HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleriyle bir araya geldi.
Toplantıda İlçe Eğitimdeki durum, eksiklikler, yapılması istenilen projeler hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu. Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Liseye Geçiş Sistemi süreçleri hakkında, sürekli devamsız öğrenciler ve özürlü-özürsüz devamsızlıklarla ilgili yapılması gerekenler, Okul Güvenliği, Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nın gidişatı ve takibi konularında bilgilendirme ve paylaşımlarda bulunuldu.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım toplantıda bir konuşma yaptı. Müdür Murat Aşım yaptığı konuşmasında; “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin daha iyi yetişmesi için gereken fedakarlığı göstermek zorundayız. Destekleme yetiştirme kurslarının takibini yapalım. Öğrencilerimizi akademik çalışmaların yanında sosyal ve kültürel faaliyetler ile destekleyerek vatanına, milletine bağlı gençler yetiştirmek için gerekirse 24 saat çalışmalıyız. Hiç bir öğrencimizi kaybedemeyiz.
Okullarımızın huzurlu ve güvenli bir ortam olması için okul çevrelerinde alınan önlemlerin kararlılıkla uygulanmaya devam edilmesi, öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak ruh ve beden sağlıklarının korunması için gerekli işlemlerin yapılması, okul güvenliği konusunda varsa eksikliklerin tespit edilerek bir an evvel gidermeliyiz, okul pansiyonlarını, ilçemizdeki okul servis araçlarının denetimlerini sık sık yapalım. Eğitim ortamlarımızın temizliği ve hijyeni noktasında da hassas olmalıyız. Okullarımızı her yönüyle yaşam alanı haline gelmesi için birlikte çalışırsak ilçe olarak, il olarak, ülke olarak daha güçlü oluruz” dedi.
Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Liseye Geçiş Sistemi’nde yapılan değişiklikler hakkında öğrenci ve velilerin iyi bir şekilde bilgilendirilmeleri ve okullarda gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım konuşmasının sonunda, toplantıya katılan İlçe Milli Eğitim Müdürleri’ne, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri’ne teşekkür ederek başarılar diledi.
Gerçekleşen toplantının sonunda Okul ve kurumların eğitim öğretime ilişkin sorunları ve çözüm önerileri hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. (Savaş Eskici)
Gündem
Yayınlanma: 01 Ocak 2018 - 08:37
Kırklareli'deki Eğitim ele alındı
HABER MERKEZİ Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleriyle bir araya geldi
Gündem
01 Ocak 2018 - 08:37
