• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Lüleburgaz Belediyesi'nin kiracıları şanslı
Gündem
Yayınlanma: 05 Şubat 2021 - 10:43

Lüleburgaz Belediyesi'nin kiracıları şanslı

Lüleburgaz Belediyesi’nden esnafa bir destek daha   “Belediyeye ait iş yerlerine yüzde 80’e varan kira indirimi”   Pandemi sürecinde kapalı oldukları süre boyunca kiracılarından kira bedeli almay

Gündem
05 Şubat 2021 - 10:43
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Lüleburgaz Belediyesi’nden esnafa bir destek daha

 

“Belediyeye ait iş yerlerine yüzde 80’e varan kira indirimi”

 

Pandemi sürecinde kapalı oldukları süre boyunca kiracılarından kira bedeli almayan Lüleburgaz Belediyesi, açık olup faaliyetlerinde kısmen ve büyük oranda azalma olan kiracılarının yardımına koştu. Bu kapsamda belediyeye ait işyerlerinde faaliyet gösteren ve kısıtlamalardan yoğun olarak etkilenen esnafa 80 oranında kira indirimi yaptı. Bunun yanı sıra faaliyetine devam eden ve pandemi sürecinden kısmi etkilenen Oto Galericiler Sitesi’ndeki kiracılara yüzde 40 indirim yaptı.

 

Korona virüs salgını nedeniyle kapanan ya da faaliyetlerini geçici olarak durduran kiracılarından kira bedeli almayan Lüleburgaz Belediyesi, yine kendisine ait iş yerlerinde kiracı olarak bulunup, faaliyetlerine devam eden esnafa can suyu niteliğinde olacak karara imza attı. Bu kapsamda belediye, açık olduğu halde korona virüs salgının ekonomik olarak büyük oranda etkilediği belediyeye ait iş yerlerinde büyük oranda kira indirimi kararı aldı. Lüleburgaz Belediye Encümeni’nce onaylanan karar 15 Aralık 2020 ile 15 Haziran 2021 tarihleri arasını kapsıyor.

 

O esnafa yüzde 80 indirim

 

Lüleburgaz Belediyesi bu kapsamda Kapalı Pazar yeri ve Semt Merkezi’ndeki kiracıların sadece paket servise dönmesi, yiyecek-içecek servis imkanı olmadığı için büyük ekonomik darboğaza girmesi nedeniyle, buradaki esnafa yüzde 80 kira indirimi uyguladı. Kiracılar Haziran ayına kadar mevcut ödemelerinin yüzde 80 oranında altında bir kira ödemesi gerçekleştirecek.

 

Galericilere yüzde 40 indirim

 

Öte yandan bir diğer kira indirimi de Lüleburgaz Oto Galericiler Sitesi’nde uygulandı. Her ne kadar otomobil satışları devam etse de, korona virüs salgını nedeniyle sektör olarak büyük bir durgunluk yaşayan söz konusu kiracılara da yüzde 40 indirim uygulanması yönünde karara varıldı. Bu karar da 15 Aralık 2020 ile 15 Haziran 2021 tarihleri arasındaki kira ödemelerini kapsayacak. Tüm bunların yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi Aralık ayında aldığı kararla pandemi nedeniyle tamamen kapanmak zorunda kalan kendisine ait iş yerlerinden kira almama kararını uygulamaya devam ediyor.

 

Kapanan esnaftan o bedeller alınmıyor

 

Ayrıca Lüleburgaz Belediyesi, yine Aralık ayında aldığı karar doğrultusunda korona virüs nedeniyle kapanan iş yerlerinden de su bedeli, atık su, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi ve okuma ücreti almamaya başlamıştı. Bu durumdan faydalanan esnafın Lüleburgaz Belediyesi’ne bizzat başvuru yaparak su aboneliklerini iptal etmeleri yeterli olmuştu.

 

“Halkımızın yanındayız”

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Zor günlerden geçtiğimiz bugünlerde Lüleburgaz Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla halkımızın ve esnafımızın yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Bu örnek karara imza atan encümen üyelerimize teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayla bu zor günleri kısa süre içinde aşacağız” diye konuştu.

 

 

 

İlginizi Çekebilir
Ortaokullara “Rehberlik ve Yönlendirme” Dersi Geliyor: Tüm Kademelerde Uygulanacak
Ortaokullara “Rehberlik ve Yönlendirme” Dersi Geliyor: Tüm Kademelerde Uygulanacak
CHP'li Şişmanoğlu: Atıl Dükkanlar Sağlık Hizmetine Kazandırılıyor
CHP'li Şişmanoğlu: Atıl Dükkanlar Sağlık Hizmetine Kazandırılıyor
15 Mayıs 2025 Trakya Hava Durumu: Bahar Güneşi Trakya’yı Isıtıyor!
15 Mayıs 2025 Trakya Hava Durumu: Bahar Güneşi Trakya’yı Isıtıyor!
15 Mayıs 2025 Günlük Burç Yorumları: Gökyüzü Sürprizlerle Dolu!
15 Mayıs 2025 Günlük Burç Yorumları: Gökyüzü Sürprizlerle Dolu!
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR
RESMİ İLANDIR
GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR
Son Haberler
Kırklareli Ticaret Borsası’ndan Rektör Prof. Dr. Rengin Ak’a Ziyaret
Kırklareli Ticaret Borsası’ndan Rektör Prof. Dr. Rengin Ak’a Ziyaret
Çorlu'da hafif ticari araçlar çarpıştı; 1 yaralı
Çorlu'da hafif ticari araçlar çarpıştı; 1 yaralı
Hamzabeyli'de 50 kilo uyuşturucuyu ‘Bodri’ buldu
Hamzabeyli'de 50 kilo uyuşturucuyu ‘Bodri’ buldu
Tekirdağ'da sanayi tesislerine gece denetimi
Tekirdağ'da sanayi tesislerine gece denetimi
Ortaokullara “Rehberlik ve Yönlendirme” Dersi Geliyor: Tüm Kademelerde Uygulanacak
Ortaokullara “Rehberlik ve Yönlendirme” Dersi Geliyor: Tüm Kademelerde...
CHP İl Başkanı Güncer, “Vatandaşlarımızın sözcülüğünü yapıyoruz”
CHP İl Başkanı Güncer, “Vatandaşlarımızın sözcülüğünü yapıyoruz”

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.