• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. GÜRKAN BU BİR AHLAKSIZLIK...
Edirne
Yayınlanma: 08 Aralık 2023 - 11:04

GÜRKAN BU BİR AHLAKSIZLIK...

Edirne
08 Aralık 2023 - 11:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
GÜRKAN BU BİR AHLAKSIZLIK...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, WhatsApp gruplarında paylaşılan, belediye tarafından içme suyu şebekesine ilaç karıştırıldığına dair gerçeği yansıtmayan bu mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini belirterek, içme suyu üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara seslendi. Gürkan, “İnsan sağlığı üzerinden siyaset olmaz. Su üzerinden siyaset olmaz. Bunun kadar ahlaksız bir davranış olamaz. Bu bir ahlaksızlıktır” dedi.

Edirne’de kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından WhatsApp gruplarında, Edirne Belediyesi’nin içme suyu şebekesine ilaç karıştırıldığına dair gerçeği yansıtmayan mesajlar paylaşıldı. Bunun üzerinde Edirne Belediyesi tarafından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan adına “Değerli hemşehrilerim, Belediyemize zarar vermek amacıyla art niyetli kişilerce WhatsApp gruplarında paylaşılan, tarafımızca içme suyu şebekesine ilaç karıştırıldığına dair mesajlar gerçeği yansıtmamaktadır. Mesajlarda adı geçen Sayın Rektörümüzle gerçekleştirdiğimiz görüşme sonucu, kendisinin de gerçek dışı olduğunu belirttiği bu mesajlara lütfen itibar etmeyiniz. İçme suyu şebekemizde herhangi bir problem bulunmamaktadır ve tüm mahallelerimize su verilmiştir” mesajı paylaşılarak, Edirne halkı bu konuda bilgilendirildi.

Sosyal medya hesaplarından da bir açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, su üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara seslenerek, bunun bir ahlaksızlık olduğunu söyledi. Gürkan, konuyla ilgili de Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Gürkan, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz gibi 1 hafta önce Kırklareli Kayalıköy’den su aldığımız barajdan bir video paylaşmıştım. Oradaki su alma yapımızı, platformdaki ana su borularımıza birilerinin zarar verdiğinden bahsetmiştik. Ve ardından o tesisi yapan mühendisleri getirdiğimizde de, o mühendisler de aynı şeyleri paylaşmışlardı bizlerle. Ve bununla ilgili de Kırklareli Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştuk.  Ardından Gürcistan’dan gelen dalgıçlar çalıştılar, dibe batmış ana su borularımızı özel yöntemlerle çıkardılar. Ve dün 17:30 itibariyle şehre tekrar temiz su vermeye başladık. Dün geceden beride hem depolarımız hem de şebekelerimiz doldu. Bugün birkaç nokta dışında hemen hemen Edirne’nin her noktasına su verildi. Ve bu bağlanma bir problemimiz kalmadı.

Ben bu açıklamayı yaptığımda bazı siyasiler, siyasetçi olmaya çalışanlar bunun doğru olmadığını, benim yanlış bilgi verdiğimi, su üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini ki bunu ben de söylemiştim. İfade eden açıklama yaptılar, video yayınladılar. Ben aynı şeyi bir kez daha söylüyorum. İnsan sağlığı üzerinden siyaset olmaz. Su üzerinden siyaset olmaz. Bunun kadar ahlaksız bir davranış olamaz. Bu bir ahlaksızlıktır su üzerinden siyaset yapmak. O anlamda ya da bu anlamda. Bugün sularımız normale döndü, biz tam bununla ilgili açıklama yapmaya hazırlanırken tekrar Edirne’deki sitelerden ya bize WhatsApp gruplarından smslerle bir mesaj geliyor. Bu nedir? Demeye başladılar. Bunu incelemeye başladığımızda da gelen mesajı okuduğumuzda, düşüncemizin ne kadar doğru olduğunu, Edirne’de su üzerinden siyasete şekil vermeye çalışanların olduğuna bir kez daha emin olduk. Ve ardından yaptıklarımı şimdi sizlere anlatıyorum.

Edirne’deki birçok sitenin ortak mesaj sistemine, ortak WhatsApp gruplarına, vatandaşların smslerine gelen mesajları sizlere aynen okuyorum; ‘Herkese merhabalar, az önce fakülteden bir doçent arkadaşım geldi. Belediye’nin şehir şebekesine suyun berrak olması için ilaç atılmış, rektör söylemiş. 10 kadar suyu yemek, çay vs. kullanmayı abi, dedi. Duş alabilirsin, dedi. Arıtıcı da olmaz, dedi. Bu bilgiyi sizlerle aynen paylaşıyorum’

Gruplarda paylaşılan mesaj bu. Tabii bu mesajı kim yazdı, kim paylaştırıyor, kim dağıtıyor bizim bulmamız mümkün değil. Bu mesajı okuduğumda Sayın Rektörü aradım. Dedim ki, böyle bir mesaj atılıyor. Kesinlikle haberim de bilgim de yok dedi. Ben de öyle tahmin ettim, zaten. Sayın Rektörün de ismi kullanılarak bir algı operasyonu tekrar. Sular düzeldi ya şimdi nasıl tekrar yeni bir algı yaratacaklar arkadaşlar, işte bu şekilde. Bu bir ahlaksızlıktır. Bunu kim yapıyorsa, şerefsizdir, namussuzdur.

Ardından Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na bu mesajı yazanlar, yayanlar ve atanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ve bununla ilgilide halkımızın yanlış bilgilendirmeye maruz kalmaması için, dezenformasyona maruz kalmaması için, doğru bilgi sahibi olması için hepinizin smslerine gelmiş olan bu bilginin doğru olmadığını, böyle bir şeyin asla olamayacağını, eğer bir kirli su olsa, İnsani Amaçlı Sular Yönetmeliği’ne aykırı bir su olsa, biz zaten bunun şebekeye vermemiz mümkün olmadığını anlatan bir sms mesajı paylaştık. Bana bir hafta önceki açıklamam nedeniyle ‘ Başkanım, sen de elinde delil olmadan, elinde belge olmadan sabotaj suçlaması yapıyorsun’ diyenler. Şimdi ne diyecekler? Hadi sabotaj suçlamasını ben yaptım. Bu mesajı kim attı o zaman, bu mesajın anlamı nedir?

Değerli vatandaşlarım, elbette mağdur oldunuz, mağdur olduk. Bunun için üzgünüz. Ama biliniz ki Edirne’de birileri, bazı ahlaksızlar, bazı namussuzlar su üzerinden siyaset mühendisliği yapıp algı oluşturmaya çalışıyorlar. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyorum” dedi.

Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkçenin Geleceği Konuşuldu: “Bir Dünya Dili Olma Yolunda Türkçenin Ufukları” Konferansı
Türkçenin Geleceği Konuşuldu: “Bir Dünya Dili Olma Yolunda Türkçenin Ufukları” Konferansı
Engelleri Aşan Kalpler Keşan’da Buluştu!
Engelleri Aşan Kalpler Keşan’da Buluştu!
Dronla çeltik ekiyorlar
Dronla çeltik ekiyorlar
Meriç'te buluşan engelliler ve aileleri, farkındalık için gökyüzüne balon bıraktı
Meriç'te buluşan engelliler ve aileleri, farkındalık için gökyüzüne balon bıraktı
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR
Son Haberler
Kırklareli Vilayet Meydanı'nda Elektrikli Bisiklet Kazası: 13 Yaşındaki Çocuk Yaralandı
Kırklareli Vilayet Meydanı'nda Elektrikli Bisiklet Kazası: 13 Yaşındaki...
Pınarhisar'da Gençlik Haftası Coşkusu: Cumhuriyet Meydanı'nda Görkemli Açılış
Pınarhisar'da Gençlik Haftası Coşkusu: Cumhuriyet Meydanı'nda Görkemli...
Kırklareli'nde eTwinning Coşkusu: 12 Okul, 15 Öğretmenle Büyük Buluşma
Kırklareli'nde eTwinning Coşkusu: 12 Okul, 15 Öğretmenle Büyük Buluşma...
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Sağlığına Uzman Dokunuşu
Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Çocuk Sağlığına...
Türkçenin Geleceği Konuşuldu: “Bir Dünya Dili Olma Yolunda Türkçenin Ufukları” Konferansı
Türkçenin Geleceği Konuşuldu: “Bir Dünya Dili Olma Yolunda Türkçenin...
Yeni Sanayi İşletme Kooperatifinden Sarıçam’a Ziyaret
Yeni Sanayi İşletme Kooperatifinden Sarıçam’a Ziyaret

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.