• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. "Pazar'dan Doğal ve Organik Ürünler alın"
Gündem
Yayınlanma: 16 Aralık 2016 - 09:08

"Pazar'dan Doğal ve Organik Ürünler alın"

HABER MERKEZİ Kırklareli’de kurulan Çarşamba ve Cumartesi Pazarları’nda köylü kadınların, kendi yetiştirdikleri ve ürettikleri ürünler pazara çıkan vatandaşlar tarafından ilgi görüyor

Gündem
16 Aralık 2016 - 09:08
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
“Pazar’dan Doğal ve Organik Ürünler alın”
HABER MERKEZİ

Kırklareli’de kurulan Çarşamba ve Cumartesi Pazarları’nda köylü kadınların, kendi yetiştirdikleri ve ürettikleri ürünler pazara çıkan vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Hal böyle olunca tamamen organik ve doğal ürünlerin satıldığı tezgâhlar boş kalmadığı için yüzler gülüyor.

Çarşamba Pazarı’nda kendi ektiği ürünleri satmak için tezgâh açan Ayşe Yılmazer, yaptığı konuşmasında; “Özellikle soğuk havaları yaşadığımız bu günlerde vatandaşlar tabiî ki de doğal ve organik ürünlere yöneliyor. Bizde kendilerine bu yönde tavsiyelerde bulunuyoruz. Satışlarımızda çok şükür iyi” dedi.

Sabah erken saatlerde tezgâhı açtığını belirten Yılmazer; “Vatandaşlarımız, başka hiçbir yerde bulamayacakları kuskusu, manda yoğurdunu, ekşimiği, pekmezini, çam balını, çökelek peynirini, mısır ekmeğini ve bunun gibi sayısız yerel ürünü buralarda buluyorlar.  Burada bulunan birçok kadın arkadaşım hane halkının tüketimi için ürettikleri sebze, meyve, süt, yoğurt, peynir, kuru bakliyat, hamur işleri gibi artı ürünlerini en yakın yerel pazara getiren küçük üreticilerdir” diye konuştu.

Pazara gitmek ülkede geleneksel yaşam tarzının, kültürün bir parçası olduğunu ve uzun yıllardan buyana pazara sadece alışveriş için değil, ürünlerinin satışını yapmak için tezgâh açtığını belirten Yılmazer; “Kadınların bence en kolay ve güzel gelir kapısı kurulan semt pazarlarıdır. Bahçede üretilen lahana, salatalık ve daha birçok meyve ve sebzeyi burada vatandaşa sunup, para kazanabilir. Geçim sıkıntısı olan arkadaşlarımız kurulan semt pazarlarında kendilerine gelir elde ediyor. Hayat artık çok pahalı. Uzun yıllardan bu yana tezgah açtığımız için bizi tanıyan vatandaşlar alışverişini yapıyor. En azından gönül rahatlığı ile organik ürünlerini alabiliyorlar” şeklide konuştu.

Çarşamba Pazarı’nda bu hafta kurulan tezgâhlardaki meyve, sebze fiyatları şu şekilde oldu: Domates 1,5 TL, Tatlı Biber 2 TL, Üzüm, 3 TL, Mandalina 2,5 TL, Armut 2,5 TL, Marul 2 TL, Badem 4 TL, Taze Fasulye 5 TL, Patates 1,25 TL, Soğan 1, 25 TL, Pırasa 2 TL, İncir 5 TL, Muz 5 TL, Elma 2 TL.

* “Hamsi hala 7-10 Lira”

Kırklareli halkının her halk pazarından döndüğünde poşetinde mutlaka bir balık çeşidine rastlandığı hamsi bu hafta tezgâhlarda 7- ile 10 Lira arasında satıldı. Sabah tezgâhlarda 10 Liradan satışa çıkan hamsi, akşam saatlerinde ise 7 Lira’ya kadar düştü.

Çarşamba Pazarı’nda her hafta olduğu gibi yerini alan balık tezgâhlarında ise fiyatlar; Hamsi 10- 7 TL, İstavrit 13 TL, Palamut 7 TL, Mezgit 13 TL, Somon 20 TL, Çupra 8 TL’ydi.

 

 

İlginizi Çekebilir
Babaeski’nin 2026 Projeleri Gazi Meclis’te Masaya Yatırıldı
Babaeski’nin 2026 Projeleri Gazi Meclis’te Masaya Yatırıldı
Vali Uğur Turan'dan İl Göç İdaresi Personeline Takdir ve Teşekkür
Vali Uğur Turan'dan İl Göç İdaresi Personeline Takdir ve Teşekkür
Vali Uğur Turan'dan Kırklareli SYDV'ye Ziyaret
Vali Uğur Turan'dan Kırklareli SYDV'ye Ziyaret
Kırklareli'nde Ortak Çalışma İle Hurda Araçlara Müdahale
Kırklareli'nde Ortak Çalışma İle Hurda Araçlara Müdahale
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
2026 YILI 10,5 AY SÜRELİ SÜRÜCÜLÜ-SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ KİRALAMA...
Son Haberler
Doğu ve Güneydoğu Derneği'nden AK Parti Edirne İl Başkanlığı'na Ziyaret
Doğu ve Güneydoğu Derneği'nden AK Parti Edirne İl Başkanlığı'na...
Zübeyde Hanım, Vefatının 103. Yılında Edirne'de Saygıyla Anıldı
Zübeyde Hanım, Vefatının 103. Yılında Edirne'de Saygıyla Anıldı
Edirne Belediyesi'nden Şebeke Suyu İddialarına Net Yanıt
Edirne Belediyesi'nden Şebeke Suyu İddialarına Net Yanıt
2026 YILI 10,5 AY SÜRELİ SÜRÜCÜLÜ-SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALIM İŞİ
2026 YILI 10,5 AY SÜRELİ SÜRÜCÜLÜ-SÜRÜCÜSÜZ ARAÇ KİRALAMA...
Kırklareli Valisi Uğur Turan: “Birlik, Merhamet ve Barış Zamanı”
Kırklareli Valisi Uğur Turan: “Birlik, Merhamet ve Barış Zamanı”
Hayırsever Vatandaşlara Plaket verildi
Hayırsever Vatandaşlara Plaket verildi

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.