* Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman; “Koruyucu Aile Hizmeti’nde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, Kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir” dedi.
HABER MERKEZİ
Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, açıklamada bulundu. İl Müdürü Mehmet Karaman, açıklamasında; 2018 yılı içerisinde Haziran Ayı’na kadar 15 çocuğun Koruyucu Aile yanında olduğunu ve çocuklar için ailelere 115 bin TL ödendiğini dile getirdi.
Koruyucu Aile Hizmeti hakkında bilgiler paylaşan Mehmet Karaman; “Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları vardır. Koruyucu Aile, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir. Koruyucu Aile Hizmeti’nde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu olan bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, Kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir” diye konuştu.
Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak 2017 yılında 15 çocuğu Koruyucu Aile yanına yerleştirdiklerini vurgulayan Mehmet Karaman; Çocukları için ailelere 257 bin 580 TL ödeme yapıldığını kaydetti.
2018 yılı içerisinde Haziran Ayı’na kadar 15 çocuğun Koruyucu Aile yanında olduğunu vurgulayan Karaman; 2018 yılı için (şuana kadar) 15 çocuğumuz Koruyucu Aile yanında olup bunlar için ödenen miktar 115 bin TL ödeme yapıldığını sözlerine ekledi. (Savaş Eskici)