• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. GÜRKAN GELENEĞİNİ BOZMADI...
Edirne
Yayınlanma: 25 Kasım 2023 - 08:30

GÜRKAN GELENEĞİNİ BOZMADI...

Edirne
25 Kasım 2023 - 08:30
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GÜRKAN GELENEĞİNİ BOZMADI...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, her 24 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da geleneği bozmadı ve emekli öğretmenlerle öğlen yemeğinde bir araya geldi. Başkan Gürkan, yemek öncesinde değerli eşi Esra Gürkan hanımefendi ile birlikte, tüm masaları tek tek dolaşarak emekli öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde emekli öğretmenler ile bir araya gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bilgi, birikim ve tecrübeleriyle yarınları aydınlatan tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Görevde bulunduğu 10 yıllık sürede Edirne’nin geleceğine yaptığı yatırımları, gerçekleştirdiği projeleri de emekli öğretmenler ile paylaşan Başkan Gürkan, “Belediye başkanlarının bir sözü vardır, Akıllı Belediye Başkanı üst yapıya, akılsız Belediye Başkanı da alt yapıya yatırım yapar diye, Ben Edirne’nin en büyük yatırımını altyapıya yaptım. Ama ben gelecek seçimleri düşünmedim, gelecek nesilleri düşündüm. Çünkü ben bir öğretmenim” dedi.

EMEKLİ ÖĞRETMENLER BELEDİYE BAŞKANI RECEP GÜRKAN'A TEŞEKKÜR ETTİ...

Tüm emekli öğretmenler adına yaptığı konuşmada kendilerini her yıl yemekte bir araya getiren ve emekli öğretmenleri asla unutmayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür eden Emekli Öğretmenler Derneği Başkanı Nazmiye Özdemir, “Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günümüz, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere karanlığa ışık tutmuş olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutluyorum. Böylesine güzel bir günü, böylesine güzel bir yerde geçirmemizi, kutlamamızı sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Recep Gürkan’a çok teşekkür ediyorum. Diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir kez daha emekli öğretmenler ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “19 Kasım 1984’te Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinin Direkli Köyü’nde tek öğretmen olarak göreve başlamıştım. Beş sınıflı birleştirilmiş bir köy okuluydu. Hatta bir mezra okuluydu. Ben göreve başladığımda o köyde elektrik yoktu, yol yoktu, su yoktu yani kısacası hiçbir şey yoktu. Öğretmenliği orada öğrenmiş olmakla da hep onur duydum, gurur duydum. Bu meslekten gelmiş olmanın sağladığı avantajlarla, Atatürk’ün vermiş olduğu o fırsat eşitliğinden yararlanarak birçok farklı görev yaptım. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevler yaptım, üniversitede görevler yaptım. Sizlerin o güzel, kutsal oylarıyla da milletvekili oldum. İki dönemdir Belediye Başkanlığına seçiyorsunuz beni. Ama ben nerede olursa olsun, ister konuşmalar da, ister televizyonlar da canlı yayınlar da, isterse gazete röportajların da. Bana ‘Kimsiniz?’ dediklerinde hep aynı cümle ile başladım; ben köy öğretmenliğinden gelen Recep Gürkan’ım. Bununla da onur duydum, gurur duydum, hep de duymaya devam edeceğim” dedi.

BEN EN BÜYÜK YATIRIMI ALTYAPIYA YAPTIM”

Gürkan, “Belediye başkanlarının bir sözü vardır ‘Akıllı Belediye Başkanı üst yapıya, akılsız Belediye Başkanı da alt yapıya yatırım yapar‘ derler. Ben Edirne’nin en büyük yatırımını altyapıya yaptım. Ama ben gelecek seçimleri düşünmedim, ben gelecek nesilleri düşündüm. Çünkü ben bir öğretmenim. O yüzden bana bu seçim kaybetme olarak dönecekse, dönsün. Ben bu nesiller için, bizler için, sizler için yapmadım bu işi. Ben çocuklarımız için, torunlarımız için yaptım. Bundan sonra da aynı kararlılıkla Atatürk’ün bir askeri olarak, yürümeye devam edeceğim” diye konuştu.

Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kırkpınar başpehlivanı Okulu, hamam geleneğini bozmadı
Kırkpınar başpehlivanı Okulu, hamam geleneğini bozmadı
Orhan Okulu, Edirne'de Tarih Yazdı
Orhan Okulu, Edirne'de Tarih Yazdı
 Edirne Valisi Yunus Sezer’in 664. Kırkpınar Haftası Mesajı
Edirne Valisi Yunus Sezer’in 664. Kırkpınar Haftası Mesajı
Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü: Güreşe Destek, Topluma Hizmet
Kırkpınar Ağası Ufuk Özünlü: Güreşe Destek, Topluma Hizmet
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
ÇAĞRI MERKEZİ HİZMET ALIMI İŞİ
Son Haberler
Zortul Medya’dan SGK’ya Ziyaret
Zortul Medya’dan SGK’ya Ziyaret
Babaeski Belediyesi’nden Genç Çifte Anlamlı Nikâh Töreni
Babaeski Belediyesi’nden Genç Çifte Anlamlı Nikâh Töreni
Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan:
Kırklareli Milletvekili Fahri Özkan: "Ciğerimiz Yanıyor, Şehit Sayımız...
TÜİK Verilerine Göre Hizmet Üretici Fiyatlarında Yıllık Yüzde 38,16 Artış
TÜİK Verilerine Göre Hizmet Üretici Fiyatlarında Yıllık Yüzde...
Kırklareli Valisi Uğur Turan’dan Karakahya Ailesine Taziye Ziyareti
Kırklareli Valisi Uğur Turan’dan Karakahya Ailesine Taziye Ziyareti
Mila Edirne'de açıldı!
Mila Edirne'de açıldı!

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.