Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayımladı. Gündoğdu, açıklamasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin sadece geçmişin bir hatırası değil, geleceğin yol göstericisi olduğunu vurguladı.
“10 Kasım, Yas Değil Cumhuriyet’i Hatırlama Günüdür”
Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 10 Kasım’ın yalnızca bir yas günü olarak değil, aynı zamanda Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet’i ve onun temel değerlerini hatırlama günü olarak görülmesi gerektiğini belirtti.
Gündoğdu, “Bugün, Türk milletinin bağımsızlık ve çağdaşlık yolunda en büyük rehberi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. 10 Kasım, bizlere Cumhuriyet’in, laikliğin, demokrasinin ve tam bağımsız Türkiye idealinin önemini bir kez daha hatırlatmaktadır.” dedi.
“Cumhuriyet’i Korumak En Büyük Sorumluluğumuzdur”
Açıklamasında Atatürk’ün “En büyük eserim Cumhuriyet’tir” sözünü hatırlatan Gündoğdu, bu emaneti korumanın tüm yurttaşların ortak görevi olduğuna dikkat çekti.
“Bizler şartlar ne olursa olsun, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve devrimleri ışığında, aklın ve bilimin rehberliğinde, eşit, adil ve çağdaş bir Türkiye için azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
“Atatürk’ün Fikirleri Geleceğin İnşasında Yaşıyor”
CHP’li Gündoğdu, Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma vizyonuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
“Atatürk’ün fikirleri, sadece geçmişte değil, bugün ve yarının Türkiye’sinde de yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor. Bizler, O’nun devrimci ruhuyla; gençlerimize umut, kadınlarımıza güç, emekçimize hak, ülkemize ise aydınlık bir gelecek vaat ediyoruz.” dedi.
“Atatürk’ü Minnet, Saygı ve Özlemle Anıyoruz”
Vecdi Gündoğdu, açıklamasını duygusal bir mesajla tamamladı:
“Bugün 10 Kasım… Bu anlamlı gün bir matem günü değil, laik ve demokratik Cumhuriyetimizi koruma ve kollama kararlılığımızı gösterme günüdür.
Ebedi Başkomutanımız, ulusumuzun ışık kaynağı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 87. yıl dönümünde bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.”







