OKU/YORUM
Rahmi Sağlık
CHP Kurultayı bitti bitmesine fakat yankıları yeni başladı.
CHP’nin 36. Kurultayı’nda Genel Başkanlık için Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce yarışmıştı.
Seçimlere geçilmeden önce delegeleri etkilemek için normal siyasi konuşmalar yapıldı. Muharrem İnce’nin, neden yıllardır seçim kazanmak için gerekenlerin yapılmadığını ve artık yeniliğe ihtiyaç olduğu yönünde idi.
Fakat seçime geçileceği sırada imza skandalının yaşanması ortalığı germeye yetti. Kılıçdaroğlu Muharrem İnce’ye imza ikram etmeye kalkınca İnce iyice çileden çıktı ve; “Lütufla değil CHP Delegeleri’nin oylarıyla seçileceğim!..” diye konuşmasını sürdürdü.
* * * * *
790 karşı 447 oy alan Muharrem İnce ve taraftarları üzüldü. Ancak mücadeleye devam edeceklerini küssüden ifade ettiler.
CHP Genel Başkanlığına tekrar Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesine Kılıçdaroğlu taraftarlarından çok AK Parti taraftarları sevindi.
* * * * *
Bazı CHP ler; “…Biz Kılıçdaroğlu ile seçim kazanamıyoruz ama olsun. Biz gene de CHP’liyiz. Ölmek var dönmek yok!.. Kılıçdaroğlu kazandı ya!.. ” diyerek konuyu geçiştiriyor.
Peki, AK Parti çevrelerinde CHP Kurultayı için söylemleri biraz daha farklı.
Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesine sevinenler de çoğunlukta.
“…Kemal beyin başkanlığındaki muhalefet bizi bozmaz.” Hatta Genel başkanımıza; “…Seni seviyorum. Gözlerinden öpüyorum” diyor.
Bazıları da bir benzetme yapıyor ve şöyle diyor; “Aziz Yıldırım Fenerbahçe’de Başkan, Galatasaray Şampiyon.”
“Kemal Kılıçdaroğlu CHP’de Genel Başkan, AK Parti İktidar.”
Başka bir AK Partili biraz daha ileri giderek; “Zaten CHP’nin iktidar olma lüksü yok! Çünkü ülke yönetmeye cesareti de yok. Bakmayın iktidara talibiz dediklerine Olamayacaklarını bildikleri için öyle diyorlar. Son Kurultaylardaki imza skandalını birlikte gördük…” dedi ve ekledi “Kemal Kılıçdaroğlu seçildi iyi oldu.”
Üst düzeydeki AK Partililerin ne dediğini bilmiyoruz. Ama sokaklarda ve bazı mekanlarda buna benzer konuşmalar yapılıyor…
Köşe Yazıları
Yayınlanma: 06 Şubat 2018 - 07:58
Kılıçdaroğlu seçildi, AK Parti Sevindi
OKU/YORUM Rahmi Sağlık CHP Kurultayı bitti bitmesine fakat yankıları yeni başladı
Köşe Yazıları
06 Şubat 2018 - 07:58
İlginizi Çekebilir