• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. Türk Yıldızları Çorlu Semalarında
Tekirdağ
Yayınlanma: 08 Kasım 2025 - 10:30

Türk Yıldızları Çorlu Semalarında

Tekirdağ
08 Kasım 2025 - 10:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk Yıldızları Çorlu Semalarında

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü kutlamaları, Türk Hava Kuvvetlerinin göz bebeği Türk Yıldızları'nın nefes kesen gösterisiyle taçlandı. Gölbaşı Gençlik Parkı'nda toplanan on binlerce vatandaş, gökyüzündeki bu görsel şöleni büyük bir coşkuyla takip etti.

1 Kasım Cumartesi günü Çorlu, tarihinin en büyük coşkularından birine sahne oldu. Gün boyu süren kutlamaların zirvesi, Türk Yıldızları'nın Çorlu semalarında gerçekleştirdiği akrobasi uçuşu oldu.

Nefes Kesen Şölen

Çorlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, on binlerce Çorlulu vatandaş, başta Gölbaşı Gençlik Parkı olmak üzere, gösterinin izlenebileceği alanlara adeta akın etti. Türk Yıldızları'nın usta pilotlarının yüksek hız ve senkronizasyonla yaptığı manevralar, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Vatandaşlar, cep telefonlarıyla o anları kaydederken Türk bayraklarını sallayarak pilotlara sevgi gösterisinde bulundu.

Başkan Sarıkurt: "Gururumuz Gökyüzüne Taşındı"

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, gösterinin ardından yaptığı açıklamada, “Çorlu’muzda gökyüzü kırmızı beyaza boyandı. Türk Yıldızları, Çorlu’muzun Kurtuluş Günü kutlamaları kapsamında Çorlu semalarında nefes kesen bir gösteriyle kalplerimizi gururla doldurdu.” dedi.

Başkan Sarıkurt sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bugün, kurtuluşumuzun 103. yıl dönümünde, millî birlik ve beraberliğimizin en güçlü simgelerinden olan Türk Yıldızları'nı Çorlu'muzda ağırlamaktan onur duyduk. Gökyüzünde süzülen yıldızlarımız, Çorlu halkına unutulmaz anlar yaşattı ve bizlere tarifsiz bir gurur verdi. 1 Kasım Çorlu’muzun kurtuluşu kutlu olsun. Bu toprakları bize vatan yapan, bağımsızlık uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çorlu'nun kurtuluş coşkusunu zirveye taşıyan başta Türk Yıldızları pilotlarımız olmak üzere, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Gölbaşı Gençlik Parkı'nda izlenilen gösteriyi Tekirdağ Recep Soytürk, Çorlu Kaymakamı Niyazi Erten, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Cafer Aksoytürk, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali Güngör, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Türk Yıldızları'nın yaklaşık 45 dakika süren gösterisinin ardından büyük bir coşku ve gururla sona eren kutlamalarda 5. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Mehteran Takımı da birer mini konser sundular.

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
# Çorlu# Türk Yıldızları# Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt# Tekirdağ Recep Soytürk# Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı# 5. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosu
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
BÜYÜKŞEHİR'DEN RAMAZAN'A ÖZEL MANEVİYAT GEZİLERİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN RAMAZAN'A ÖZEL MANEVİYAT GEZİLERİ
Eşinin kullandığı motosiklette davul çalarak mahalleliyi sahura kaldırıyor
Eşinin kullandığı motosiklette davul çalarak mahalleliyi sahura kaldırıyor
CANDAN BAŞKAN:
CANDAN BAŞKAN: "KADININ OLDUĞU YERDE EMEK, ADALET VE EŞİTLİK VARDIR
Tekirdağ'da tefecilik operasyonu
Tekirdağ'da tefecilik operasyonu
Son Haberler
Milli Gurur Dolu Tören: Kırklareli İstiklal Marşı’nı Kutladı
Milli Gurur Dolu Tören: Kırklareli İstiklal Marşı’nı Kutladı
BÜYÜKŞEHİR'DEN RAMAZAN'A ÖZEL MANEVİYAT GEZİLERİ
BÜYÜKŞEHİR'DEN RAMAZAN'A ÖZEL MANEVİYAT GEZİLERİ
Vali Uğur Turan Vatandaşlarla Teravih Namazında Buluştu
Vali Uğur Turan Vatandaşlarla Teravih Namazında Buluştu
Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda İftar Programı
Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda İftar Programı
Kırklareli'nde Yüzde 75 Hibeli Tohum Desteği; Son Başvuru 18 Mart
Kırklareli'nde Yüzde 75 Hibeli Tohum Desteği; Son Başvuru 18 Mart
TEKİRDAĞ, TSUNAMİYE HAZIR KENT OLUYOR
TEKİRDAĞ, TSUNAMİYE HAZIR KENT OLUYOR

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.