• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. Edirne'de kuvvetli sağanak sele yol açtı
Edirne
Yayınlanma: 19 Haziran 2023 - 10:58

Edirne'de kuvvetli sağanak sele yol açtı

EDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Mecidiye, Erikli, Yayla, Danişment ve Gökçetepe köyü sahillerinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Edirne
19 Haziran 2023 - 10:58
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Edirne’de kuvvetli sağanak sele yol açtı

EDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Mecidiye, Erikli, Yayla, Danişment ve Gökçetepe köyü sahillerinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Köy ve sahillerde tarım arazileri, ağıllar ile turistik tesisler su altında kaldı. Keşan Belediyesi, akşam saatlerinde şiddetli yağış beklendiğini belirterek, vatandaşları acil olmadıkça bu bölgelerde yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Meteoroloji'nin yağış uyarısının ardından Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan'a bağlı Mecidiye, Erikli, Yayla, Danişment ve Gökçetepe köyü sahillerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle bazı göllerin taşması sonucu cadde ve sokaklar suyla doldu. Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, Erikli-Mecidiye sahil yolu sel baskını nedeniyle bir süreliğine ulaşıma kapandı. Köy ve sahillerde tarım arazileri, ağıllar ile turistik tesisler ise su altında kaldı. Sel baskını nedeniyle hasarlar meydana geldi.

YOLA ÇIKMAYIN UYARISI

Öte yandan Keşan Belediyesi bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiği yönünde vatandaşları iki kez SMS'li mesajlarıyla uyarıda bulundu İlk mesajda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 18 Haziran 2023 bugün akşam saatlerinden sonra başta mücavir alanlarımız olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Belediyeden ikinci atılan mesajda ise, vatandaşların yola çıkmamaları yönünde uyarı yapıldı. 'Acil olmadıkçı yola çıkmayın' başlığıyla atılan mesajda, "Şiddetli yağış nedeniyle Erikli, Yayla ve Danişment yollarında oluşan su taşkınları tehlike oluşturmaktadır. Akşam saatlerinden itibaren kuvvetli yağışların devam etmesi beklenmektedir. Oluşabilecek kuvvetli rüzgar, sel, su baskını gibi olumsuzluklar hayati tehlike yaratmaktadır

Dikkatli ve tedbirli olalım. Halkımıza önemli duyurulur" ifadelerine yer verildi.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Edirne’nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Keşan ilçesine bağlı Mecidiye, Erikli, Yayla, Danişment ve Gökçetepe köyü sahillerinde dün akşam saatlerinde başlayan ve sele dönüşen sağanak yağış sonrası temizlik çalışması başlatıldı. Sağanak yağış nedeniyle birçok dere taşmış, ev ve işyerlerinin yanı sıra tarım arazileri, ağıllar ile turistik tesisler de su altında kalmıştı. Yaşanan su baskınları sonrası Mecidiye, Erikli, Yayla, Danişment ve Gökçetepe köyü sahillerinde Keşan Belediyesi, AFAD, İl Özel İdaresi ve DSİ ekiplerince su basan alanlarda temizlik çalışması başlatıldı. Temizlik çalışmalarının ardından ise hasar tespiti yapılacağı kaydedildi.

‘CAN KAYBI YAŞANMAMASI EN BÜYÜK TESELLİMİZ’

Keşan Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yoğun yağış sebebiyle, Erikli başta olmak üzere tüm mücavir alanlarımızda esnafımız, vatandaşlarımız ve ekiplerimiz ile birlikte seferber oluyoruz. Başta Edirne Valiliğimiz olmak üzere, AK Parti Edirne Milletvekilimiz Fatma Aksal, kaymakamlığımız, belediyemiz, AK Parti ve MHP il, ilçe başkanlarımız ve AFAD il müdürlüğümüz ile birlikte süreci takip ediyoruz. En kısa sürede zarar tespit çalışmalarını tamamlayıp mağduriyetleri ivedilikle gidermek için el ele veriyoruz. Can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz, mağduriyet yasayan ve zarar gören tüm halkımızın yanındayız. Bölgemize geçmiş olsun” denildi. (DHA)

İlginizi Çekebilir
Keşan Belediyesi İtfaiyesi 2024'te 1.780 Olaya Müdahale Ederek Kentin Güvenliğine Güç Kattı
Keşan Belediyesi İtfaiyesi 2024'te 1.780 Olaya Müdahale Ederek Kentin Güvenliğine Güç Kattı
Sisli havada otomobil dereye uçtu; 18 yaşındaki İsa öldü
Sisli havada otomobil dereye uçtu; 18 yaşındaki İsa öldü
Edirne’de 93 suçtan 90 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü, İstanbul’da yakalandı
Edirne’de 93 suçtan 90 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü, İstanbul’da yakalandı
TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ZİRVESİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİ
TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ZİRVESİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİ
RESMİ İLANLAR
RESMİ İLANDIR
ARAÇ KİRALAMA HİZMETİ ALINACAKTIR
Son Haberler
Kırklareli'nde
Kırklareli'nde "Sağlıklı Omurga Sağlıklı Gelecek" Projesi İçin...
Şehit Berkay Karaca'nın Adı Lüleburgaz'da Yaşatılacak
Şehit Berkay Karaca'nın Adı Lüleburgaz'da Yaşatılacak
İş Dünyasının Gündemi Masaya Yatırıldı
İş Dünyasının Gündemi Masaya Yatırıldı
Kırklareli Belediyesi Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor
Kırklareli Belediyesi Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor
Kırklareli'nde Trafik Denetimleri Sıklaştırıldı
Kırklareli'nde Trafik Denetimleri Sıklaştırıldı
Takla atan otomobilden kurtaran polislere, sarılarak teşekkür etti
Takla atan otomobilden kurtaran polislere, sarılarak teşekkür etti

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.