• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. "Kırklareli Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Projesi olsun"
Gündem
Yayınlanma: 06 Mart 2018 - 08:06

"Kırklareli Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Projesi olsun"

* Hem bağımlıların hem de ailelerin Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’dan faydalanabildiğini vurgulayan Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Vedat Açar; “Bunun dışında söyleyebileceğimiz tamamen uzman ve

Gündem
06 Mart 2018 - 08:06
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
“Kırklareli Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Projesi olsun”
* Hem bağımlıların hem de ailelerin Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’dan faydalanabildiğini vurgulayan Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Vedat Açar; “Bunun dışında söyleyebileceğimiz tamamen uzman ve kendi yazılımlarının olduğu, hasta takip sistemlerinin olduğu, başarıya ulaşmış denenmiş bir proje. Bu süreçte yalnızca bağımlılar değil, bağımlıların çevresiyle beraber ele alınıyor. Ailelerin de eğitimleri, ailelerin onlara yaklaşımlarıyla ilgili süreçler de bizzat yakından takip ediliyor. Hastaların bizzat kontrol altında tutularak tedavilerine götürülüp getirilmesi konusunda, ulaşımları konusunda YEDAM destek oluyor” dedi.

 

HABER MERKEZİ

Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Vedat Açar, açıklamada bulundu. Açar, açıklamasında; “Kırklareli Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) Projesi olsun istiyoruz” dedi.

Kırklareli’nde psikiyatri uzmanı sayısının az olduğuna dikkat çeken Açar; “Bağımlıların bize ulaşabildikleri tedavi sonralarında bakımlarının, rehabilitasyonlarının sosyal uyumlarının sağlanabildiği sürecin baştan sona takip edilip her bir bireyle özel ilgilenildiği bir merkez. Burada klinik psikologlarımız çalışıyor. İstanbul Üniversitesi’nin hocalarıyla beraber, Bilim Kuruluyla beraber hareket ediliyor. Prof. Dr. Kültekin Öger bunun güncellemesini takip ediyor. Yeşilay’da bir bağımlının takibiyle, baştan sona her şeyiyle ilgileniyor. Bu projede devam eden burada kişisel danışma merkezlerine devam eden hastalar da kendilerini güvende hissettikleri etkinliklere katılabildikleri, kendilerinin ödüllendirilebildiği alanlar ortaya çıkıyor. Bu alanlardan dolayı da bunlar kendilerini daha uzun süre temiz tutma alışkanlığı ediniyorlar.Ülkemizde özellikle İstanbul’da merkezleri var. Diğer illerde merkezleri var. Aile sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa yapılacak projeleri var. Bunların da ötesinde maalesef Kırklareli için çok büyük bir ihtiyaç. Kırklareli’nde hem psikiyatri uzmanı sayısı az, hem Amatem yok, Tıp Fakültemiz henüz yerinde değil. Doğal olarak bu bağımlılığı olanların katılabildikleri veya desteklenebildikleri herhangi bir yer yok. Bu eksikliği giderebilmek için Kırklareli YEDAM projesi olsun istiyoruz. Bununla ilgili bağımlılıkla mücadele kurulundan son toplantıda karar alındı. Eğer YEDAM Merkezi’ni Kırklareli’de açabilirsek buradaki bu tip vatandaşlarımıza da bu hizmeti sunmuş olacağız’’ dedi.

Hem bağımlıların hem de ailelerin YEDAM’dan faydalanabildiğini vurgulayan Açar; “Bunun dışında söyleyebileceğimiz tamamen uzman ve kendi yazılımlarının olduğu, hasta takip sistemlerinin olduğu, başarıya ulaşmış denenmiş bir proje. Bu süreçte yalnızca bağımlılar değil, bağımlıların çevresiyle beraber ele alınıyor. Ailelerin de eğitimleri, ailelerin onlara yaklaşımlarıyla ilgili süreçler de bizzat yakından takip ediliyor. Hastaların bizzat kontrol altında tutularak tedavilerine götürülüp getirilmesi konusunda, ulaşımları konusunda YEDAM destek oluyor. Bağımlılıkla ilgili mücadeleyi herhangi bir sağlık personeli değil bu konuda eğitim almış, bu konunun uzmanı olan, bu konudaki güncellemeleri birebir anlık takip edebilen kişilerden oluşan profesyonel bir ekibi, profesyonel yazılım desteği ile yaptığı bir çalışma. Hastanın tedavi sonrası temiz kalması sürecini uzattığı klinik çalışmalarda ortaya çıkmış zaten. Hastalar bağımlılıkla mücadele eden, bundan kurtulmak isteyenlerde bu yerlerde uzun süre temiz kalmayı başarabilmişler. Normalde bağımlılar bir tedavi merkezine başvurduktan sonra, ikinci, üçüncü defa başvurular çok az olurken YEDAM’a gelenlerin bu tedaviyi tekrar takip etme süreçleri çok daha başarılı bir sonuç alıyor. O yüzden Kırklareli’nde ihtiyaç bu şekilde giderilebilir’’ diye konuştu. (Savaş Eskici)

 

İlginizi Çekebilir
Trakya’da 4 Temmuz’da Az Bulutlu ve Sıcak Bir Gün Bekleniyor
Trakya’da 4 Temmuz’da Az Bulutlu ve Sıcak Bir Gün Bekleniyor
4 Temmuz 2025 Cuma Günü Şans Yıldızı Terazi'nin Üzerinde Parlıyor!
4 Temmuz 2025 Cuma Günü Şans Yıldızı Terazi'nin Üzerinde Parlıyor!
İğneada Sel Felaketi Davası Yeniden Başladı: Adalet Arayışı Sürüyor
İğneada Sel Felaketi Davası Yeniden Başladı: Adalet Arayışı Sürüyor
Kırklareli'nde Sivas Katliamı Unutulmadı:
Kırklareli'nde Sivas Katliamı Unutulmadı: "Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız"
Son Haberler
Trakya’da 4 Temmuz’da Az Bulutlu ve Sıcak Bir Gün Bekleniyor
Trakya’da 4 Temmuz’da Az Bulutlu ve Sıcak Bir Gün Bekleniyor
4 Temmuz 2025 Cuma Günü Şans Yıldızı Terazi'nin Üzerinde Parlıyor!
4 Temmuz 2025 Cuma Günü Şans Yıldızı Terazi'nin Üzerinde Parlıyor!
Edirne Fenerbahçeliler Derneği'nden Ali Koç'a Tarihi Kırkpınar Daveti
Edirne Fenerbahçeliler Derneği'nden Ali Koç'a Tarihi Kırkpınar Daveti
664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri İçin Kayıtlar Edirne'de Başladı
664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri İçin Kayıtlar Edirne'de...
664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinde Sarayiçi Renkleniyor
664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivalinde Sarayiçi Renkleniyor
SBS İnşaat Kırklarelispor evinde Nazilli Belediyespor ile berabere kaldı
SBS İnşaat Kırklarelispor evinde Nazilli Belediyespor ile berabere kaldı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.