• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Tekirdağ
  3. HÜSEYİN AVNİ BEY ALTGEÇİDİ VE 57. ALAY CADDESİ ÇEVRE YOLU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI
Tekirdağ
Yayınlanma: 29 Şubat 2024 - 10:41

HÜSEYİN AVNİ BEY ALTGEÇİDİ VE 57. ALAY CADDESİ ÇEVRE YOLU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

Tekirdağ
29 Şubat 2024 - 10:41
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HÜSEYİN AVNİ BEY ALTGEÇİDİ VE 57. ALAY CADDESİ ÇEVRE YOLU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI HİZMETE AÇILDI

Dev yatırımlar, örnek projeler ve Cumhuriyet tarihinde ilk kez gerçekleştirilen çalışmalarla ilimizi geleceğe taşıyan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, güvenli ve konforlu yol ağının yeni halkaları olan Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi ve Süleymanpaşa Çevre Yolu Köprülü Kavşağı geniş çaplı katılımla gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Tekirdağ’a 100 yıl hizmet edecek olarak yeni hizmet binasının yer aldığı mahalleye Atatürk, caddeye de 57. Alay adını veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale’de destan yazan Tekirdağlı 57. Alay’ın şehit komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey’in adının verildiği alt geçiti de tamamladı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Metin Pakdil, iki proje ile ilgili teknik bilgileri paylaştı.

110 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM: ÇEVRE YOLU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI

Tekirdağ’da trafiği önemli ölçüde rahatlatacak ve önemli noktalar için bağlantı noktası görevi görecek 57. Alay Caddesi (Eski Köseilyas Caddesi) çevre yolu köprülü kavşağı da tamamlanarak hizmet vermeye hazır hale getirildi. Proje ile Süleymanpaşa İlçesinin özellikle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası ve civarındaki yeni yerleşim alanları ile Atatürk, Hürriyet, Cumhuriyet ve Çiftlikönü Mahallelerinin çevre yolu ile bağlantısı sağlandı. Çevre yolu üzerinde Üniversite Kavşağı ile Muratlı Caddesi arasında bir bağlantı noktası ve geri dönüş olanağı sağlayacak olan 57. Alay Caddesi Çevre Yolu Köprülü Kavşağı ile aynı zamanda Muratlı Caddesi trafiği hafifleyecek, hem zaman hem de yakıt tasarrufu sağlanacak.

Toplamda 110 milyon TL maliyet ile dev bir yatırım olan 57. Alay Caddesi Köprülü Kavşağı projesi kapsamında 2 adet 55’er metre uzunluğunda 4X4 menfez, 1 adet 25 metre uzunluğunda 2X2 menfez ve 1 adet köprü inşa edildi. 2.000 metre uzunluğunda 12.500 metrekare toprakarme yapı yapıldı.

GÜVENLİ VE KONFORLU YOL AĞININ YENİ HALKASI:  YARBAY HÜSEYİN AVNİ BEY ALT GEÇİDİ

140 metre toplam menfez uzunluğuna sahip Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi’nin genişliği 25 metre. Küçük menfez (otopark girişi) 5 metre X 140 metre (tek şerit otopark girişi), Büyük menfez 20 metre X 140 metre (2 şerit gidiş 2 şerit geliş) şeklinde oluşturan alt geçit 3.500 metre kare toplam kapalı alana sahip. Yarbay Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi için harcanan bedel yaklaşık 98 Milyon TL.

BAŞKAN ALBAYRAK: “GÜVENLİ VE KONFORLU YOL AĞLARINA YENİLERİNİ EKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Kentlerin gelişmişlik düzeyini gösteren yollar konusunda önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizen, güvenli ve konforlu yol ağına yeni halkalar eklediklerini dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yollar konusundaki çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Bir yandan yurttaşlarımızın yaşam konforunu yükseltecek projeler gerçekleştirirken diğer yandan kentimizi geleceğe taşıyacak kalıcı hizmetleri hayata geçiren uygulamalar başlatıyoruz. Çok geniş bir yelpazede yürüttüğümüz çalışmalarımızda yollar da önemli yer kaplıyor. Vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu bir şekilde kullanabileceği yol ağlarına yenilerini ekliyoruz. Bunları yaparken de şanlı tarihimizden ilham alıyoruz. Hizmet Binamızın yer aldığı mahalleye ‘Atatürk’; caddeye ‘57. Alay adını verdik. Şimdi de Çanakkale’de destan yazan 57. Alay’ın şehit komutanı Yarbay Hüseyin Avni Bey’in adını verdiğimiz alt geçidimizi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplam maliyeti 98 Milyon TL olan proje kapsamında üst geçidin yanı sıra 2 gidiş, 2 geliş olmak üzere toplam 4 şeritli 140 metre uzunluğunda yol yaptık. 3.500 metre kare toplam kapalı alana sahiptir.

“ÇEVRE YOLU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI ŞEHİRİÇİ TRAFİĞİNİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE RAHATLATACAK” 

Diğer taraftan şehir içi trafiğinin nefes almasını sağlayacak olan önemli bir projeye daha imzamızı atıyoruz. Süleymanpaşa ilçemiz için şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak ve çevre mahallelerimizin ulaşımını kolaylaştıracak olan 57. Alay Caddesi Köprülü Kavşak projemizi de tamamlayarak halkımızın hizmetine sunuyoruz. 110 Milyon TL’lik yatırımla Süleymanpaşa’mıza, Çevre Yolu’ndan şehir merkezine, şehir merkezinden Çevre Yolu’na 4 yönden bağlantı ve ulaşım imkânı sağlayan modern bir kavşak kazandırdık. Proje kapsamında 1 köprü,  4x4 menfez, 25 metre uzunluğunda 2x2 menfez inşa ettik. Ayrıca 2 km uzunluğunda 12.500 metre toprakarme yapı yaptık. Kaliteli, güvenli ve konforlu yol ağımıza dâhil ettiğimiz bu iki büyük projemiz Süleymanpaşa ilçemizin ulaşım damarlarını açmıştır. Yaptığımız yeni yollar ve bağlantı sağlayan kavşaklar Süleymanpaşa’mızın geleceğini şekillendiren modern bir kentsel tasarım örneğidir. Daha yaşanabilir bir Tekirdağ için dev proje ve yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz. 57. Alay Caddesi Çevreyolu Köprülü Kavşağı ve Hüseyin Avni Bey Alt Geçidi’nin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da bir konuşma yaparak, dev projeleri Tekirdağ’a kazandıran Başkan Albayrak’a teşekkür etti ve hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek iki dev projenin açılışı gerçekleştirildi.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
ZABITA EKİPLERİNDEN SEYYAR SATICILARA YÖNELİK DENETİM
ZABITA EKİPLERİNDEN SEYYAR SATICILARA YÖNELİK DENETİM
Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi’nde Mezuniyet Coşkusu
Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi’nde Mezuniyet Coşkusu
Çorlu Belediyesinden Keneyle Mücadele Çalışmaları
Çorlu Belediyesinden Keneyle Mücadele Çalışmaları
Tekirdağ'da husumetlilerine tüfekle ateş açtı; 1 çocuk öldü, 4 yaralı
Tekirdağ'da husumetlilerine tüfekle ateş açtı; 1 çocuk öldü, 4 yaralı
Son Haberler
Kırklarelili Bürokrattan Kırklareli TSO’ya Ziyaret
Kırklarelili Bürokrattan Kırklareli TSO’ya Ziyaret
Yesevi Hareketi Derneği Edirne Şubesi Açılıyor: Mahmut Cömert’ten Anlamlı Ziyaret
Yesevi Hareketi Derneği Edirne Şubesi Açılıyor: Mahmut Cömert’ten...
Açlık Otu Nedir? Mucize Bitkinin Bilinmeyen Faydaları
Açlık Otu Nedir? Mucize Bitkinin Bilinmeyen Faydaları
Edirne’de Sağlık Emekçilerinden Kamu Çerçeve Protokolü Tepkisi: “Zam Cebimize Girmeden Eriyor”
Edirne’de Sağlık Emekçilerinden Kamu Çerçeve Protokolü Tepkisi:...
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’dan Kuzey Makedonya Ziyareti Açıklaması
CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’dan Kuzey Makedonya Ziyareti...
TUİK Ocak 2024 Dış Ticaret Verileri Açıklandı
TUİK Ocak 2024 Dış Ticaret Verileri Açıklandı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.