Kırklareli ve çevresinde su kaynaklarının korunması için yoğun bir mücadele sürüyor. Son olarak düzenlenen "Armağan Barajı Örneği" konulu panelde, su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı ve korunması konusunda önemli bilgiler paylaşıldı.
Panelde yapılan açıklamalara göre, Türkiye genelinde 57 milyar metreküp su tüketiminin yüzde 77'si tarımsal amaçlar için kullanılıyor. Ancak tarımdaki sulamanın yüzde 68'i "vahşi sulama" olarak gerçekleştiriliyor. Bu durumda su verimliliği yüzde 51 seviyesinde kalıyor, yani suyun yüzde 49'u kayboluyor.
Uzmanlar, Türkiye'nin su zengini olmadığına dikkat çekiyorlar ve suyun bilinçsizce kullanıldığını vurguluyorlar. Özellikle iklim krizinin etkileriyle birlikte su kaynaklarının azalması ve kirlenmesi büyük bir tehdit oluşturuyor.
Kırklareli ve çevresinde su kaynaklarını korumak için verilen mücadeleye katılanlar, kendi topraklarını ve çevrelerini korurken aynı zamanda iç Trakya'nın suyunu da koruyorlar. Toprak, orman ve su kaynaklarını korumak adına mücadele edenleri, avukatları ve doğru kararlar veren hakimler tebrik edildi.
Bu çerçevede, yerel halkın ve yetkililerin su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı konusundaki çabaları devam ediyor.
Haber Merkezi