• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tezgâhlarda fiyatlar normale dönmeye başladı
Ekonomi
Yayınlanma: 27 Nisan 2017 - 08:51

Tezgâhlarda fiyatlar normale dönmeye başladı

* Havaların ısınması ile birlikte meyve ve sebze fiyatlarında önemli oranda düşüş yaşandı

Ekonomi
27 Nisan 2017 - 08:51
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Tezgâhlarda fiyatlar normale dönmeye başladı
* Havaların ısınması ile birlikte meyve ve sebze fiyatlarında önemli oranda düşüş yaşandı. Daha birkaç hafta öncesine kadar ateş pahası olan bazı meyve ve sebze fiyatlarında yaşanan bu düşüşse en çok tüketiciler sevindirdi. Bazı ürünleri bulmakta sıkıntı çektiklerini belirten Pazarcı esnafı; Vatandaşların fiyatlardan şikâyetçi olduğunu, ama kendilerinin de ürünleri yüksek fiyattan aldıkları için yapabilecekleri bir şeylerinin olmadıklarını söylediler.

HABER MERKEZİ

Kırklareli merkez ilçe Sungurbey Caddesi üzerinde kurulan Çarşamba Pazarı’nda ilkbaharla birlikte pazar tezgâhlarını süslemeye başlayan, ancak yüksek fiyatları ile adeta yanına yaklaşılamayan meyve fiyatları yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

Fiyat değişimi en fazla yeşilbiber, muz, çilek ve erik gibi ürünlerde yaşanırken, baharın gelmesi ile beraber Kırklareli’nde pazar yerlerindeki tezgâhlar da renklendi. Meyve sebzelerde bolluğun ve çeşitliliğin geldiği belli olurken, sizler için Kırklareli’de kurulan halk pazarında meyvesinden sebzesine tüm ürünlerin fiyatlarını araştırdık.

Havaların ısınması ile birlikte meyve ve sebze fiyatlarında önemli oranda düşüş yaşandı. Daha birkaç hafta öncesine kadar ateş pahası olan bazı meyve ve sebze fiyatlarında yaşanan bu düşüşse en çok tüketiciler sevindirdi. Bir ay öncesinde kadar kilo fiyatı 8 lira olan patlıcanın kilosu 4 liradan satılıyor. Bazı ürünleri bulmakta sıkıntı çektiklerini belirten Pazarcı esnafı; Vatandaşların fiyatlardan şikâyetçi olduğunu, ama kendilerinin de ürünleri yüksek fiyattan aldıkları için yapabilecekleri bir şeylerinin olmadıklarını söylediler.

Özellikle seralarda yetişen sebze ve meyvelerin havaların ısınmasıyla birlikte doğal ortamlarında yetişmeye başlamasıyla birlikte fiyatlarda ucuzlamanın başladığına dikkat çeken Pazarcı esnafları, Fiyatlardaki düşüşü ve önümüzdeki günlerde fiyatların ne yönde olacağının değerlendirmesini yaparak; "Yaşanan ucuzlamaya rağmen vatandaşlarımız halen pahalılıktan şikâyetçi oluyor. Daha birkaç ay öncesine kadar özellikle sebze fiyatlarında önemli oranda yükselme vardı. Sebze fiyatları 1 ay içerisinde neredeyse yüzde 45 oranında düşüşe geçti. Buna rağmen vatandaşlarımız pahalılıktan şikâyetçi oluyorlar. Geçen sene yaşanan aşırı soğuklar, yoğun kar yağışı ve don, ülke genelinde tarım sektörünü de üretimi olumsuz olarak etkiledi. Azalan üretimle beraber meyve ve sebze fiyatlarında ciddi anlamda bir fiyat artışı oldu. Geçen sene yükselen meyve sebze fiyatları adeta vatandaşların cebini yaktı. Bu sene mevsimin normale dönmeye başlaması üreticiyi ve tüketiciyi sevindirdi. Bu sene toprak verimliliğinin artması, üretimin de artmasına neden oldu. Meyve üretiminin artması sayesinde fiyatlar düşmeye başladı. İlerleyen günlerde fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz” dediler.

Pazarcıesnaflarından Lütfü Deniz, yaptığı konuşmasında; "Ülkemiz genelinde fiyatlar normale dönüyor. Kırklareli’nde de pahalı olan meyve fiyatları giderek, normale dönmeye başladı. Birkaç hafta öncesine kadar olan fiyatlar ile son haftalardaki fiyatlar arasında büyük düşüş var. Meyve fiyatlarının daha da düşmesini bekliyoruz. Fiyat ne kadar ucuz olursa bizde o kadar satış yapıp, para kazanıyoruz" diye konuştu.

Pazar tezgahlarında bu hafta fiyatlar şu şekildeydi: “Biber 6TL, Domates 4TL, Ispanak 3TL, Pırasa 2.5TL, Taze Fasulye 8TL, Maydanoz 1.5 TL, Kabak 3TL, Salatalık 5TL, Kıvırcık 2TL, Patates 1TL, Portakal 2,5TL, Limon 2.5TL, Muz 5TL, Çilek 5TL, Ayva 6TL, Elma 3TL, Erik 5 TL”

Balık tezgahlarında ise geçen haftaya göre bir değişiklik olmadı. Balık tezgahlarında bu fiyatlar şöyleydi: “Palamut 10 TL, Alabalık 20 TL, Somon 20 TL, İstavrit 10-15 TL, Kefal 25 TL, Mezgit 20 TL” (Kadir Sinici)

 

 

İlginizi Çekebilir
Mart 2025'te Ücretli Çalışan Sayısında Sınırlı Artış
Mart 2025'te Ücretli Çalışan Sayısında Sınırlı Artış
Trakya'da Genç Nüfus Türkiye Ortalamasının Altında Kaldı
Trakya'da Genç Nüfus Türkiye Ortalamasının Altında Kaldı
Tüketici Güveninde Sınırlı Artış: Endeks Mayıs'ta 84,8'e Yükseldi
Tüketici Güveninde Sınırlı Artış: Endeks Mayıs'ta 84,8'e Yükseldi
Mart 2025'te İnşaat Üretimi Yüzde 10,5 Arttı
Mart 2025'te İnşaat Üretimi Yüzde 10,5 Arttı
Son Haberler
Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Meslek: Terzilik
Unutulmaya Yüz Tutmuş Bir Meslek: Terzilik
Kaynarca Beldesi'nin Berrak Suları Ziyaretçileri Kendine Hayran Bırakıyor
Kaynarca Beldesi'nin Berrak Suları Ziyaretçileri Kendine Hayran Bırakıyor
Kırklareli'nde TREDAŞ'tan Aydınlatma Direklerine Bakım
Kırklareli'nde TREDAŞ'tan Aydınlatma Direklerine Bakım
Jandarma, Festival Alanında Halkla Buluştu
Jandarma, Festival Alanında Halkla Buluştu
Keşan Sahillerinde Çadır Kurmak ve Kamp Yasaklandı!
Keşan Sahillerinde Çadır Kurmak ve Kamp Yasaklandı!
Cumhuriyet’in öğrencilerinden Muhteşem “23 Nisan Etkinliği”
Cumhuriyet’in öğrencilerinden Muhteşem “23 Nisan Etkinliği”

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.