde 1,15 artışla badana ve boya malzemeleri; 0,44 azalışla yangın, hırsızlık ve diğer afetler için sigorta madde fiyatlarında olduğu gözlendi.” (Savaş Eskici)

İlginizi Çekebilir
Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Anlamlı Etkinlik
Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Anlamlı Etkinlik
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi;
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi; "Doğru Bilgi Hayati Önem Taşıyor"
Vize Belediyesi Yol Bakım Çalışmalarını Sürdürüyor
Vize Belediyesi Yol Bakım Çalışmalarını Sürdürüyor
Dikkatsiz Yük Taşımacılığı Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Dikkatsiz Yük Taşımacılığı Kazalara Davetiye Çıkarıyor
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
VİZE KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU 24 KALEM YAŞ SEBZE MEYVE ALIMI
RESMİ İLANDIR
VİZE KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ 150 GRAM SOMUN EKMEK ALIMI
Son Haberler
Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Anlamlı Etkinlik
Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Anlamlı...
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi;
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi; "Doğru Bilgi Hayati Önem...
Vize Belediyesi Yol Bakım Çalışmalarını Sürdürüyor
Vize Belediyesi Yol Bakım Çalışmalarını Sürdürüyor
Dikkatsiz Yük Taşımacılığı Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Dikkatsiz Yük Taşımacılığı Kazalara Davetiye Çıkarıyor
Kırklareli Üniversitesi MYO Kavaklı Kampüsü'nde Duraklara Bakım Yapıldı
Kırklareli Üniversitesi MYO Kavaklı Kampüsü'nde Duraklara Bakım...
Güneşli Hava Vatandaşı ve Pazarcı’yı mutlu etti
Güneşli Hava Vatandaşı ve Pazarcı’yı mutlu etti

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.