• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mustafa Sarıgül, "Sanayinin kahrı Trakya'ya kaymağı Ankara'ya"
Gündem
Yayınlanma: 05 Mart 2021 - 10:16

Mustafa Sarıgül, "Sanayinin kahrı Trakya'ya kaymağı Ankara'ya"

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kırklareli’ne gelerek, parti binasının açılışını gerçekleştirdi

Gündem
05 Mart 2021 - 10:16
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Mustafa Sarıgül, “Sanayinin kahrı Trakya’ya kaymağı Ankara’ya”
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Kırklareli’ne gelerek, parti binasının açılışını gerçekleştirdi.

Parti binasında vatandaşlara seslenen Sarıgül, TDP'nin kapısının herkese açık olduğunu dile getirdi. Daha sonra ise Mustafa Sarıgül, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği düğün salonunda partililerle bir araya geldi.

Sarıgül, basın toplantısında yaptığı konuşmada, sanayinin kahrını Trakya’nın çektiğini kaymağını ve Ankara’nın yediğini söyledi.

TDP’nin kimsenin mağdur edilmesine izin vermeyeceğini belirten Sarıgül, “Buraya esnafımızın, işçimizin, çiftçimizin, gençlerimizin ve kadınlarımızın yüzlerini güldürmeye geldik. TDP iktidarında, esnafımızla her zaman yakın temas halinde olacağız. Salgın sürecinde, çok zor şartlar altında birçok esnafımız kepenk indirdi. Bu zor günleri, hep birlikte tedavi edecek ve yarınlara umutla bakacağız. TDP, esnafının, işçisinin, çiftçisinin ezilip, mağdur edilmesine ve haklarından mahrum bırakılmasına asla müsaade etmez. Hepinizin alın terini ellerimizle sileceğiz” dedi.

Çaresizlerin çaresi olduklarına vurgu yapan Sarıgül, “Milletimizle devletimizin durduğu yerdeyiz. Biz bu toprağın özü, tarımın da sözüyüz. Biz değişimin garantörü, bu ülkenin traktörüyüz. Kırklareli’mizin kadim topraklarının gönül bahçesinde, artık sizlerin desteği ile yürüyorum. TDP iktidarının ateşini hiç kimse söndüremeyecek. Biz yıllardır ülkemizde, adım atmadık yer, sıkılmadık el bırakmadık her yerde birlikte güldük, birlikte ağladık çünkü biz, evinizin içi, sokağınızın köşesi, caddelerin meydanların sesi, köylerin şehirlerin nefesi, güçsüzün bileği, korkunun yüreği, çaresizlerin çaresiyiz” diye konuştu.

Büyük yürüyüşün başladığını aktaran Sarıgül, “Trakyalı kadınlarımız, analarımız, bacılarımız, çiftçilerimiz her zaman dobra olmuştur, dobra konuşmuştur.  Trakya kadını, toprağın eli, bu memleketin dilidir. Güçlüdür, çok yakında daha da güçlü olacaktır. TDP, çok yakında Trakya’dan Anadolu’ya büyük bir yürüyüş başlatacaktır. Evet Kırklareli, bu değişim yürüyüşüne hazır mısınız? Nasıl ki partimizin logosu Trakya ile Anadolu’yu birbirine bağlıyorsa, değişim kadınları da tüm Türkiye’yi birbirine bağlayacaktır. Peki, değişim kadınları ne yapacaklar? Önce tüm Türkiye’deki kadınlarımızın sorunlarını, dertlerini, acılarını, dinleyecekler ve bizlere gelecekler. Biz tüm sorunları, büyük bir özveri ile göğüsleyecek ve çözümün kendisi olacağız.  Buradan tüm kadınlarımıza söz veriyorum! Kadına şiddete son verecek ve kadına kalkan elleri yok edeceğiz! Çünkü kadınlarımız çiçektir, onları Türkiye’nin solan gülleri değil, değişimin açan gülleri yapacağız” cümlelerini kullandı.

Gençlerin önünün açılacağını anlatan Sarıgül, “Gençler, gençler ve gençler. Bir değil, tam üç defa gençler diye sesleniyorum. çünkü sizler, geleceğimizin teminatısınız. Eğitim değişimle, değişim de eğitimle başlayacak bu ülkeyi, sizler büyütecek ve sizler koruyacaksınız. Sizleri anlamak bizlerin öncelikli görevi önce dinleyecek, sonra geleceği sizlerle değiştireceğiz.  Eğitimin kalitesini arttıracak, daha çok gencimizi dünya ile buluşturacağız sizlerin en iyi eğitimi almanız için gerekeni yapmak, TDP’nin boynunun borcudur. Mustafa abiniz olarak size söz veriyorum. Bizler yolunuzu açacağız ve bu yolda “asla yalnız yürümeyeceksiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün çok güzel bir sözü var: “Eğitim, kültür ve bilgi, aydınlığa açılan en geniş penceredir.” İşte bizler; size o pencereden bakacak ve birlikte aydınlık Türkiye’yi tüm dünya medeniyetlerine taşıyacağız ve hep birlikte; “Türkiye’nin kaderini sen değiştir” diye haykıracağız” ifadelerine yer verdi.

 

Çiftçinin sıkıntı çektiğine değinen Sarıgül, “Ayçiçek bizim geleceğimizdir, ayçiçek bizim gururumuzdur ama çiftçi alamıyor, yem pahalı. Çiftçi ekemiyor, tohum pahalı. Çiftçi süremiyor, mazot pahalı. Bu topraklara değişimin bereketi gelecek çiftçinin yüzü gülecek. Trakya’mızdan doğan güne bakan tüm ülkemize ışık olacak. Daha güzel, daha aydınlık umut dolu yarınlar için, ayçiçeklerimiz bundan böyle sadece değişim için açacaklar” dedi.

Bölge sanayinin ürettiği refahtan bölge halkının yararlanacağını vurgulayan Sarıgül, “Bölgelerimizde başarı şansı yüksek projeler geliştireceğiz. Gözün aydın Trakya! Balkanların Dubai’si Trakya olacak! Bölge, alışveriş turizmi ile kalkınacak! Edirne ve Kırklareli’nde, vergisiz ticaret merkezleri kurulacak!12 balkan ülkesinde yaşayan,150 milyon nüfus bu merkezlere özel, vizelerle gelip vergisiz olarak alışverişini yapıp, gidecek. Buralara yapılacak otellerle bölge alışveriş turizminin cenneti olacak. Otelci kazanacak, ulaşımcı kazanacak, Trakya kazanacak. Trakya’da yasayan milyonlar kazanacak, Türkiye kazanacak. Trakya böylece Balkanların dövizini çekecek. Sanayinin kahrı Trakya’ya kaymağı Ankara’ya olmaz. Trakya, Türk sanayisinin kalbi durumuna geldi. Ergene – Çorlu-  Çerkezköy- Lüleburgaz hattında binlerce fabrika var. Bu fabrikalar her şeyi burada üretiyor ama şirket merkezleri İstanbul’da olduğu için, vergileri oraya ödeniyor. Trakya, sanayinin kahrını çekiyor ama kaymağını Ankara yiyor. Suyu, havası kirlenen Trakya ama sanayinin gelirinden hiçbir payı yok bu düzen böyle gitmez. Bölgedeki sanayinin ürettiği vergi için bölgeye, bütçe ayrılacak, bölge sanayinin ürettiği refahtan bölge halkı yararlanacak” diyerek, konuşmasını sonlandırdı.

Toplantıya, TDP genel sekteri Hasan Aydın, genel merkez yöneticileri, il başkanları ve partililer katıldı.

İlginizi Çekebilir
Okullarla İlgili Panik Paylaşımlarına Sıkı Takip! Kırklareli'nde Sanal Devriye Arttı
Okullarla İlgili Panik Paylaşımlarına Sıkı Takip! Kırklareli'nde Sanal Devriye Arttı
Saraçlar Caddesi'nde Büyük Eylem: Eğitimcilerden Güvenlik Çağrısı
Saraçlar Caddesi'nde Büyük Eylem: Eğitimcilerden Güvenlik Çağrısı
Kıyık'ta Asfalt Bitti, Kaleiçi'nde Çalışmalar Erken Başladı!
Kıyık'ta Asfalt Bitti, Kaleiçi'nde Çalışmalar Erken Başladı!
Ekipler Sahada
Ekipler Sahada
Son Haberler
Okullarla İlgili Panik Paylaşımlarına Sıkı Takip! Kırklareli'nde Sanal Devriye Arttı
Okullarla İlgili Panik Paylaşımlarına Sıkı Takip! Kırklareli'nde...
Saraçlar Caddesi'nde Büyük Eylem: Eğitimcilerden Güvenlik Çağrısı
Saraçlar Caddesi'nde Büyük Eylem: Eğitimcilerden Güvenlik Çağrısı...
Kıyık'ta Asfalt Bitti, Kaleiçi'nde Çalışmalar Erken Başladı!
Kıyık'ta Asfalt Bitti, Kaleiçi'nde Çalışmalar Erken Başladı!
25. Edirne Fuarı Başladı: Yeni Nesil Tarım Teknolojileri Yoğun İlgi Gördü
25. Edirne Fuarı Başladı: Yeni Nesil Tarım Teknolojileri Yoğun İlgi...
Çimento tarih oluyor: Yosundan üretilen beton dünyayı değiştirebilir
Çimento tarih oluyor: Yosundan üretilen beton dünyayı değiştirebilir
Ankaralı yatırımcı Kırklareli’nde
Ankaralı yatırımcı Kırklareli’nde

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.