• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Pınarhisar'daki Atatürk Anıt Heykeli yenilendi
Gündem
Yayınlanma: 08 Şubat 2018 - 08:10

Pınarhisar'daki Atatürk Anıt Heykeli yenilendi

HABER MERKEZİ Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’nde resmi törenler dahil birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Atatürk Anıt Heykeli ve çevresi, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz’ün talimatıyla 3

Gündem
08 Şubat 2018 - 08:10
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Pınarhisar’daki Atatürk Anıt Heykeli yenilendi
HABER MERKEZİ

Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’nde resmi törenler dahil birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Atatürk Anıt Heykeli ve çevresi, Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz’ün talimatıyla 33 yıl sonra yenilendi. Dünyanın en büyük Anıt Rölyefi Çanakkale Şehitler Abidesi’nin de Heykeltraşçısı olan Yüksek Heykeltraş Azmi Sekban tarafından yapılan yeni Atatürk Anıt Heykeli Pınarhisar’a getirilerek mevcut kaidenin üzerine özenle yerleştirildi. Kaidenin yeniden onarılması ve çevre düzenlemesinin tamamlanması ile Atatürk Anıtı daha modern bir hale kavuşacak.

Pınarhisar Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan çalışma kapsamında Atatürk Anıtı’ndaki çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Eski Atatürk Heykeli yerinden kaldırıldı. Yeni Atatürk Heykeli Cumhuriyet Meydanı’na getirilerek yerine yerleştirildi. Yüksek Heykeltraş Azmi Sekban yeni Atatürk Anıt Heykeli’nin Pınarhisar’a getirilmesi ve yerleştirilmesinde bizzat bulundu. Daha önceki Atatürk anıtı ise vinç yardımıyla kaldırıldı. Önceki Anıt Heykel Ataköy Muhtarlığı’na hediye edildi. Anıt Heykel bir traktöre özenle yüklenerek Ataköy Muhtarı tarafından köye götürüldü. Ataköy Muhtarı heykelin bakımını yaparak Ataköy’e dikeceğini ve çok mutlu olduğunu açıkladı. Pınarhisar Belediyesi'nce yenilenen mevcut Atatürk Anıt heykeli ile birlikte, meydanın daha işlevsel alanı olma özelliği kazanması sağlanarak çevre düzenlemesinin yeniden tasarlanacağı öğrenildi.

Cumhuriyet Meydanı’na yeni Atatürk Anıt Heykeli’nin yerleştirilmesini izleyen vatandaşlar mevcut Atatürk Anıt Heykeli’nin 1985 yılında eski Belediye Başkanı Erol Olgaçlı tarafından Belediye Başkanı seçilmesinin hemen ardından o dönemde Pazaryeri olarak kullanılan şimdiki Cumhuriyet Meydanı’na konulduğunu aktardılar. Eski Atatürk Anıtı’nın Maltepe’deki bir heykeltraş tarafından yapıldığını söyleyen vatandaşlar, kaidenin taşlarının da Erenler (Tekke) Köyü’nün taşocaklarından alınan yerli taş olduğunu belirttiler. Vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıt Heykeli’nin yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz’e teşekkür ettiler.

Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz  Atatürk Anıt Heykeli’nin, alanda yapılan çevre düzenlemesi ve yeni kaidesiyle birlikte ilçeye yeni bir çehre kazandırdığını belirterek; "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ilçemizdeki merkezindeki anıtı ve kaidesi deforme olmuştu. Bu alanda yaptığımız peyzaj çalışması kapsamında Atatürk Anıt Heykelimizi yeniledik. Mevcut kaidesini bozmayarak bakımını yeniden yapıyoruz. Atatürk Anıt Heykeli ve çevresindeki çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Yüksek Heykeltraş Azmi Sekban, Atatürk Anıtı’nın yerleştirilmesi sırasında yaptığı açıklamada; “Benden bir eser istendiğinde eserin konulacağı yer ve anlamına göre yapacağım heykele karar veriyorum. Bana Pınarhisar’ın Cumhuriyet Meydanı için bir Atatürk Anıt Heykel istendiği söylendi. Ben de meydanlara yakışabilecek bu anıtı yapmaya karar verdim. Atatürk’ün güzel, kravatlı bir Anıt Heykeli’ni yaptım. Şimdi de yerleştirmek için Pınarhisar’a geldim. Mevcut Atatürk Anıt Heykeli’nin kaidesi güzel. Özellikle de yörenin taşlarından yapıldığını öğrendiğim bu kaideyi değiştirmeye gerek duymadık. Kaide yeniden elden geçirilerek çevre düzenlemesi yapılacak. Yeni Atatürk Anıt Heykel Pınarhisar’ın Cumhuriyet Meydanı’na yakıştı. Pınarhisar’a hayırlı olsun” dedi. (Mümün Engin Gündoğdu)

 

İlginizi Çekebilir
Elif Canan Tuncer İstanbul Vali Yardımcılığına Atandı
Elif Canan Tuncer İstanbul Vali Yardımcılığına Atandı
Pınarhisar'a Yeni Kaymakam: Enver Özderin Göreve Atandı
Pınarhisar'a Yeni Kaymakam: Enver Özderin Göreve Atandı
LÖSEV'den Gazetemize Anlamlı Ziyaret
LÖSEV'den Gazetemize Anlamlı Ziyaret
Kırklareli Kitap Fuarı Yoğun İlgi Üzerine Bir Hafta Daha Uzatıldı
Kırklareli Kitap Fuarı Yoğun İlgi Üzerine Bir Hafta Daha Uzatıldı
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
LÜLEBURGAZ VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN
Son Haberler
Trakya Üniversitesi'nde 292 Sağlık Mezunu Kep Attı
Trakya Üniversitesi'nde 292 Sağlık Mezunu Kep Attı
CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi'den Sert Tepki
CHP Kırklareli İl Başkanı Bora Terzi'den Sert Tepki
Kırklareli Kapalı Pazarı’nda Yaz Bereketi Başladı
Kırklareli Kapalı Pazarı’nda Yaz Bereketi Başladı
CHP’nin Geleneksel Çarşamba Halk Toplantısı İlgi Gördü
CHP’nin Geleneksel Çarşamba Halk Toplantısı İlgi Gördü
Elif Canan Tuncer İstanbul Vali Yardımcılığına Atandı
Elif Canan Tuncer İstanbul Vali Yardımcılığına Atandı
Pınarhisar Belediyesi Sıcak Kül Atılmaması için uyarıda bulundu
Pınarhisar Belediyesi Sıcak Kül Atılmaması için uyarıda bulundu

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.