• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE LÖRRACH BADEN-WUERTTEMBERG COOPERATİVE STATE ÜNİVERSİTESİ ARASINDA KÖPRÜ KURULDU
Edirne
Yayınlanma: 22 Nisan 2024 - 12:41

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE LÖRRACH BADEN-WUERTTEMBERG COOPERATİVE STATE ÜNİVERSİTESİ ARASINDA KÖPRÜ KURULDU

Edirne
22 Nisan 2024 - 12:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLE LÖRRACH BADEN-WUERTTEMBERG COOPERATİVE STATE ÜNİVERSİTESİ ARASINDA KÖPRÜ KURULDU

Almanya’nın Lörrach kentinde bulunan Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gerhard Jaeger, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Johannes Kern ve önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Manfred Gustav Raupp, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.

Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi ile Trakya Üniversitesi arasında daha önceden telekonferans yoluyla gerçekleştirilen ilişkileri somutlaştırmak, Trakya Üniversitesi akademisyenleri ile yüz yüze görüşme ve bölümler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilmek amacıyla ziyarette bulunan Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi heyeti, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Prof. Dr. Metin Aydoğdu’da yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi heyetini Trakya Üniversitesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Edirne ve Trakya Üniversitesini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Rektörü Tabakoğlu, Edirne ile Lörrach arasındaki ilişkilerin geçmişe dayandığını ve iki kent arasında belediyeler düzeyinde kardeşlik protokolü imzalandığını hatırlatarak Lörrach’ın da tıpkı Edirne gibi üç ülkenin buluşma noktasında bulunduğunu ifade etti. Bu iki sınır kentinin birçok ortak özelliği de bulunduğunu vurgulayan Rektör Tabakoğlu “İki üniversitesi arasında akademik değişim programları, ortak araştırma projeleri, eğitim ve sertifika programları başta olmak üzere enerji, çevre, sağlık, mühendislik, sanat ve kültürel alanda iş birliklerinin geliştirilebilmesi adına bugün bir araya geldik. Bu, iki üniversite arasında daha önce var olan ilişkileri daha da geliştirmek için önemli bir fırsat. Bu ziyaretin hem iki ülke dostluğuna hem de iki üniversitenin ilişkilerine faydalı olacağına inanıyorum. Ayrıca Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi heyeti birçok birimimizi gezerek, fiziki imkanlarımızı tanıma fırsatı yakalayacak ve hocalarımızla yüz yüze görüşme gerçekleştirecekler. Bu ziyaretlerin sonucunda önemli iş birlikleri ve projelerin ortaya çıkacağını düşünüyorum.” dedi.

Rektör Tabakoğlu’nun sunumunun ardından Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi heyeti, Trakya Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gerhard Jaeger, kendi üniversitelerini tanıtan bir sunum yaptı. Rektör Jaeger, Trakya Üniversitesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, daha önceden var olan ilişkileri güçlendirmek adına bu ziyareti çok önemsediklerini ifade etti. Rektör Jaeger, “Çok sayıda Türk vatandaşın yaşadığı şehrimizde, kardeş kentimizin üniversitesi ile ilişkilerimizi yeniden canlandıracak olmanın heyecanı içerisindeyim. İki üniversitenin güçlü yönlerine görmemiz ve birbirimizi daha iyi tanıyabilmemiz için bu ziyareti çok önemli buluyoruz. Burada yapacağımız görüşmeler sonucunda iki üniversite için bir yol haritası da ortaya çıkmış olacak.” dedi.

Rektörlükte gerçekleştirilen görüşmenin ardından Baden-Wuerttemberg Cooperative State Üniversitesi heyeti; Mühendislik Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Teknopark, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve TÜTAGEM ile Proje Ofisi ve Erasmus Ofisini ziyaret ederek, Trakya Üniversitesinin fiziki ve teknolojik alt yapısını görme imkanı buldu ve akademisyenlerle fikir alışverişinde bulundu. Heyet daha sonra Edirne Selimiye Camii, Eski Camii, Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesi ve İmaret Müzesi, Karaağaç Yerleşkesi, Doğa Tarihi Müzesi, İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi ile Milli Mücadele ve Lozan Müzesi’ni gezdi.

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ BASIN BÜLTENİ
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Havsa Belediyesi'nden Altyapı ve Temizlik Seferberliği
Havsa Belediyesi'nden Altyapı ve Temizlik Seferberliği
Edirne Belediyesi'nden Üretim ve Eğitime Çift Destek
Edirne Belediyesi'nden Üretim ve Eğitime Çift Destek
Edirne Mecidiye'de Korkutan Yangın: Tarım Arazileri ve Ormanlık Alanlar Zarar Gördü
Edirne Mecidiye'de Korkutan Yangın: Tarım Arazileri ve Ormanlık Alanlar Zarar Gördü
İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İLAHİYAT FAKÜLTESİ MEZUNİYET TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Son Haberler
Havsa Belediyesi'nden Altyapı ve Temizlik Seferberliği
Havsa Belediyesi'nden Altyapı ve Temizlik Seferberliği
Edirne Belediyesi'nden Üretim ve Eğitime Çift Destek
Edirne Belediyesi'nden Üretim ve Eğitime Çift Destek
Edirne Mecidiye'de Korkutan Yangın: Tarım Arazileri ve Ormanlık Alanlar Zarar Gördü
Edirne Mecidiye'de Korkutan Yangın: Tarım Arazileri ve Ormanlık Alanlar...
Demirköy’de Hayrat Geleneği Yaşatılıyor
Demirköy’de Hayrat Geleneği Yaşatılıyor
Akademisyen Ali Çakır Alevi Bektaşi Federasyonu’nda Önemli Görevler Üstlendi
Akademisyen Ali Çakır Alevi Bektaşi Federasyonu’nda Önemli Görevler...
Can Sıkıntısı Günlük Rutinlerdeki Monotonluğun Bir Sonucu Olabilir
Can Sıkıntısı Günlük Rutinlerdeki Monotonluğun Bir Sonucu Olabilir

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.