• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. Mevlid Kandil Özel Programı Düzenlendi
Tekirdağ
Yayınlanma: 17 Eylül 2024 - 09:40

Mevlid Kandil Özel Programı Düzenlendi

Tekirdağ
17 Eylül 2024 - 09:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mevlid Kandil Özel Programı Düzenlendi

Kapaklı Belediyesi tarafından Mevlid Kandili özel programı düzenlendi. İlahi dinletisi ve semazen gösterisinin sunulduğu ve İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın konuk olduğu programda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Mevlid Kandilimizin siz kıymetli hemşehrilerimize, ilçemize, ülkemize, aziz milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, sevgi, kardeşlik, adalet, şefkat ve huzur getirmesini diliyor, kandilinizi en kalbi duygularımla kutluyorum.” dedi.

İLAHİ DİNLETİSİ VE SEMAZEN GÖSTERİSİ SUNULDU

14 Eylül Cumartesi günü Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen Mevlid Kandili özel programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Ardından konuklar Gökhan Ergün ve Necmettin Ötün ilahi ve kasideler okudu.

MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Semazen gösterisinin ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin bir konuşma yaptı. Başkan Çetin, “Mevlid kandilinizi tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. İslam dininin evrensel mesajını bizlere ulaştıran, güzel ahlak timsali, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Başkan Çetin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: Peygamber Efendimizin yolu; güzellikler yolu, hak, hakikat, adalet, sadakat, ahlak yoludur. O’nun yolu, merhamet, şefkat, hoşgörü, birlik, beraberlik yoludur. Bu yol ki; kin, nefret ve intikam toplumunu sevgi, muhabbet, şefkat ve rahmet toplumuna dönüştürmüştür. Efendimizin bizlere vaaz ettiği güzelliği ve doğruluğu, emaneti koruyan insanı eşref-i mahlukat olarak görüp hakkını vermeyi, hayırda yarışmayı, birbirini sevip saymayı hasılı her yönüyle hayırlı bir insan olmayı hayatımızın düsturu haline getirmeli bu şuurla hayatımızı tanzim etmeliyiz.

Son günlerde yaşadığımız birbirinden kahredici olaylar, aylardır Filistin’de yaşanan zulüm ve dünyanın farklı noktalarında yaşanan hadiseler hepimizi derinden yaralamaktadır. Tüm bu üzücü olaylar aslında alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin evrensel mesajlarının uygulanmadığını ve insanlık değerlerinden nasıl uzaklaştığımızı göstermektedir. Güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi olan bu kutlu gecenin Peygamber Efendimizi hakkıyla anlamamıza, O’nun tüm insanlığa ilettiği evrensel mesajlarını doğru bir şekilde idrak etmemize ve uygulamamıza vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Kapaklı’da milli ve dini bayramların, özel gün ve kandillerin çeşitli etkinliklerle birlik ve beraberlik içerisinde kutlandığını belirten Başkan Çetin, “Tüm konuklarımıza ve bu güzel gecede bizlerle olan sizlere teşekkür ediyorum. Mevlid Kandilimizin siz kıymetli hemşehrilerimize, ilçemize, ülkemize, aziz milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, sevgi, kardeşlik, adalet, şefkat ve huzur getirmesini diliyor, kandilinizi en kalbi duygularımla kutluyorum.” dedi.

İLAHİYATÇI MUSTAFA KARATAŞ KONUK OLDU

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisi eşliğinde sahneye geldi. Peygamber Efendimizin hayatından ve Mevlid Kandili’nin faziletinden bahseden Karataş’ın duası ile program sona erdi.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, günün anısına konuklar Gökhan Ergün, Necmettin Ötün ve Prof. Dr. Mustafa Karataş’a çiçek ve plaket takdim etti.

KAPAKLI BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
# Kapaklı Belediyesi Mevlid Kandili programı# Mevlid Kandili özel programı# Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin# Prof. Dr. Mustafa Karataş Mevlid Kandili# İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş# Semazen gösterisi# Kapaklı Mevlid Kandili etkinlikleri# Bülent Ecevi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
CANDAN BAŞKAN 59. KİRAZ FESTİVALİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI
CANDAN BAŞKAN 59. KİRAZ FESTİVALİ'NİN AÇILIŞINA KATILDI
Süleymanpaşa’nın En Güzel Kirazları ve Kiraz Bahçeleri Belli Oldu
Süleymanpaşa’nın En Güzel Kirazları ve Kiraz Bahçeleri Belli Oldu
BÜYÜKŞEHİR'DEN KURBAN BAYRAMI'NDA ANLAMLI DESTEK
BÜYÜKŞEHİR'DEN KURBAN BAYRAMI'NDA ANLAMLI DESTEK
Çorlu Kaymakamı Murat Eren`den Çorlu Belediyesine Veda Ziyareti
Çorlu Kaymakamı Murat Eren`den Çorlu Belediyesine Veda Ziyareti
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
İHALE İLANI
Son Haberler
Minik Ressamların Büyük Sergisi Kırklareli'de Açıldı
Minik Ressamların Büyük Sergisi Kırklareli'de Açıldı
Minik Yeteneklerden Büyük Performans: Kırklareli'nde Sanat Dolu Akşam
Minik Yeteneklerden Büyük Performans: Kırklareli'nde Sanat Dolu Akşam
Edirne’de Savaş Sanatlarına Yeni Soluk!
Edirne’de Savaş Sanatlarına Yeni Soluk!
CHP Edirne’de Yeni Üyelere Coşkulu Rozet Töreni! Katılım 200’ü Aştı
CHP Edirne’de Yeni Üyelere Coşkulu Rozet Töreni! Katılım 200’ü...
BAŞKAN GENCAN AKIN’DAN KIRKPINAR ÖNCESİ SARAYİÇİ’NDE YOĞUN MESAİ
BAŞKAN GENCAN AKIN’DAN KIRKPINAR ÖNCESİ SARAYİÇİ’NDE YOĞUN...
REFLÜYE KARŞI 10 ETKİLİ ÖNLEM!
REFLÜYE KARŞI 10 ETKİLİ ÖNLEM!

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.