HABER MERKEZİ
Kırklareli Engelliler Umut Spor Kulübü ve Derneği (KEUSD) Başkanı Nihal Bircan “Sanat Engel Tanımıyor, Sihirli Ellerin Ritim Konseri”nin bugün yapılacağını söyledi.
Yaklaşık 1 yıl önce engellilerin öz güvenlerinin artırılması ve farkındalık oluşturulması amaçlanarak kurulan koro, ilk konserini vermek için çalışmalarını tamamladı. Down sendromlu, otizmli ve bedensel engellilerin oluşturduğu "Sihirli Ellerin Ritmi" Korosu ilk konserini bugün verecek.
Müzik ile uğraşan engellilerin bazı davranışlarındaki gelişimlerinde önemli farklar gözlemlediklerini ifade eden dernek Başkanı Nihal Bircan; “Müzik engellilerimize gerçekten çok iyi geldi. Daha önce uyuyamayan engelliler koronun kurulmasından sonra uyuyabiliyor, konuşmaları gelişerek öz güvenlerinin arttığını gördük. Artık kendi·mi·ze bi·r hedef koyduk ve koromuzu uluslararası boyutlara taşımak istiyoruz” dedi.
Engellilere fırsat verilmesi gerektiğini anlatan Bircan, engellilerin de müzik yapabileceğini ve müzik ile hayatlarını idame ettirebileceklerini herkese göstermek istediklerini vurguladı. Bircan, engellilerin her zaman yanında yer alan ve engellileri destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.
“Sanat Engel Tanımıyor, Sihirli Ellerin Ritim Konseri bugün saat 20.00’da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde yapılacak. (Kadir Sinici)