* Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi himayesinde, 24 Kasım 2017 Cuma günü akşamı Kırklareli Kültür Merkezi’nde Şanlıurfa Sıra Gecesi düzenlendi. “24 Kasım Öğretmenler Günü” Etkinlikleri kapsamında ilk kez düzenlenen Şanlıurfa Sıra Gecesi’nde ekip tarafından türküler seslendirildi. Sıra Gecesi Ekibi’nin türkülerine katılımcılar da zaman zaman katılırken, Vali Orhan Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, Süleyman Aksu, Abdullah Çetinkaya ile vatandaşlar davul-zurna eşliğinde halay çekti. Gecede ekip tarafından sahnede yapılan Çiğ Köfte’de vatandaşlara ikram edildi, mırra dağıtıldı.
HABER MERKEZİ
Kırklareli'de “24 Kasım Öğretmenler Günü” Etkinlikleri kapsamında Sıra Gecesi düzenlendi. Kırklareli’de ilk defa düzenlenen Sıra Gecesi’nde Urfa Sıra Gecesi Ekibi türküler seslendirdi.
24 Kasım 2017 Cuma günü saat 19.00’da Kırklareli Kültür Merkezi’nde Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin himayesinde düzenlenen Sıra Gecesi’ne; Eşi Ayşe Çiftçi Hanımefendi, Kırklareli İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Kırklareli Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, Baro Başkanı Turgay Hınız, Kırklareli il Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Kamu Kurum Kuruluş Amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
* Vali Çiftçi davul-zurna eşliğinde halay çekti
Ekibin türkülerine vatandaşlar da zaman zaman katılırken, Vali Orhan Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, ile vatandaşlar davul zurna eşliğinde halay çekti. Gecede ekip tarafından sahnede yapılan çiğ köfte de vatandaşlara ikram edildi. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, burada yaptığı konuşmada, Urfa sıra gecesi ekibine gösterilerinden dolayı teşekkür etti.
Türkiye'nin 80 milyon olarak kardeş olduğunu vurgulayan Çiftçi, Türkiye'nin çok zengin bir kültürünün olduğuna dikkati çekti.
Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi yaptığı konuşmasında, Urfa Sıra Gecesi Ekibi’ne gösterilerinden dolayı teşekkür etti. “Öğretmenler Günü” dolayısıyla bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Vali Çiftçi; ”Öğretmenlerimiz olmasa biz olmazdık. Tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Kırklareli’nden 80 milyon insanın kardeşliğine katkı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenledik. O kadar zengin kültürümüz var ama maalesef kendi ülkemizde kendi kültürümüzü tanımıyoruz. Öğretmenler Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenledik “ dedi.
Sıra Gecesi gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. (Kadir Sinici)