• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. TEKİRDAĞ "KADIN DOSTU KENT" OLACAK
Tekirdağ
Yayınlanma: 22 Kasım 2025 - 10:30

TEKİRDAĞ "KADIN DOSTU KENT" OLACAK

Tekirdağ
22 Kasım 2025 - 10:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TEKİRDAĞ

Kadınların yaşamın her alanında güçlenmesini hedefleyen Kadın Dostu Kentler Programı’nın üçüncü fazı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları toplantısı ile tanıtıldı. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) işbirliğiyle yürütülen program, Tekirdağlı kadınlar için kapsayıcı ve eşitlikçi adımların atılacağı yeni bir süreci başlatacak.

Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, Uzman Sosyolog Demet Sezen Yetişkin ve BM Yerel Eşitlik Uzmanı ve Tekirdağ Sorumlusu Dr. Ayşe Kaşıkırık’ın sunumları ile Tekirdağ’daki STK’lere tanıtıldı.

25 KENTTEN BİRİ TEKİRDAĞ

Avrupa Birliği’nin finansal desteği ve UNFPA’nın liderliği ile Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığında 2024 yılında hayata geçirilen programda, 25 belediye ve 100’den fazla sivil toplum kuruluşu yer alıyor. Tekirdağ, bu kapsamda kadın hakları, eşitlik ve katılımcı yerel yönetim anlayışının güçlendirilmesi ilk için adımı atan 25 belediyeden biri olacak.

KADINLARIN KARAR MEKANİZMALARINA KATILIMI ARTACAK

Kadın Dostu Kentler yaklaşımı, kadınlar ve kız çocukları başta olmak üzere kentte yaşayan tüm bireylerin hak ve ihtiyaçlarının gözetildiği, güvenli ve kapsayıcı yaşam alanlarının oluşturulmasını amaçlıyor. Program; sağlık, eğitim, sosyal hizmetler gibi temel haklara eşit ve engelsiz erişim sağlanmasını, kadın erkek eşitliğini esas alan planlama ve karar alma süreçlerine kadınların etkin katılımının artırılmasını hedefliyor.

Toplantıda ayrıca, STK’lerin güçlenmesi, kadın erkek eşitliği odağındaki yerel politikalara daha aktif katılım sağlamaları ve belediyelerle sürdürülebilir işbirlikleri geliştirilmesi gerektiği vurgulandı.

TEKİRDAĞ’DA KADIN DOSTU ADIMLAR BAŞLIYOR

Üç yıl sürecek program kapsamında, belediyelerin STK’ler ile olan işbirliği kapasitesi güçlendirilecek. Sağlık, ulaşım, koruma, güvenlik ve karar alma mekanizmalarına katılım gibi alanlarda kadın dostu uygulamaların hayata geçirilmesi için STK’lere danışmanlık ve eğitim desteği verilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, program çerçevesinde yerel eşitlik birimleri, yerel eşitlik konseyleri ve komisyonlarının oluşturulması veya mevcut yapıların güçlendirilmesi için teknik destek alacak. Ayrıca Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlanarak kent genelinde uygulanabilir ve sürdürülebilir projeler hayata geçirilecek. Program ile Tekirdağ’da eşitlikçi, kapsayıcı ve katılımcı yönetim anlayışının güçlendirilmesi, kadınların kent yaşamında daha aktif ve görünür olması da ana hedefler arasında yer alacak.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
# Sivil Toplum Kuruluşları# Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu# BM Yerel Eşitlik Uzmanı# UNFPA# Avrupa Birliği# kız çocukları# kız çocukları
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ÇORLU-SÜLEYMANPAŞA GÜZERGÂHINDA YENİ TOPLU TAŞIMA HİZMETİ BAŞLIYOR
ÇORLU-SÜLEYMANPAŞA GÜZERGÂHINDA YENİ TOPLU TAŞIMA HİZMETİ BAŞLIYOR
CANDAN BAŞKAN:
CANDAN BAŞKAN: "GELECEĞİN ÇERKEZKÖY'ÜNÜ İNŞA EDİYORUZ"
BÜYÜKŞEHİR AİLESİ BAYRAMLAŞTI
BÜYÜKŞEHİR AİLESİ BAYRAMLAŞTI
2025 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı Görüşüldü
2025 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı Görüşüldü
Son Haberler
Trakya’da Buğday Krizi Büyüyor: Üstün’den Dikkat Çeken Açıklama
Trakya’da Buğday Krizi Büyüyor: Üstün’den Dikkat Çeken Açıklama
Çiftçi Borçla Üretiyor, Kazanamıyor: TMO Fiyatlarına Edirne’den Tepki
Çiftçi Borçla Üretiyor, Kazanamıyor: TMO Fiyatlarına Edirne’den...
Trafikte Yük Dolu Araçlara Dikkat!
Trafikte Yük Dolu Araçlara Dikkat!
Çevreyi Korumak Geleceği Korumaktır: Vali Turan'dan Anlamlı Çağrı
Çevreyi Korumak Geleceği Korumaktır: Vali Turan'dan Anlamlı Çağrı
Taksi ve Otobüs Terminali Ücretleri Meclisten Oy Birliğiyle Geçti
Taksi ve Otobüs Terminali Ücretleri Meclisten Oy Birliğiyle Geçti
AORT ANEVRİZMASI RİSKİNİ AZALTAN 5 ALTIN ÖNLEM!
AORT ANEVRİZMASI RİSKİNİ AZALTAN 5 ALTIN ÖNLEM!

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.