Ahmetbey Belediyesi, sivrisinek, larva ve uçkun zararlarını önlemek amacıyla erken ilaçlama çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş'ın açıklamalarına göre, özellikle üreme alanı olabilecek bölgelerde yoğunlaşan bu zararlıların çoğalmasını engellemek için larvasit uygulaması yapılmaktadır. Larvasit etkili ilaçlarla kara sinek ve sivri sineklerin yumurta ve larvaları (kurtçukları) yok edilerek üremeleri durdurulmaktadır.
Başkan Altıntaş, erken ilaçlama çalışmalarının etkin bir yöntem olduğunu vurgulayarak, bölgedeki zararlıların yayılmasını önlemek için aralıksız bir şekilde çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Bu çalışmaların amacı, özellikle yaz aylarında sivrisinek ve larva nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarını minimize etmek ve bölge halkının yaşam kalitesini artırmaktır.
Belediye yetkilileri, ilaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşları bilinçlendirme ve temizlik konusunda da teşvik ediyor. Bu kapsamda, su birikintilerinin önlenmesi, çöplerin düzenli olarak toplanması ve evlerde uygun önlemlerin alınması gibi konularda bilgilendirme ve destek sağlanmaktadır.
Ahmetbey Belediyesi'nin aldığı bu önlemler, bölgede sivrisinek, larva ve uçkun gibi zararlıların oluşumunu önlemede etkili bir rol oynamaktadır. Ayrıca, vatandaşların sağlığını korumak ve çevre temizliğine katkıda bulunmak amacıyla yapılan bu çalışmalar, belediyenin çevre ve halk sağlığına verdiği önemi ortaya koyuyor.
Fotoğraf:Mustafa Altıntaş
Kevser Çelik