• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Lüleburgaz Kentspor isyan etti
Gündem
Yayınlanma: 15 Şubat 2019 - 11:06

Lüleburgaz Kentspor isyan etti

Kırklareli Süper Amatör Ligde Lüleburgaz Kentspor deplasmanda oynadığı Kaynarca Gençlikspor karşılaşmasını 65

Gündem
15 Şubat 2019 - 11:06
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Lüleburgaz Kentspor isyan etti
Kırklareli Süper Amatör Ligde Lüleburgaz Kentspor deplasmanda oynadığı Kaynarca Gençlikspor karşılaşmasını 65. Dk da Bayram Demir'in attığı golle 1 - 0 kazanarak zirve mücadelesini sürdürdü. Karşılaşma sonrası maçın orta hakemine tepkili olan Lüleburgaz Kentspor Yönetim Kurulu bir basın açıklaması yayınlayarak Kırklareli Askf ve İl Hakem Kurulunu göreve davet etti.

haber merkezi
Bilindiği üzere futbol 11’er kişilik iki takım halinde yeşil bir zemin üzerinde oynanan bir spor dalıdır. Lüleburgaz Kentspor Kulübü olarak A Takım ve Altyapı kategorilerinde yer alan 4 takımımız ile bahsi geçen yeşil sahanın içerisinde centilmenlikten asla ödün vermeden 45 yıldır mücadele etmekteyiz. Kulübümüz A Takımı sezon öncesi bazı çevreler tarafından lige katılamaz diye nitelendirilirken şu an Kırklareli Süper Amatör Ligde 14. Hafta sonunda toplamış olduğu 31 puanla 2. Sırada yer alarak saha içerisinde en güzel cevabı vermiştir. Ancak, saha içerisinde vermiş olduğumuz mücadele, fair play çerçevesindeki duruşumuz ve polemikten uzak yapımız saha dışındaki bir takım durumlardan rahatsızlık seviyemizi maalesef ki sessiz kalamayacağımız bir seviyeye getirmiştir.
Kulübümüzün karışmış olduğu tek bir olay olmamasına rağmen ligin ilk yarısında zirve mücadelesi verdiğimiz rakibimiz Vizespor ile oynayacağımız müsabakanın tertip komitesinin aldığı karar ile seyircisiz olarak oynatılması ile başlayan süreç özellikle hakem atamalarındaki basiretsizlik ile sabredilemez duruma gelmiştir. Ligin ikinci yarısının başlamasıyla birlikte 2. Haftada Çakıllı Gençlerbirliği deplasmanındaki hakemlerin ve 3.haftada Evrenspor müsabakası hakemlerinin yönetimleri ile ilgili değerlendirmenin spor camiasında ne şekilde yapıldığı herkes tarafından bilinmektedir. 8 Şubat 2019 Cuma günü yapılan 14. Hafta Hakem atamaları ise il hakem kurulunun basiretsiz yönetim anlayışını bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Kırklareli Futbol Camiası tarafından bilinmektedir ki ligdeki rakiplerimizden Babaeskispor Babaeski Belediyesince finanse edilmektedir. Hakem ataması ile Kaynarca Gençlerbirliği müsabakasına atanan orta hakem Babaeski Belediye Bşk. Yardımcılığı yapmaktadır. Yani sporcuların ödemelerini yapan takımla ilgili giderleri üstlenen kurumun 2 numarası !!! Konu ile ilgili rahatsızlığımız kulüp başkanımız tarafından ivedi olarak Kırklareli A.S.K.F Başkanı Hasan Başdemir’e iletilmiş ve söz konusu hakemin bu ligde maç yönetmesinin etik olup olmadığı kendisine sorulmuştur. Aldığımız cevapta ne hakemde ne de atama da art niyet aramamamız gerektiği hakemlerimize sahip çıkmamız gerektiği tarafımıza söylenmiştir.
Kulüp olarak maç öncesinde bir açıklamanın karşılaşma öncesi ortamı gereceği düşüncesi ile bu açıklamayı bugün yapmanın daha uygun olacağı kanaatine varılmıştır. Ancak 10 Şubat 2019 Pazar günü Pınarhisar Sentetik Sahada Saat 14:00’da başlayan Kaynarca Gençlerbirliği müsabakasının hakemi tüm şüphelerimizi haklı çıkaran bir yönetim sergilemiştir. Karşılaşma esnasında rakip oyuncuların bile penaltı diye durduğu biri elle oynama diğeri arkadan tekme ile gerçekleşen iki net penaltımızı vermeyen art niyetsiz maçın orta hakemi; 90 + 5. Dakikada yardımcı hakeminin lehimize faulü bildirmek için kaldırdığı bayrağı müthiş bir marifetle aleyhimize penaltı olarak değiştirmiştir. Kıdemli yardımcısı tarafından pozisyonun Kentspor lehine faul olduğu söylenmesine rağmen “Ben penaltı vereceğim” diyerek maçı katletmek için elinden geleni ardına koymamıştır. Penaltı atışı esnasında topun başına geçmek yerine Kaynarca Gençlerbirliği oyuncusunun atışı kullanmasına izin vererek ise büyük bir centilmenlik örneği göstererek karşılaşmayı izleyen herkesi duygulandırmıştır. KUTLUYORUZ !!! Kalecimiz Mert Karacan penaltıyı kurtararak ilahi adalet kavramını öğrenme şansını umuyoruz ki kendisine hatırlatmıştır.
Belirtmek isteriz ki, takımımızın tüm rakiplerini futbol kuralları çerçevesinde yenebileceğine olan güvenimiz kadar her rakibimizin de takımımızı yenebileceğine inancımız tamdır. Yukarıda bahsi geçen olayların değerli rakiplerimizin herhangi birini hedef alması söz konusu değildir. Ne bizim ne de rakiplerimizin başarılı olmak ya da maç kazanmak için hakemlerin yardımı veya eyyamına ihtiyacı yoktur. Ümit ediyoruz ki Kırklareli ASKF, Tertip Komitesi ve İl Hakem Kurulu şapkayı önlerine koyup bizleri saha içerisinde futbol kuralları çerçevesinde bir yarıştırmaya uygun ortamı yaratacak tedbirleri alacaktır. Almalıdır…
Lüleburgaz Kentspor olarak sporcularımızın saha içerisinde döktükleri alın terinin her damlasının arkasında dimdik duracağımızı belirtir kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız. Mümün Engin Gündoğdu

İlginizi Çekebilir
Lüleburgaz Çarşısında Güvenlik Artıyor: Plaka Tanıma Sistemi Genişletildi
Lüleburgaz Çarşısında Güvenlik Artıyor: Plaka Tanıma Sistemi Genişletildi
Milletvekili Sarıçam TBMM'de Ziyaretçilerini Ağırladı
Milletvekili Sarıçam TBMM'de Ziyaretçilerini Ağırladı
İğneada'daki Sel Felaketinde 6 Kişinin Hayatını Kaybettiği Davada Yargılama Yeniden Başladı
İğneada'daki Sel Felaketinde 6 Kişinin Hayatını Kaybettiği Davada Yargılama Yeniden Başladı
Kırklareli'nde, Kanser Tedavisinde Önemli Bir Adım
Kırklareli'nde, Kanser Tedavisinde Önemli Bir Adım
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
BİNA ONARIMI YAPTIRILACAKTIR
Son Haberler
Lüleburgaz Çarşısında Güvenlik Artıyor: Plaka Tanıma Sistemi Genişletildi
Lüleburgaz Çarşısında Güvenlik Artıyor: Plaka Tanıma Sistemi Genişletildi
Milletvekili Sarıçam TBMM'de Ziyaretçilerini Ağırladı
Milletvekili Sarıçam TBMM'de Ziyaretçilerini Ağırladı
TÜİK Verilerine Göre Mayıs Ayında İhracat ve İthalatta Artış
TÜİK Verilerine Göre Mayıs Ayında İhracat ve İthalatta Artış
İğneada'daki Sel Felaketinde 6 Kişinin Hayatını Kaybettiği Davada Yargılama Yeniden Başladı
İğneada'daki Sel Felaketinde 6 Kişinin Hayatını Kaybettiği Davada...
Kırklareli'nde, Kanser Tedavisinde Önemli Bir Adım
Kırklareli'nde, Kanser Tedavisinde Önemli Bir Adım
Demirköy’de sebze denetlendi
Demirköy’de sebze denetlendi

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.