* Atık Piller’in doğaya büyük zarar verdiğinin altını çizen Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı; “Atık Pil Toplama Kampanyası’na ilçemizdeki okullar da katılarak 2 okul dereceye girmeyi başarmıştır. Bu çalışmalarda ki en büyük amaç çocuklarımızın temiz bir çevre için gerekli olan duyarlılığını ve Atık Piller’in doğaya olan zararını önleme bilincinin oluşmasını sağlamaktır. İlçemizden 2 okulun ödüle layık görülmesi bizleri de gururlandırmıştır. Okullarımızda ki değerli öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.
HABER MERKEZİ
Kırklareli’de Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği işbirliği ile “2016-2017 Eğitim-Öğretim Dönemi Okullararası Atık Pil Toplama Kampanyası” gerçekleştirildi.
“Atık Pil Toplama Kampanyası”nda Kırklareli’nin Vize ilçesi Adalet Erez İlkokulu 94,91 Kg. Atık Pil toplayarak İl genelinde 1. olurken, METEM Lisesi ise 40,32 Kg. pil toplayarak 3. oldu.1. olan okula Yazıcı hediye edilirken, 3. olan okula ise Satranç Takımı hediye edildi.
Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, öğrencilerin anlamlı dereceler elde ettiğini belirterek; Temiz bir çevre için duyarlılığın sağlanması gerektiğini ifade etti.
Atık Piller’in doğaya büyük zarar verdiğinin altını çizen Sedat Balkı; “Atık Pil Toplama Kampanyası’na ilçemizdeki okullar da katılarak 2 okul dereceye girmeyi başarmıştır. Bu çalışmalarda ki en büyük amaç çocuklarımızın temiz bir çevre için gerekli olan duyarlılığını ve Atık Piller’in doğaya olan zararını önleme bilincinin oluşmasını sağlamaktır. İlçemizden 2 okulun ödüle layık görülmesi bizleri de gururlandırmıştır. Okullarımızda ki değerli öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Adalet Erez İlkokulu’ndan en çok pili toplayan anasınıfı öğrencileri olmuştur. Küçük ellerin büyük işler başarabileceğini bir kez daha görmüş oluyoruz. Küçük yaşlarda öğrenilen bilgilerin ve kazanılan doğru davranışların geleceğimizde de büyük rol oynayacağını düşünüyorum. “5 Haziran Dünya Çevre Günü”nde ödüle layık görülen öğrencilerimizin çevreye olan bu hassasiyetleri ve duyarlılığının yetişkinlere de örnek olmasını diliyorum. Bu vesile ile sağlıklı şartlarda yaşayacağımız, gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakacağımız günleri hep birlikte görebilme umuduyla, tüm halkımızın “5 Haziran Dünya Çevre Günü”nü kutlarım” diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından derece giren öğrencilere hediyeleri verildi. (Savaş Eskici)