HABER MERKEZİ
Meteoroloji uyardı; “Kırklareli’de hafta sonu çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor”
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırklareli için çok kuvvetli ve şiddetli sağanak yağış uyarısı yaptı. Yağışın hafta sonu beklendiği kaydedildi.
Yapılan açıklamada; 07 Ekim 2017 Cumartesi günü (bugün) Trakya'da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Kırklareli çevrelerinde öğle saatleri ile gece saatleri arasında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-60 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.
* Edirne ve Tekirdağ içinde uyarı yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tekirdağ içinde uyarı yaptı. Yapılan uyarıda; “07 Ekim 2017 Cumartesi günü Trakya'da görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Tekirdağ çevrelerinde öğle saatleri ile gece saatleri arasında kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı. Edirne için yapılan uyarıda ise; Cumartesi günü görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Edirne çevrelerinde öğle saatleri ile gece saatleri arasında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-60 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi. (Kadir Sinici)