* Seçim sonuçlarına göre Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Sağlam 34 oy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Cavit Çağlayan 28 oy, Çeşmeköy Muhtarı Muammer Evcimen 25 oy, Dolhan Muhtarı Cengiz Yılmaz 20 oy aldılar.
HABER MERKEZİ
Kırklareli Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Mayıs Ayı Toplantısı gerçekleştirildi.
Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı başkanlığında, Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda; Meclis Başkan Vekili, Meclis Katip üyeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri ve Encümen Üyeleri’nin seçimi için oylama yapıldı.
Seçim sonuçlarına göre Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Sağlam 34 oy, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Cavit Çağlayan 28 oy, Çeşmeköy Muhtarı Muammer Evcimen 25 oy, Dolhan Muhtarı Cengiz Yılmaz 20 oy aldılar.
9 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’da yapılan Mayıs ayı Kırklareli Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği toplantısı açılış ve yoklama ile başlarken, Saygı Duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile devam eden toplantıda; 7 gündem maddesi görüşüldü.
Toplantı öncesinde konuşan Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı; Toplantının verimnli geçmesini temenni etti.
Kocakundakçı konuşmasında; “Bugün Köylere Hizmet Götürme Birliği Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirmek üzere toplandık. Toplantımızın verimli ve çözümleyici geçmesini ediyorum. Gündem maddelerinin birliğimize ve Kırklareli’ne hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından ise 2017 mali yılı Kesin Hesabının görüşüldü. Gelir ve gider hesaplarının ayrıntılı şekilde okunduğu toplantıda toplam bütçe geliri; 3 milyon 462 bin 992 lira 19 kuruş, toplam gideri; 2 milyon 982 bin 172 lira 42 kuruş olarak açıklandı. Oylamaya sunulan rapor oy birliği ile kabul edilirken, belgelere bağlı para cezalarının da açıklandı. Toplantıda, konu ile ilgili rapor okunurken, oy birliği ile kabul edildi.
Raporların görüşülüp oylanmasının ardından seçimlere geçildi. Öncelikle Meclis Başkan Vekilleri, Meclis Katip üyeleri ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri seçildi.
Meclis gündemi maddelerinden Encümen üyelerinin seçimi ile devam ederken, Encümen üyeleri seçimi için Kırklareli İl Genel Meclisi üyelerinden Nihat Sağlam, Hazel Yolgiden ve Cavit Çağlayan adaylığını açıkladı. Muhtarlardan ise Vedat Dengiz, Yaşar Geri, Muammer Evcimen ve Cengiz Yılmaz aday oldu.
Kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Koca Kundakçı, Kırklareli İl Genel Meclis üyeleri ve Merkez İlçe Köy Muhtarları oy kullandı.
Kullanılan oylar sonucunda AK Parti Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Sağlam 34, CHP Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Cavit Çağlayan 28, AK Parti Kırklareli İl Genel Meclis Üyesi Hazel Yolgiden 16, Muhtarlardan Vedat Dengiz 16, Yaşar Geri 16, Muammer Evcimen 25, Cengiz Yılmaz 20 oy aldı.
Bu sonuçlarla Encümen Üyelikleri’ne Nihat Sağlam, Cavit Çağlayan, Muammer Evcimen ve Cengiz Yılmaz seçildi. (Savaş Eskici)