• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. "Takas Dükkânı" sayesinde öğrencilere Sosyal Sorumluluk Bilinci aşılanıyor
Edirne
Yayınlanma: 07 Kasım 2016 - 08:59

"Takas Dükkânı" sayesinde öğrencilere Sosyal Sorumluluk Bilinci aşılanıyor

* Projenin her okulda uygulanması için çaba sarf ettiklerini belirten Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu Müdürü İbrahim Erginsoy; "Bu projenin özünde alanla verenin birbirlerini tanımadan, kim

Edirne
07 Kasım 2016 - 08:59
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
“Takas Dükkânı” sayesinde öğrencilere Sosyal Sorumluluk Bilinci aşılanıyor
* Projenin her okulda uygulanması için çaba sarf ettiklerini belirten Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu Müdürü İbrahim Erginsoy; "Bu projenin özünde alanla verenin birbirlerini tanımadan, kimseyi de üzmeden faydalanmalarını sağlama noktasında gayretimiz var. Yardım alan aynı zamanda yardım veren konumunda, yardım veren de aynı zamanda yardım alan konumunda. Bunu bir şekilde burada gerçekleştirmiş oluyoruz. Aynı zamanda eski olan bir şeyin eğer işe yarıyorsa atılmaması gerektiğini öğrencilerimize ve diğer ailelere anımsatmak için uğraşıyoruz. Dükkânımız buna hizmet ediyor" dedi.

HABER MERKEZİ

Kırklareli TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlkokulu'nda öğrenciler tarafından "Takas Dükkânı” oluşturuldu. Öğrenciler oluşturdukları “Takas Dükkânı”ndan giyecek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

2 yıl önce başlatılan sosyal sorumluluk projesi Okulun İngilizce Öğretmeni Hilal Kati'nin önderliğinde her geçen gün gelişerek büyümeye devam ediyor.

Öğrenciler tarafından işletilen dükkânda, para kullanılmazken, öğrenciler okulun giriş katında oluşturdukları "Takas Dükkânı”na kullanmadıkları veya ihtiyaç fazlası giyim eşyalarını getirerek, buradan beğendikleri başka eşyaları seçebiliyor. Sadece teneffüslerde açılan dükkândan öğrencilerin yanı sıra veliler de faydalanabiliyor.

"Takas Dükkânı”nda Okul Müdürü İbrahim Erginsoy, yaptığı açıklamada; Projenin yaklaşık 2 yıldır başarılı şekilde devam ettiğini söyledi.

Projenin başarıyla devam etmesinde emeği geçen tüm öğrencileri tebrik eden Erginsoy; Projenin öğrencilere birçok katkısı bulunduğunu kaydetti.

Projenin her okulda uygulanması için çaba sarf ettiklerini belirten Erginsoy; "Bu projenin özünde alanla verenin birbirlerini tanımadan, kimseyi de üzmeden faydalanmalarını sağlama noktasında gayretimiz var. Yardım alan aynı zamanda yardım veren konumunda, yardım veren de aynı zamanda yardım alan konumunda. Bunu bir şekilde burada gerçekleştirmiş oluyoruz. Aynı zamanda eski olan bir şeyin eğer işe yarıyorsa atılmaması gerektiğini öğrencilerimize ve diğer ailelere anımsatmak için uğraşıyoruz. Dükkânımız buna hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

"Takas Dükkânı"  sayesinde öğrencilere hem İngilizce öğrettiklerini hem de yardımlaşma duygusu kazandırdıklarını aktaran İngilizce öğretmeni Hilal Kati; “Tüm öğrenciler bu dükkâna kıyafetler getirdi. Böylece dükkânımız büyük ve güzel bir yer oldu. Proje yavaş yavaş gelişti. Gerçekten ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz ya da vatandaşlar olursa başka şekillerde de yardımcı oluyoruz. Bu sayede paylaşımı da onlara göstererek paylaşımı ön planda tutuyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Gizem Palabıyık kullanmadığı bir hırkasını dükkana getirerek, beğendiği bir gömleği alırken, Veli Nazan Dur ise projeyi tüm veliler olarak desteklediklerini ve zaman zaman da dükkandan faydalandıklarını söyledi.

Proje kapsamında geliştirilen “Takas Dükkânı”nda öğrenciler aynı zamanda, giyim eşyalarının üzerine öğretmenleri tarafından İngilizce yazılan "Para Harcama", "Kullanmadığını Getir", "İhtiyacın Olanla Takas Et" gibi yazıları da okuyarak, İngilizcelerini geliştiriyor.

 

İlginizi Çekebilir
Ergene Havzası’ndaki sulama sıkıntısı ‘bypass’ kanalıyla çözüldü
Ergene Havzası’ndaki sulama sıkıntısı ‘bypass’ kanalıyla çözüldü
Manavgat'ta Yağlı Güreş Coşkusu: CW Enerji Türkiye Yağlı Güreşleri Nefes Kesti
Manavgat'ta Yağlı Güreş Coşkusu: CW Enerji Türkiye Yağlı Güreşleri Nefes Kesti
664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde Müzik ve Sanat Rüzgarı Esti
664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'nde Müzik ve Sanat Rüzgarı Esti
Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı Toplantısında Önemli Kararlar Alındı
Son Haberler
TEKİRDAĞ NKÜ BİLİM KAFE ETKİNLİKLERİNİN İLKİ GERÇEKLEŞTİ
TEKİRDAĞ NKÜ BİLİM KAFE ETKİNLİKLERİNİN İLKİ GERÇEKLEŞTİ
Kırklareli İl Genel Meclisi'nde Kurum Dışı Görevlendirmeler Gündemdeydi
Kırklareli İl Genel Meclisi'nde Kurum Dışı Görevlendirmeler Gündemdeydi
Kaymakam Enver Özderin Pınarhisar'da Görevine Hızlı Başladı
Kaymakam Enver Özderin Pınarhisar'da Görevine Hızlı Başladı
 Kabotaj Bayramı Münasebetiyle Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi
Kabotaj Bayramı Münasebetiyle Çelenk Sunma Töreni Düzenlendi
TÜRK-İŞ'TEN KIRKLARELİ'DE GÜÇLÜ TEPKİ:
TÜRK-İŞ'TEN KIRKLARELİ'DE GÜÇLÜ TEPKİ: "SABRIMIZ TAŞTI, ARTIK...
Kırklareli Baro Başkanı Turgay Hınız’dan Vali Civelek’e ziyaret
Kırklareli Baro Başkanı Turgay Hınız’dan Vali Civelek’e ziyaret

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.