• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hamsi'nin fiyatı tavan yaptı
Ekonomi
Yayınlanma: 06 Aralık 2016 - 09:09

Hamsi'nin fiyatı tavan yaptı

HABER MERKEZİ Son günlerde hava sıcaklıklarının eksi derecelerin altına düşmesi, Karadeniz'de elverişsiz hava koşulları Kırklareli’de balık tezgâhlarını vurdu

Ekonomi
06 Aralık 2016 - 09:09
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Hamsi’nin fiyatı tavan yaptı
HABER MERKEZİ

Son günlerde hava sıcaklıklarının eksi derecelerin altına düşmesi, Karadeniz'de elverişsiz hava koşulları Kırklareli’de balık tezgâhlarını vurdu. Hamsi fiyatları 2 kat artarken, geçen hafta tezgâhta kilosu 5-8 liraya satılan hamsi, bu hafta Cumartesi Pazarı’nda 10-15 lirayı satıldı.

Esnaf kötü hava koşullarının devamı halinde balık fiyatlarındaki artışın kaçınılmaz olduğunu belirterek; "Fiyatlar artıkça satışlarımız azalıyor. Bundan hem biz hem de kilosu 30 TL’den aşağı düşmeyen kırmızı etin yanına bile yanaşamayan, protein ihtiyacının balıktan karşılayan dar gelirli vatandaşlar olumsuz etkileniyor" dediler.

İklim olaylarının da etkisiyle balıkçıların denize açılamaması, doğrudan fiyatlara yansıdığını belirten balıkçı esnaflarından Doğu Uyanık; Daha önceleri 5 lira olan Hamsi’nin fiyatının şimdilerde 10 ile 15 lira arasında değiştiğini söyledi.

Vatandaşın ucuz fiyattan balık yemesi için çabaladıklarını ama koşullarının balık fiyatlarını olumsuz etkilediğini aktaran Uyanık; “Hamsi’deki yükseliş satışları etkiledi. Hava sıcaklıklarının eksi derecelerin altına inmesinden dolayı hamsinin fiyatı geçen haftalara göre arttı. Bizlerde, vatandaşın ucuz hamsi yemesini istiyoruz. Ama hava koşulları biz denizcileri olumsuz etkiliyor. Bu nedenle bu hafta hamsi zamlandı. Hamside fiyatların artacağını tahmin ediyoruz.  Hamsi’de fiyatların artması bir bakıma fiyatı geçen senelere göre daha ucuz olan Palamut’a olan talebi arttırdı. Geçtiğimiz yıl daha pahalı olan Palamut’un fiyatı bu sene daha uygun. Hamsi pahalı olunca vatandaş palamut almayı tercih ediyor. Şuanda tezgâhlarımızda; İstavrit 10, Alabalık 5, Deniz Çupra 5, Çinakop 20, Karadeniz Yerli Somon 15, İthal Somon 25, Çupra 20, Levrek 20 liraya satıyoruz. Palamut’un büyüklüğüne göre fiyatlar değişiyor” dedi.

Cumartesi Pazarı’nda kurulan tezgâhlardaki meyve, sebze fiyatları şu şekildeydi; Domates 1,5 TL, Tatlı Biber 2 TL, Üzüm, 2,3 ve 4 TL, Mandalina 2,5 TL, Armut 2,5 TL, Marul 1,5 TL, Erik 2 TL, Badem 2,5 TL, Taze Fasulye 4 TL, Patates 1 TL, Soğan 1TL, Pırasa 2 TL, İncir 5 TL, Muz 4 TL, Elma 2 TL.

 

İlginizi Çekebilir
Türkiye’de Hanehalklarının Sosyoekonomik Seviyesi Açıklandı
Türkiye’de Hanehalklarının Sosyoekonomik Seviyesi Açıklandı
750 bin TL'ye Sıfır SUV Satışı Başlıyor
750 bin TL'ye Sıfır SUV Satışı Başlıyor
Ağustos 2025'te En Yüksek Reel Getiri BIST 100'te
Ağustos 2025'te En Yüksek Reel Getiri BIST 100'te
Evinin önünde araba yıkayan 4 milyon 852 bin TL ceza ödeyecek
Evinin önünde araba yıkayan 4 milyon 852 bin TL ceza ödeyecek
Son Haberler
19 Eylül Gaziler Günü Kapsamında Şehitlik Ziyareti
19 Eylül Gaziler Günü Kapsamında Şehitlik Ziyareti
ÇOCUĞUNUZU SONBAHAR ENFEKSİYONLARINDAN
ÇOCUĞUNUZU SONBAHAR ENFEKSİYONLARINDAN
Halk Sağlığını Koruma Çalışmaları
Halk Sağlığını Koruma Çalışmaları
Özcan’dan Net Mesaj: “İbrice’de Yasalara Aykırı Hiçbir Durum Yok”
Özcan’dan Net Mesaj: “İbrice’de Yasalara Aykırı Hiçbir Durum...
CHP'li Meclis Üyelerinden Kırklareli TSO'ya Ziyaret
CHP'li Meclis Üyelerinden Kırklareli TSO'ya Ziyaret
Kırklareli’de Umut Oran Rüzgarı Esti
Kırklareli’de Umut Oran Rüzgarı Esti

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.