• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • TEKNOLOJİ
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Edirne
  • Tekirdağ
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Spor
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Edirne
  3. Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı'dan Silivri Ziyareti: "Bu Tablo Hukuk Değil, Siyasi Mühendislik"
Edirne
Yayınlanma: 10 Nisan 2025 - 13:40

Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı'dan Silivri Ziyareti: "Bu Tablo Hukuk Değil, Siyasi Mühendislik"

Edirne
10 Nisan 2025 - 13:40
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı'dan Silivri Ziyareti:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, bugün Silivri Cezaevi’ne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, gözaltına alınan belediye başkanları, CHP'li yöneticiler, öğrenci ve vatandaşlara destek verdi. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada Taybıllı, yaşanan sürecin hukuk değil, tamamen siyasi bir müdahale olduğunu vurguladı.

Taybıllı, "Bir hukukçu ve bir il başkanı olarak açıkça söylüyorum: Bu tablo hukuk değil. Bu tablo, siyasi mühendisliktir. Bu tablo, yargı eliyle yürütülen bir irade gaspıdır" diyerek yaşananların anayasal düzene ve halk iradesine açık bir saldırı olduğunu dile getirdi.

“Demokrasi Bir Parti Değil, Memleket Meselesidir”

Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Harika Taybıllı, CHP'nin sadece bir parti olarak değil, halkın iradesinin ve demokrasi mücadelesinin temsilcisi olarak bu sürecin içinde olduğunu belirtti. Taybıllı, "Demokrasiye sahip çıkmak bir parti meselesi değil, bir memleket meselesidir" diyerek her görüşten vatandaşı adalete, hukuka ve halkın ortak değerlerine sahip çıkmaya çağırdı.

Ekrem İmamoğlu ve diğer isimlerin moralinin son derece yüksek olduğunu söyleyen Taybıllı, "Gözlerinde ne korku var ne tereddüt. Demokrasiye ve milletimizin sağduyusuna olan inançları sapasağlam" ifadeleriyle kararlılık mesajı verdi.

Edirne'den Türkiye'ye Demokrasi Mesajı

Edirne’nin, demokrasi mücadelesinde her zaman ön saflarda yer aldığını belirten Taybıllı, CHP'nin ön seçim sürecinde gösterilen yüksek katılım oranına dikkat çekti. "Cumhurbaşkanı adayının belirlendiği ön seçimde, seçmen sayısına oranla %44,8 katılımla Türkiye birincisi olduk" diyen Taybıllı, bu başarının Sayın İmamoğlu tarafından da özel olarak takdir edildiğini belirtti.

Aynı zamanda imza kampanyasına olan yoğun ilgiyi de vurgulayan Taybıllı, "Edirne halkı bir kez daha iradesine sahip çıktığını haykırıyor. Halk, sandıkta başlayan sözünü sokakta da sürdürüyor" dedi.

"Haklıyız, Çünkü Halkız!"

Taybıllı, açıklamasının sonunda tüm Türkiye’ye bir çağrıda bulundu: “Bu sürecin sonunda kaybeden; halkın iradesini yok sayan anlayış olacaktır. Kazanan ise özgürlüğü, hukuku ve demokrasiyi savunan milyonlar olacaktır.” Halkın vicdanında ve tarihin sayfalarında bu süreci yönetenlerin mahkûm olacağını söyleyen Taybıllı, "Bu zor günler geçecek. Ama biz o güne kadar; hukuku, demokrasiyi ve halkın iradesini savunmaya devam edeceğiz dedi.

HACER ZORTUL
# Cumhuriyet Halk Partisi# Ekrem İmamoğlu# Edirne# demokrasi# Türkiye
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Vali Sezer: Saros sahilinde uyarılara uymayanlara idari işlem yapılacak
Vali Sezer: Saros sahilinde uyarılara uymayanlara idari işlem yapılacak
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle Katlandı!
Lalapaşa'da Mezuniyet Heyecanı, Başkan Geldi'nin Tablet Hediyesiyle Katlandı!
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Lalapaşa’da Rengârenk Şalvarlar, Birlik ve Dayanışmayla Buluştu
Edirne’de Sıfır Atık Market Vatandaştan Yoğun İlgi Görüyor!
Edirne’de Sıfır Atık Market Vatandaştan Yoğun İlgi Görüyor!
Son Haberler
Kırklareli'nde Babalar Günü Heyecanı Başladı
Kırklareli'nde Babalar Günü Heyecanı Başladı
Kırklareli'nde Sağlık Tesislerinin Kışlık Yakıt İhtiyaçları Belirlendi
Kırklareli'nde Sağlık Tesislerinin Kışlık Yakıt İhtiyaçları...
Evde E-Rapor Hizmeti Kırklareli Huzurevinde Tanıtıldı
Evde E-Rapor Hizmeti Kırklareli Huzurevinde Tanıtıldı
Babaeski Belediyesi'nden Sivrisinek ve Kene Seferberliği
Babaeski Belediyesi'nden Sivrisinek ve Kene Seferberliği
Kırklareli Valiliği Uyardı: Ormanı Korumak Vatanı Korumaktır
Kırklareli Valiliği Uyardı: Ormanı Korumak Vatanı Korumaktır
Kırklareli'nde Türk Polis Teşkilatı'nın 180. Kuruluş Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı
Kırklareli'nde Türk Polis Teşkilatı'nın 180. Kuruluş Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

Ana Sayfa
TEKNOLOJİ
Gündem
Kırklareli
Edirne
Tekirdağ
Ekonomi
Siyaset
Spor
Resmi İlanlar
Sağlık
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Edirne
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Kırklareli
  • Resmi İlanlar
  • Siyaset
  • Spor
  • Tekirdağ
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.