Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesini ve çağdaşlaşma yolculuğunu vurguladı. Milletvekili Gündoğdu, Mustafa Kemal'in önderliğindeki bağımsızlık mücadelesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ile taçlandırıldığını belirtti. Bu önemli günün, Türkiye'nin çağdaş ve aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemesinin simgesi olduğunu ifade etti.
Gündoğdu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine bağlı kalacağına vurgu yaparak, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını sürdüreceğine olan inancını dile getirdi. Atatürk'ün TBMM'yi Türk milletinin idare etme şuurunun canlı bir timsali olarak gördüğünü ve çocuklara geleceğin ışığını armağan ettiğini belirtti.
Ayrıca, 23 Nisan'ın artık dünya çocuklarının barış ve kardeşlik bayramına dönüştüğünü vurgulayan Gündoğdu, çocukların daha güçlü, daha güzel ve daha yaşanabilir bir Türkiye'ye sahip olmaları için çaba sarf edeceklerini belirtti. Toplumun ortak umutlarını gerçeğe dönüştürmeye yönelik çabalarının devam edeceğini ve çocukların barış ve kardeşlik ortamında yaşamalarını dilediğini ifade etti.
Milletvekili Gündoğdu açıklamasında; “Bundan tam 104 yıl önce Mustafa Kemal’in önderliğinde emperyalizme karşı verilen ve tüm dünyada mazlum milletlere esin kaynağı olmuş şanlı bağımsızlık mücadelemizin Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ile taçlandırıldığı 23 Nisan’ı gururla, coşkuyla, heyecanla anıyor ve kutluyoruz.
Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile ulusumuz ve milletimiz çağdaş ve aydınlık bir yolculuğa başlamıştır.
Bu onurlu ve gururlu çağdaşlaşma yolculuğu Cumhuriyetin kuruluşu ve devrimleriyle devam etmiştir.
Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Büyük Millet Meclisi Türk Milletinin Asırlar Süren Arayışlarının Özü ve Onun Bizzat Kendini İdare etme Şuurunun Canlı Bir Timsalidir” sözlerindeki anlam doğrultusunda kurulan, demokratik ilkelere bağlı, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyet’i varoluş ilkelerinden sapmadan, sonsuza kadar yaşayacağına olan inancımız tamdır.
TBMM’nin ilk Başkanı Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı bizleri aydınlık yarınlara taşıyacak, geleceğimizin ışığı çocuklarımıza armağan etmiştir.
Ülkemizden dünyaya yayılan bu onurlu ve anlamlı günümüz 23 Nisan artık bütün dünya çocuklarının barış ve kardeşlik bayramına dönüşmüştür.
Bizlerin, milletimizin en değerli varlığı ve yarının büyükleri olan çocuklarımıza daha güçlü, daha güzel, daha yaşanabilir bir Türkiye bırakma çabaları devam edecektir.
Toplumun ortak umutlarını hayata geçirecek, sevgiyle, özenle büyüttüğümüz tüm çocuklarımızın yaşama sevinci tükenmeden barış ve kardeşlik ortamında yaşam sürmesi dileğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta demokrasinin teminatı TBMM’nin kurucusu Mustafa Kemal olmak üzere tüm silah arkadaşlarını şükranla, özlemle anıyorum” dedi.
Kevser Çelik